Как да хидратираме кожата на лицето си
Здраве и красота

Как да хидратираме кожата на лицето си

Овлажняването на кожата е много важна стъпка в грижата за нея. При недостатъчно ниво на влага тя може да стане много раздразнителна, може да има повишена сухота и лющене, ако кожата ви е суха и мазен блясък, запушени пори и обриви, ако тя е от мазния тип.

Ако не сте доволни от начина, по който изглежда кожата ви, тогава на първо място трябва да обърнете внимание дали тя е достатъчно хидратирана. Какво трябва да се използва, когато на кожата ни и липсва влага? На този въпрос ще се опитаме да ви дадем подходящите отговори.

Как да хидратираме кожата си?

Често срещано е погрешното схващане, че не всички типове кожа се нуждаят от хидратация: например мазна или комбинирана кожа. Поради мазния блясък и плътността на кожата може погрешно да изглежда, че тя вече е добре хидратирана. И точно в този момент кожата може да подаде тревога за липсата на влага, от която се нуждае. Не забравяйте, че всеки тип кожа се нуждае от много хидратация! Така тя ще изглежда поддържана, млада, привлекателна и свежа. Помислете как да хидратирате кожата си какви продукти често се използват за това.

• Кремове – Овлажняващите такива обикновено се прилагат през деня, а подхранващите – вечер преди лягане. Ако кожата ви е много дехидратирана (признаци за това могат да бъдат – дискомфорт, зачервяване, влошаване на тонуса и изтъняване, сухота, неравномерен цвят), тогава можете да използвате овлажняващ крем два пъти дневно. Колко добре ще изглежда кожата ви, зависи от правилния крем.

• Гелове – Ако смятате, че един овлажняващ крем не ви е достатъчен, тогава обърнете внимание на геловете. Те са с високо съдържание на овлажняващи и възстановяващи съставки. Перфектно успокояват, омекотяват и овлажняват кожата.

• Емулсии – Традиционно тези продукти се прилагат върху почистена кожа след тонизиране. Емулсията е състояние да подобри качеството на грижата за кожата, да помогне за по-доброто й овлажняване. По-леката текстура на емулсията бързо се абсорбира и прониква по-дълбоко в кожата от обикновения крем. Затова прилагането му преди крема за уморена и дехидратирана кожа определено е добра идея.

• Есенции и серуми – Тези продукти съдържат висока концентрация на активни вещества, които са насочени за решаването на специфични кожни проблеми. В допълнение към активното насищане на кожата с ценни компоненти, те засилват ефекта на всички следващи приложени продукти. Обикновено тяхната текстура незабавно се абсорбира.

Съставки в кремовете, подходящи за хидратация на кожата:

Сега е моментът да разгледаме отблизо какво точно в продуктите, изброени в предишния параграф, често е отговорно за овлажняването на кожата. Това ще ви насочи да намерите основните компоненти за насищане на кожата с влага.

Алое – Този компонент перфектно овлажнява кожата. Освен това има регенериращ ефект, в резултат на което кожата се подмладява и текстурата й се изравнява. Алоето подобрява тонуса на кожата, прави я опъната, подхранена и нежна, перфектно я омекотява и успокоява. Този овлажнител е ефективен за всички типове кожа.

Пчелен мед – Медът е прекрасен овлажнител за кожата. Характеризира се с антибактериален и противовъзпалителен ефект, който може да бъде много полезен при увреждане на кожата и появата на обриви. Медът прави кожата мека, гладка, еластична, перфектно подхранва я и й придава свеж, сияен вид. Има и подмладяващ ефект.

Хиалуронова киселина – Много малко количество от този компонент е достатъчно за активното овлажняване на кожата. В момента хиалуроновата киселина е един от най-добрите овлажнители. Помага за възстановяване на кожата, бори се както с по-фините, така и с по-дълбоките бръчки и предотвратява появата им.

Екстракт от охлюви – Дълбоко овлажнява и омекотява кожата, прави я по-мека, гладка и по-сияйна, задейства активно обновяване и възстановяване на клетките. Кремовете с екстракт от охлюв са подходящи за всеки тип кожа, включително проблемна.

Tagged , , ,
на горе