5 съвета за щастливи кучета и котки, отглеждани вътре

5 съвета за щастливи кучета и котки, отглеждани вътре в дома ви
Домашни любимци

5 съвета за щастливи кучета и котки, отглеждани вътре

Когато отглеждате кучета и котки или друг домашен любимец, вие трябва да бъдете сигурни, че полагате всички грижи за тях. Те са там, когато имаме нужда от развлечение или просто се нуждаем от добро гушкане. Но те носят и отговорност.

Да отглеждате вътре вашия космат приятел също може да бъде част от предизвикателството. Много специалисти по поведение на животните предлагат някои съвети как да поддържате домашния си любимец щастлив и ангажиран, дори в домашни условия.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и 5 съвета за щастливи кучета и котки, отглеждани вътре.

Придържайте се към тяхната рутина

Вашата рутина вероятно е била нарушена по някои доста важни начини. Във времена като тези може да бъде изкушаващо да оставите навиците на вашите кучета и котки на заден план.

Важно е обаче да се опитате да запазите рутината на домашния си любимец възможно най-непроменена. Храненето, тоалетната и разходките трябва да се случват, както обикновено. Ако кучето ви е свикнало да излиза навън, не е лоша идея да продължите да го водите на кратки разходки.

Продължаването на изискването за добри обноски е друг важен начин да поддържате последователност в рутината на вашия домашен любимец. Това ще гарантира, че четириногите ще бъдат щастливи.

Бъдете съвестни относно времето за почивка

Вашите кучета и котки може да е свикнал да има време за себе си, докато семейството го няма. Затова се опитайте да му дадете достатъчно време за почивка през целия ден. Не е добра идея да променяте рутината на вашия домашен любимец с много социализация.

Кучетата и котките не са деца. Собствениците не трябва да ги занимават с неща за вършене по цял ден. Те ще се чувстват добре и дори ще им е от полза да прекарат известно време на спокойствие.

Оставете ги да дъвчат

Понякога може да е полезно да дадете на вашите кучета и котки лакомство за дълго дъвчене, за да им помогнете да се забавляват. Ако вашият домашен любимец има склонност към лакомствата, осигурете му такива, с които да се разсейва. Разбира се, без да прекалявате.

Докато тези лакомства могат да бъдат забавна дейност за вашия домашен любимец, също така може да бъде лесно да ги прехранвате. Имайте предвид броя на калориите и компенсирайте допълнителните калории, като давате малко по-малко храна по време на хранене.

Правете упражнения

Дръжте нервите си под контрол и насочете енергията към продуктивен изход – упражнения. Да останете активни през това време е толкова полезно за вас, колкото и за вашия домашен любимец.

Може да нямат възможност да заведете кучето си в кучешкия парк за упражнения, но все пак можете да намерите начини да изкарате енергията му. Дори едно ходене до близкия магазин може да осигури малко раздвижване. Ако сте останали вътре, разчистете някои мебели, за да направите място за игра на котката.

Излезте в задния двор, ако имате такъв, и играйте игра на гоненица. Планирайте сесии за игра приблизително по едно и също време всеки ден. Това ще насърчи вашия домашен любимец да следва рутина, като същевременно ще осигури физическа и умствена стимулация, както и ще насърчи връзката човек-животно.

Играйте на някои мисловни игри

Друг чудесен начин да изморите домашния си любимец е с умствена стимулация, като например да го научите на нов трик или два!

Със сигурност сте искали вашето куче да може да се преобръща или котката ви да танцува? Сега е идеалното време за тези уроци. Точно като хората, домашните любимци изпитват това, което наричаме „ефект на Еврика“ или емоционалната реакция при разрешаване на проблеми.

Можете също да използвате времето за хранене като начин да обогатите психически деня на вашите кучета и котки. Разпръснете храната им из къщата и ги оставете да използват обонянието си, за да я намерят. Можете също така да включете играчка-пъзел в храненето, за да им дадете малко умствено предизвикателство.

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

С какво да се съобразите, преди да подарите домашен любимец

В какво кучетата са по-добри от мъжете

За какво да внимавате, когато гледате котка

Неща, които никога да не правите на кучето си

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе