Силни магнитни бури достигат Земята

магнитни бури септември
Интересно

Силни магнитни бури достигат Земята

Силни магнитни бури достигат до повърхността на Земята през тези дни. Всеки е чувал поне веднъж за магнитна буря. Това явление се счита за много често, тъй като засяга, както физически, така и психически телата на много хора по света. Една от първите стъпки в подготовката за предстояща магнитна буря, е да се знае кога ще достигне повърхността на нашата планета Земя.

Според прогнозите на експертите следващата магнитна буря се очаква да бъде със средна степен на сила.

Масаж на пръстите за добро здраве 

Уникален метод за ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНОТО за 5 минути 

КАК ДА ПОНИЖИТЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ? 6 БЪРЗИ, ПРОСТИ И ЕФЕКТИВНИ НАЧИНИ 

Дърветата-естествени лечители 

Защо котките обожават да спят върху хората? 

Кога силните магнитни бури ще достигнат Земята?

Първите смущения на магнитосферата ще започнат още днес, на 14 юни, но все още няма да оказват съществено въздействие.

Самата магнитна буря ще продължи чак до 18 юни 2022 г. През този период от време силата на слънчевите енергии ще достигне до индекс 4. Ето защо, специалистите в областта считат, че дните ​​15, 16 и 17 юни за най-опасни, защото очакваната сила на магнитните бури, които ще ударят земята, да бъде със средно силно ниво на влияние.

Магнитни бури през месец юли 2022 г.

Специалистите следящи активността на слънцето, все още не са направили прогноза какъв ще бъде следващият месец, по отношение на космическите енергии. Това се дължи на факта, че засега те не разполагат с необходимите данни, но може да се предположи, че юли ще бъде по-благоприятен и спокоен от гледна точка на магнитните бури.

Според данните от водената статистика летните месеци често са по-малко опасни от останалата част на календарната година. Ако тази предварителна информация се потвърди, метеочувствителните хора могат да се чувстват по-спокойни.

Степен на магнитните смущения, според Кр-индекса:

Ниво на

Кр-индекса

Състояние на магнитосферата Влияние върху човешкият организъм
Кр < 2 Спокойно магнитно поле Практически няма магнитни бури.
Кр = 2,3 Слабо смущение на магнитно поле, буря със слаба сила Може да не повлияе на благосъстоянието на метеочувствителните хора.
Кр = 4 Смущения на магнитното поле буря със средна степен на сила. Вероятни са леки неразположения.
Кр = 5,6 Класическа магнитна буря На метеочувствителните хора се препоръчва да предприемат превантивни мерки, за да укрепят здравето си.
Кр = 7,8 Силно смущение на магнитното поле, буря с висока сила Обичайно предизвиква главоболие с гадене, с повишаване на кръвното налягане.
Кр = 9 Силно геомагнитно смущение, не се определя като буря, а като мощна атака със слънчева енергия Експертите препоръчват да прекарвате такива дни у дома, да не шофирате кола или да бъдете изключително внимателни на пътя.

Как магнитните бури влияят на хората?

Въпреки факта, че магнитните бури се усещат главно от по-чувствителните към това хора, те могат да засегнат, дори и обикновените хора. Това се дължи на факта, че силата на техния поток ще бъде на много високо ниво. Важно е да разберете как те могат да повлияят на тялото ви.

Най-честите симптоми са главоболие, спадане на кръвното налягане, болки в областта на сърцето и ставите, обостряне на симптомите на хронични заболявания, както и други симптоми, които се развиват от комбинацията на всичко по-горе. Те включват влошаване на настроението, безсъние, депресия и други неща, които могат да бъдат свързани с психическото и психологическото здраве на човек.

Препоръки за по-лесна поносимост на симптомите по време на магнитна буря:

Експерти от цял свят многократно са казвали, че няма универсален начин за борба с геомагнитните колебания. Така или иначе магнитните бури ще засегнат голяма част от световното население. Въпреки това, човек може да се придържа към някои елементарни правила, които ще му помогнат поне частично да отслаби силата на симптомите.

* Спазване на хранителен режим. Изключете от диетата пикантни, солени и мазни храни. Преминете към зелен чай, вместо черен и кафе. Яжте плодове и зеленчуци, препоръчително е да ядете банани по-често. Увеличете физическа активност (ако имате тази възможност), тя трябва да бъде умерена, не повече от 25 минути на ден. Няма нужда да претоварвате тялото си.

* Ако е възможно излезте на разходка, това ще ви помогне да се разсеете, а също така ще подобри състоянието ви на фона на нестабилния енергиен поток.

* Прекарайте този период в спокойна атмосфера, решавайки и изпълнявайки всичките си дела в нормален ритъм, без бързане и нервно напрежение.

Tagged , , , , , , , , , , , , , ,
на горе