Тази лесна рецепта за вкусни консервирани мариновани тиквички за зимата определено ще се хареса на тези, които обичат мариновани хрупкави краставички. Днес споделяме тайните на приготвянето на вкусни маршновани тиквички.
Много домакини в днешния забързан ритъм на живот са спрени да приготвят консерви от необходимостта да стерилизират буркани и да се занимават дълго време с приготвянето на зеленчуци. Въпреки това можете лесно и бързо да приготвите мариновани тиквички, които ще бъдат истински хит сред зимнината, която сте приготвяли. Няма да ви се налага да отделяте много време и усилия, защото основната характеристика на тази рецепта е нейната абсолютна простота.
Тиквички – 1,8 кг;
Копър и чесън;
Карамфил и дафинов лист;
черен пипер на зърна;
Вода – 1,5 литра;
Захар – 200 грама;
Сол – 70 грама;
Оцет – 200 милилитра.
Първо трябва да измиете добре тиквичките под течаща вода и да отрежете опашките.
След това трябва да нарежете тиквичките по любимия си начин. Най-често срещаният вариант е кръг.
Изсипете вряща вода в съда с тиквички, като ги покриете и оставете за 10-15 минути. След това време отцедете водата от тиквичките и отново налейте вряща вода в съда с тиквички. Оставете за 10-15 минути.
Докато тиквичките се запарнат за втори път, пригответе марината за зеленчуците.
Във водата добавете сол, захар и оцет. Оставете получената смес да заври.
След това вземете чисти и сухи буркани. В тях се слагат копър, чесън, зърна черен пипер и карамфил.
След това отцедете водата от тиквичките и започнете да поставяте нарязаните тиквички в буркана.
Подредете така, че да има минимално пространство между кръговете. Върху тиквичките се нареждат още няколко скилидки чесън.
Залейте с гореща марината, която току що е завряла.
Завийте плътно капачките и оставете бурканите в одеялото, докато изстинат напълно. Можете да го опитате след няколко дни.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Хрупкаво Мариновано зеле за зимата
Туршия 100-те чушки – най-добрата туршия за студените зимни дни
ЦАРСКА ТУРШИЯ от тефтера на баба
Боб-чорба по стара българска рецепта – винаги има място на трапезата
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни