Тази рецепта за ястие със свинско месо е много подходяща, както за обикновена семейна вечеря, така и за специални празнични поводи. Ето защо, днес ви представяме една позабравена рецепта от старите кулинарни тефтери.
Пилешки гърди-необичайно вкусни
Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка
„Мързелива“ пица на тиган. Само 10-15 минутки и готово!
Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе
❤Л О К У М К И ❤…Мммммм…❤ Лесно, вкусно и много сладичко!
УНИКАЛНО ВКУСЕН КЕКС БЕЗ НАБУХВАТЕЛИ…, НО ОТ ТЕФТЕРА ❤НА БАБА ❤
ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод
Царска торта – най-вкусната торта!
Много вкусно ястие със свинско месо
Необходими продукти за ястие със свинско месо:
= Свинско месо – 500-600 гр.
= Лук – 2 глави
= Гъби (печурка) – около 15 бр. (по-малки)
= Моркови – 3-4 бр.
= Кисели краставички – ½ буркан
= Маслини – 100-150 гр.
= Бяло вино – 150 мл.
= Олио
= Сол на вкус
= Черен пипер
= Бял сос
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на филийки или по-големи хапки, в зависимост какъв вид предпочитате. Препоръчително е да използвате месо от плешка.
В тиган с предварително загрята мазнина запържете месото, с цел „запечатване“. Овкусете със сол и черен пипер. След това го подредете на дъното на дълбока тенджера.
Почистеният и нарязан на „полумесеци“ лук запържете в същата мазнина, в която е „запечатано“ месото. След това го добавете в тенджерата, върху месото.
Почистените и нарязани печурки – по същият начин, както лука.
Нарежете морковите на шайби – запържете ги в тигана, прехвърлете при месото, наредете върху гъбите.
Продължете с киселите краставички и маслините. Краставичките нарязани на кръгчета, а маслините – без костилки и разрязани на две. И тях запържете (по отделно). Прибавете в тенджерата.
Всички съставки се запържват по отделно и се нареждат едно след друга върху месото в посочения ред.
Поръсете с още малко сол на вкус и черен пипер.
Залейте с бялото вино и малко количество бял сос.
Който не желае бял сос, може да увеличи количеството на виното.
По ваш вкус можете да замените или да прибавите още зеленчуци.
Захлупете и гответе до готовност на месото, задължително на тих огън.
Добър апетит!