Ръце като коприна в 3 лесни стъпки
Здраве и красота

Ръце като коприна в 3 лесни стъпки

Лесно ли е да имаме ръце като коприна в по-студените дни на есента? С настъпване на по-хладното време, трябва да обърнем специално внимание на ръцете, които са нашата визитка към света.

Всеки ден кожата на ръцете е подложена на фактори от външната среда – вятър, студ, UV лъчи, препарати за миене. Поради тази причина те лесно се състаряват и изсушават. За да подобрим вида на ръцете, е необходимо повече време, специална грижа и подхранващи съставки, които да ги заздравят.

Да поддържаме красива и нежна кожа на ръцете изисква не само ежедневна грижа, но и специално внимание. Ще ви разкрием процедурите и продуктите, които влияят страхотно на вашите ръце. Ще премахнат бръчките и ще ги изгладят. Добре е да дадем на ръцете си нужната любов и грижа в няколко лесни стъпки.

В статията ще ви покажем как може да имате ръце, нежни и гладки като коприна.

Ръце като коприна в 3 лесни стъпки

4 естествени лека за бръчки по шията и ръцете

Грижи за кожата по време на ски ваканция – полезни и практични съвети

Вълшебни спа терапии с кафе и шоколад

Ето 3 лесни стъпки за ръце като коприна:

Стъпка 1 Ексфолиране

Ексфолиране на ръцете може да направите и в домашни условия, с домашноприготвен пилинг или ексфолиант. В пилинга се съдържат частици, с които се премахва горния слой на кожата, за по-сияен вид. Подходящо е да започнете грижата за ръцете с ексфолиране на първо място. Има разнообразни рецепти за приготвяне на пилинг маски.

Тук ще ви дадем една лесна пилинг маска със захар, с която да ексфилирате вашите ръце.

Ръце като коприна в 3 лесни стъпки
Пилинг на ръцете – Ръце като коприна в 3 лесни стъпки

Рецепта за пилинг със захар

Смесете следните съставки 2/3 чаша захар, 1/4 чаша кокосово масло и 1 с.л.сок от лимон. Нанесете скраба за ръце, като преди това ги навлажните, масажирайте внимателно и нежно 1-5 минути и изплакнете с вода, която е с приятна температура.

Употребата на пилинг е важно за премахване на повърхностния слой клетки, за по-добро усвояване на веществата, които ще приложте по-късно с крема и лосиона след почиствване.

Стъпка 2 Маска за ръце

Има богат списък с рецепти за маски за ръце с различни съставки: с овесени ядки, с мед, с жълтък и масло, с картоф, със сол и други. Изберте най-подходящата маска, за да имате ръце като коприна.

Ръце като коприна в 3 лесни стъпки
Маска за ръце с авокадо – Ръце като коприна в 3 лесни стъпки

Рецепта за маска с авокадо

Смесете следните съставки: 1 и половина с.л. мед, 1 с.л. кокосово масло, 1 ч.л. авокадово масло и супена лъжица зехтин. За аромат може да добавите етерично масло от лавандула.

Нанесете тази чудна, подхранваща маска върху ръцете, разпределете обилно сместа, втрийте добре, а при възможност, останете през нощата с нея с ръкавици. За по-добър ефект, прилагайте маската около 25-30  минути. Природните съставки ще успокоят, овлажнят и подхранят кожата на ръцете и ще имате гладки ръце като коприна. Измийте остатъка от сместа с хладка вода.

Стъпка 3 Масаж на ръцете

Масажът е уникално средство за подобряване на кръвообращението и допълнитена хидратация. При масажът е необходимо масло – бадемово, кокосово, маслиново, масло от авокадо или какао.

Изключително ценно и ефикасно, за да имате ръце като коприна, е бадемовото масло. То е богато на Витамин Е, овлажнява кожата, възстановява клетките, подхранва отлично.

Ръце като коприна в 3 лесни стъпки
Масаж на ръцете – Ръце като коприна в 3 лесни стъпки

Стъпки на масажа:

-Втрийте в кожата на ръцете малко от избраното натурално масло

-С кръгови движения масажирайте първо дланите

-Масажирайте всички пръсти от основата до върховете поне 3 минути

-Повторете същите движения като обърнете ръката от външната страна

-Направете масаж на всеки пръст

-Втрийте добре останалата част от маслото и масажирайте към китките

Масажът на ръцете действа благотворно, подхранващо и отпускащо.

Тези лесни 3 стъпки може да прилагате един или два пъти през седмицата и ще имате моментален ефект. В студените есенни и зимни месеци, грижата за ръцете е първостепенна. Имате нужда от носене на ръкавици за предпазване от студа. Друг начин за нежна грижа е да се заредите с богат, хидратиращ крем, който да използвате ежедневно. Натурален крем с подхранващ ефект и витамини, е най-добрият избор за есента.

Бъдете нежни към кожата на ръцете си и осигурете пълноценна грижа за един блестящ вид!

Ръце като коприна в 3 лесни стъпки3 идеи за повече складово място в дома

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе