Защо сексът е толкова важен в една връзка?
Интимно 18+

Защо сексът е толкова важен в една връзка?

Защо сексът е толкова важен в една връзка? Сексът е тема, която е интересна и вълнува човек, докато за други тя е тема табу. Голям брой от двойките не си признават, че сексът в една връзка е важен. Сексът е физическо свързване, което може да бъде важна част от много типове връзки – включително моногамни, полиаморни и отворени партньорства – тъй като може да предложи повишена емоционална интимност, по-силна представа за себе си за всеки партньор и облекчаване на стреса.
Във връзки, в които всеки партньор изпитва сексуално желание и иска да бъде сексуално активен, здравословният сексуален живот може да предложи значителни ползи, включително:

Защо сексът е толкова важен в една връзка?

12 топ сексуални игри извън спалнята

Как да съживите секса във връзката?

9 условия за перфектен секс според мъжете

 Защо сексът е толкова важен в една връзка?

1. По-силен образ за себе си:

Сексуалната активност е физически акт, който подчертава удоволствието, което тялото ви може да даде и получи; внимателният, редовен секс може да повиши увереността, самочувствието и позитивността на тялото за всеки партньор, което ви позволява да пренесете тези чувства в други области от живота си.

2. Повишена интимност:

Защо сексът е толкова важен в една връзка?
Защо сексът е толкова важен в една връзка?

Сексуалната активност е вид физическа интимност, която освобождава хормона окситоцин, който създава чувство на емоционална връзка и интимност. Следователно сексът може да задълбочи връзките между партньорите и да насърчи чувствата на близост, емоционално благополучие и удовлетворение от връзката.

3. Облекчаване на стреса:

Защо сексът е толкова важен в една връзка?
Защо сексът е толкова важен в една връзка?

Добрият секс е дейност за облекчаване на стреса, която освобождава ендорфини, предизвиквайки чувство на релаксация и удовлетворение, което може да помогне за стопяването на стреса от трудния ден. По същия начин сексуалното удовлетворение и оргазъмът могат да помогнат за по-добър сън. Как да говорите за секс с вашия партньор или партньори: 6 съвета
Комуникацията относно сексуалната интимност е жизненоважна за всяка здравословна сексуална връзка, тъй като позволява на всеки участник да изгради връзка, която е в по-голямо съответствие с желанията и зоните на комфорт на всеки партньор.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да говорите с партньорите си за секс:

1. Избягвайте критични изявления.

Защо сексът е толкова важен в една връзка?
Защо сексът е толкова важен в една връзка?

Нормално е сексуалните партньори да бъдат чувствителни, когато говорят за интимност (особено ако общувате по този начин за първи път), така че бъдете възможно най-добри и позитивни. Вместо да казвате: „Иска ми се да правим повече орален секс“, опитайте с по-окуражаваща фраза като „Обичам, когато ми се подиграваш – ще ме възбуди много, ако го направиш още повече“. Избягвайте фрази, които могат да звучат обвинително; когато е възможно, оформете коментарите си като „аз-изявления“ или „ние-изявления“. Например опитайте „Бих се радвал, ако опитаме…“ или „Ще бъде ли забавно, ако опитаме…“, а не „ти-изявления“ като „Ти трябва…“ или „Ами ако опиташ…“, за да преместиш фокуса и тон.

2. Избягвайте да се фокусирате върху сексуалната честота.

Можете да имате добър сексуален живот, независимо от количеството секс, който извършвате; става дума за поддържане на хармония с интересите и сексуалните желания на всеки партньор. Това може да означава по-малко секс, но секс с по-високо качество, или може да означава планиране на сесии за мастурбация, когато единият партньор не се чувства в настроение. Когато говорите за секс с вашия партньор или партньори, имайте предвид, че целта е взаимно здраве, а не повече секс.

3. Бъдете открити и честни.

Защо сексът е толкова важен в една връзка?

Говоренето открито и искрено е от съществено значение за здравословния сексуален разговор. Информацията, която споделяте, помага на вашия партньор или партньори да подобрят разбирането си за вашите сексуални предпочитания и ги насърчава да споделят честно желанията си. Ако сте откровени и честни относно чувствата си по отношение на секса, това ще създаде безопасно пространство за вас, за да развиете сексуалната си връзка заедно; най-добрият секс е сексът, който е съвместен и доверителен.

4. Изберете спокоен и успокояващ момент.

Защо сексът е толкова важен в една връзка?
Защо сексът е толкова важен в една връзка?

Сексът може да бъде трудна и чувствителна тема за много хора, така че се уверете, че разговорите за секс се провеждат в пространства, които се чувстват сигурни и спокойни. Избягвайте да започвате разговор по време или веднага след труден момент; вместо това опитайте да говорите по време на спокойна сесия на гушкане или в стая, различна от спалнята. Това създава по-безопасно, по-малко натоварено пространство за открита дискусия.

5. Обсъдете либидото и интересите.

Сексът е само полезна част от една връзка, ако всеки партньор го желае. Ако установите, че партньорът ви изглежда по-малко заинтересован от секса от вас, седнете и поговорете откровено с него. Попитайте дали има неща в живота им, които изглежда пречат на сексуалното им желание, дали има вид секс, от който се интересуват, но който все още не сте изследвали заедно, или ако имат голямо сексуално отклонение, те все още не са споделили. Проучете другите области на връзката, които можете да подобрите заедно, за да работите за по-здравословен сексуален живот.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?