4 естествени лека за бръчки по шията и ръцете
Здраве и красота

4 естествени лека за бръчки по шията и ръцете

4 естествени лека за бръчки по шията и ръцете, предлагат козметици. Ранното остаряване е един от най-големите страхове на жените днес. Доказано е, че честото излагане на слънце и замърсяването на околната среда имат отрицателен ефект върху кожата, причинявайки старчески петна, бръчки и други признаци на преждевременно стареене.

Освен да се грижите за кожата на лицето си, е важно да обърнете внимание и на други зони, като врата и ръцете, и да отделите време за грижата за тях.

В борбата за вечна красота на кожата повечето от нас са склонни да се фокусират върху всички видове процедури за лице. Това обаче не е единствената област на тялото, която отразява нашата възраст и затова е важно да се научим да обръщаме внимание на други части на тялото. Вратът и ръцете често са точно тези „забравени“ зони при извършването на процедури против стареене, но напразно. Тези зони имат много деликатна кожа, която, без да получи необходимите хранителни вещества, може да отслабне и лесно да загуби еластичност.

Въпреки че в даден момент от живота ще трябва да се научите да приемате физическите признаци на стареене, като бръчките, има някои лечения, които могат да помогнат за забавяне на появата им, така че да изглеждаме по-млади по-дълго.

Как билките лесно помагат на здравето

Суперхраните-като лек, здравето е наша отговорност!

Защо пременструалният синдром не е нормален?

Въпреки че търговските продукти стават все по-популярни, има някои много ефективни и достъпни природни алтернативи. Искате ли да знаете за тях?

Лекарство с мляко и мед помага в борбата с бръчки по шията и ръцете

И млякото, и медът имат невероятни свойства и се използват в грижата за кожата от древни времена. Млякото насърчава дълбокото почистване на кожата, което улеснява премахването на мъртвите клетки и тъмните петна. Докато медът се счита за чудесна съставка за естествено хидратиране на кожата и увеличаване на способността й да се регенерира.

Съставки:

1 чаена лъжичка захар (5 g)

½ чаша мляко (125 ml)

2 супени лъжици мед (20 г)

Смесете млякото и захарта, и след това ги нанесете с четка върху кожата на шията, гърдите и ръцете. Оставете да действа 20 минути и след това нанесете тънък слой мед, изчакайте още 20 минути и изплакнете с топла вода. Повтаряйте тази процедура веднъж или два пъти седмично.

Почистващо средство със зехтин

Антиоксидантните свойства на зехтина, съчетани с високото съдържание на незаменими мастни киселини, го правят отличен съюзник в борбата с признаците на стареене. Той има способността да спира действието на свободните радикали върху кожата, да овлажнява и подобрява нейната еластичност.

Съставки:

½ чаша екстра върджин зехтин (125 ml)

1 супена лъжица захар (10 г)

Въпреки че можете да използвате чист зехтин, в този случай препоръчваме да го смесите със захар, за да създадете пилинг ефект. Нанесете с нежен кръгов масаж около шията и гърдите, и втрийте излишното количество в кожата на ръцете. Измийте със студена вода след 30 минути.

Лек от папая

Папаята е плод с невероятни свойства за здравето и нашата кожа. Редовната му употреба помага за премахването на токсините от тялото и забавя процеса на стареене. Когато се прилага директно върху кожата, папаята ще помогне за хидратиране на кожата и ще намали ефектите на свободните радикали. Благодарение на тези свойства, честата употреба на този плод е добро решение за предотвратяване на ранните бръчки.

Съставки:

1 резен зряла папая

1 супена лъжица смлени овесени ядки (10 г)

В купа пюрирайте парчето зряла папая и го смесете с овесените ядки, за да направите гладка паста. Разнесете достатъчно количество около шията и оставете да действа 20 минути. Останалата смес можете да използвате за масаж на ръцете.

  1. Лекарство с авокадо и витамин Е

Малко природни средства могат да съперничат на авокадото в предотвратяването на ранните бръчки. Този зелен плод е източник на антиоксиданти и етерични масла, които подхранват кожата и намаляват стреса от околната среда.

За да подсилите и допълните полезните му свойства, си струва да добавите към него витамин Е, който е необходим за производството на колаген и еластин, дори и в най-чувствителните зони.

Съставки:

1 зряло авокадо

1 капсула витамин Е

Намачкайте зрялото авокадо и добавете капсулата витамин Е. Вземете достатъчно количество от получения крем и го нанесете около шията и деколтето, придружено с нежен масаж. Нанесете и върху ръцете си и оставете продукта да действа поне половин час. В идеалния случай, за оптимални резултати, повтаряйте тази процедура 2 пъти седмично.

infomax-logo-50-15-HW В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” стават чудеса

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе