Кои са най-подходящите кремове за ръце
Здраве и красота

Кои са най-подходящите кремове за ръце

Какво на първо място издава възрастта на жената и говори за нейното поддържане? Сътоянието на кожата на нейното лице, шия, деколте и ръце. Но често забравяме да полагаме подходящи грижи за тях и стават най-податливи на различни външни влияния и фактори.

Студ, вятър, горещина, чести контакти с вода, извършване на домакинска работа без ръкавици, пренебрегване на необходимите грижи и т.н. Следователно състоянието на ръцете се влошава, те стават сухи, напукани и не изглеждат добре.

За да предотвратите подобно неестетично състояние е добре редовно и старателно да се грижите за деликатната си кожа. И кремът за ръце е най-често срещаният основен козметичен продукт в грижата за кожата на ръцете, който трябва да бъде в арсенала на всяко момиче. И още по-добре, дори няколко, в зависимост от сезона и състоянието на кожата в определен период от време. Оттук следва въпроса – Как да използваме крема за ръце, колко често, кога и кои кремове са подходящи за нас?

Видове кремове за ръце:

Овлажняващият крем е най-универсалният и популярен, полезен за всеки, който го използва дори и да няма проблеми с кожата на ръцете. Този тип крем е на водна основа, има деликатна текстура и лесно се абсорбира. Той насища кожата с влага и спомага за нейното задържане в клетките на епидермиса.

Подхранващият крем има по-плътна консистенция, той е като балсам, защото е много богат на масла в съдържанието си, поради което по-дълго време е нужно да проникне в порите. Особено необходим е за хората със суха кожа, както и за използване през есенно-зимния сезон. По-добре е да прилагате този крем през нощта.

Възстановяващият крем е спешно средство, което облекчава дразненето, лекува напукани ръце.

Защитният крем съдържа ценни силикони, които създават защитен филм върху кожата на ръцете, срещу отрицателни фактори на околната среда. Този тип крем е незаменим за през зимата, когато кожата на ръцете ни е склонна към напукване поради студа. А през лятото е добре да използваме крем с UV филтри, който да ни предпазва от ултравиолетово лъчение.

Кремът против стареене е богат на мощни съставки против стареене, които подобряват стегнатостта на кожата и помагат в борбата с бръчките, пигментацията и други промени, свързани с възрастта.

Колко често да използвате кремовете за ръце?

Дерматолозите препоръчват да мажете ръцете си с крем поне два пъти на ден. А за особено суха или чувствителна кожа – след всяко измиване на ръцете. През нощта кожните клетки се регенерират по естествен път. За да подсилите този процес, е добре да мажете ръцете си с регенериращ подхранващ крем през нощта. След 30-годишна възраст, се препоръчва използването на продукти, които имат подмладяващ ефект. За дневна грижа за ръцете ще ви трябват леки овлажнителни и защитни кремове.

Начини на употреба:

Обичайното нанасяне на крема за ръце може да бъде последвано от лек масаж. Това приятно отпуска и насърчава по-доброто усвояване на хранителните вещества. Кремът за ръце ще работи още по-добре, ако нанесете дебел слой от него, сложите ръкавици и го оставите да престои за една нощ. На следващата сутрин кожата ви ще бъде мека и гладка. Също така, кремовете за ръце могат да се втриват в ноктите и кожичките на пръстите.

Как да изберем подходящият крем за ръце?

Когато избирате продукти за грижа за ръцете, трябва да се ръководите от състоянието на кожата, очакваното време за използване на крема и сезонността. Ако имате късмета да имате нормална кожа, потърсете кремове за ръце с леки, овлажняващи текстури. Когато кремовете изсъхнат, по-плътните хранителни вещества помагат по-добре. За чувствителна кожа трябва да се подбира внимателно добър хипоалергенен крем за ръце.

През деня трябва да се прилагат леки кремове, които бързо се абсорбират и не оставят лепкав филм, а през нощта – по-мазни, с регенериращи свойства и при необходимост подмладяващи. През студения сезон кожата на ръцете трябва да бъде защитена от вятър и замръзване, а през лятото – от вредно слънчево лъчение. За тази цел са необходими специални защитни кремове.

Tagged , , ,
на горе