Шоколадово руло без печене и желатин: невероятно вкусен десерт

Шоколадово руло

Шоколадово руло без печене и желатин: невероятно вкусен десерт

Приготвяне

20 минути

Готвене

1 час минути

Общо

1 час и 20 мин. минути

Порции

6 порции

Това шоколадово руло е истинска находка за домакините. Може да се приготви, ако гостите дойдат неочаквано или просто искате нещо вкусно, с което да зарадвате семейството си.

Шоколадовият десерт по тази рецепта се оказва много деликатен, сочен и мек. Основата тук е шоколадова, а пълнежът е кремообразен. Тази комбинация е печеливша и много вкусна. Този десерт се приготвя много лесно. Няма да имате нужда от фурна или време за втасване. Разбъркваш всичко – и е готово.

Ето как да приготвите шоколадово руло:

Необходими продукти

  • шоколадови бисквити – 310 г;
  • какао на прах – 2 супени лъжици (30 г);
  • мляко – 160 ml;
  • крема сирене – 300 г;
  • пудра захар – 4 супени лъжици (60 г);
  • ванилия на вкус.

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на шоколадово руло:

Шоколадово руло
Шоколадово руло

За тази рецепта са подходящи обикновени бисквитки „за чай“. Можете да използвате както бели, така и шоколадови бисквити. Прехвърлете бисквитките в блендер и смелете на фини трохи.

Шоколадово руло
Шоколадово руло

Добавете какао на прах към натрошените бисквитки за по-наситен шоколадов вкус и цвят. Смесете добре сухите съставки. Млякото трябва да се загрее до топло състояние и да се добави към сместа от бисквити и какао. Внимателно омесваме получената маса с ръце до гладка и хомогенна консистенция. „Тестото“ ще бъде доста плътно.

Шоколадово руло
Шоколадово руло

Увиваме „тестото“ в форио и го изпращаме в хладилника за 10-15 минути.

Подгответе плънката. В дълбок съд сложете крема сиренето, пудрата захар и ванилията на върха на ножа. Разбъркайте всичко старателно до гладкост.

Сега извадете шоколадовото тесто от хладилника и отгоре покрийте тестото със стреч фолио. С помощта на точилка разточете тестото на слой с дебелина около 5 мм и отстранете горния филм.

Разстелете целия пълнеж отгоре на равен слой, като не достигате ръба на половин сантиметър. След това завийте всичко на руло. Лесно е да направите това, като хванете ръба на хранителното фолио.

Шоколадово руло
Шоколадово руло

По-добре е да поставите готовото шоколадово руло в хладилника за един час, за да се стегне, но можете да го консумирате и веднага.

Нарежете десерта на порции и сервирайте на масата. Рулото е много нежно, меко, сочно и с приятен шоколадово-кремов вкус.

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе