Туршия 100-те чушки – най-добрата туршия за студените зимни дни

Туршия 100-те чушки
Идеи за дома

Туршия 100-те чушки – най-добрата туршия за студените зимни дни

Скъпи приятели на списание HappyWoman.bg, с най-голямо удоволствие днес представяме на вашето внимание една много стара и изпитана с времето рецепта от тефтерите на баба, наречена: Туршия 100-те чушки. Веднъж опитали Туршия 100-те чушки, гарантирано ще си ги приготвяте всяка есен, за да си похапвате с удоволствие в студените зимни дни.

Туршия 100-те чушки е отлично мезе. Чудесно се вписва като добавка към гарнитура – напълно подходяща, както за официални поводи, така и за обикновена вечеря.

Точната рецепта, по която да си приготвите невероятно вкусната Туршия 100-те чушки.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

ЦАРСКА ТУРШИЯ от тефтера на баба

❤Л О К У М К И ❤…Мммммм…❤ Лесно, вкусно и много сладичко!

УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА ❤НА БАБА ❤

Съвети как да приготвите перфектните палачинки

Туршия 100-те чушки

По правило, най-напред, започваме със суровините.

Необходими продукти за Туршия 100-чушки:

-100 броя червени чушки, които трябва да се равняват на 10 кг.;

-10 броя моркови;

-4 глави чесън;

-100 грама сол;

-150 грама захар;

-1 ч. чаша олио;

-1 ч. чаша оцет; /Който е любител на по-киселият вкус, може да добави + 50 мл. оцет/

-1 голяма връзка магданоз.

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете от семената червените чушки. Тези от вас, които разполагат с външно огнище е предимство, защото димът допълнително обогатява аромата и вкуса на печените чушки. Разбира се, съвсем спокойно може да си приготвите Туршия 100-чушки и в кухнята.

Тези от вас, които нямат чушкопек, могат да си послужат с нагрят разлат тиган (за палачинки е много подходящ) или във фурната.

Изпечените чушки прибирате в голям найлонов плик или в тенджера с похлупак. Целта е да се „задушат“, за да може ципата да се отстрани по-лесно.

Прехвърлете обелените чушки в дълбок съд и към тях прибавете нарязаните скилидки чесън (може и цели, по ваш вкус). Добавете почистените и нарязани на шайбички моркови, след което поръсете със сол.

Продължете с останалите продукти за овкусяване на Туршия 100-те чушки. Добавете количеството захар, залейте с оцета и олиото. Накрая поръсете с наситненият магданоз.

Много, много внимателно смесете всички продукти от рецептата. Целта е да запазите целостта на изпечените чушки. Покрийте и приберете в хладилника или на хладно място.

Туршията трябва да престои 3 часа, като през това време на всеки час трябва да я разбърквате.

Наредете чушките в буркани, като не забравяйте да слагате от морковите, чесъна и магданоза.

Запечатете с капачки и стерилизирайте за 10, максимум 15 минутки.

Много вкусна! Опитайте и сами ще се убедите!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе