Гъби за имунитет: 5 вида от най-полезните

Гъби за имунитет 5 вида от най-полезните
Добра форма

Гъби за имунитет: 5 вида от най-полезните

Гъби за имунитет: 5 вида от най-полезните посочват експерти.  Гъбите са не само вкусна храна. Някои представители на това царство могат да помогнат за укрепване на нашето здраве. Например, те ще помогнат за укрепване на имунната защита, подобряване на паметта и нормализиране на функциите на сърцето и черния дроб. И това не е всичко.

Гъби за имунитет: 5 вида от най-полезните

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Сбъднете мечтите със силата на суперхраните!
Взаимодействието между човечеството и царството на гъбите продължава от хиляди години. Днешните тенденции в яденето на гъби са връщане към това, което хората са знаели от векове.

Гъбите основно поддържат имунната система: те съдържат вещества, които не се срещат никъде другаде в природата. Мицелът на гъбата и самото плодно тяло помагат за укрепване на имунния отговор и здравето на много системи на тялото. Гъбите са полезни за сърцето, действат като антиоксиданти, укрепват паметта.

Проучвания, изследващи здравните ефекти на гъбите, са идентифицирали около 130 възможни терапевтични свойства, включително:

  • Антибактериално
  • Антидиабетно
  • Противогъбични
  • Противовъзпалително средство
  • Антиоксидант
  • Противопаразитни
  • Антитуморен
  • Антивирусен агент
  • Хепатопротективно
  • Имуномодулиращо

Ето 5 вида от най-полезните гъби:

  • Рейши е незаменима за снабдяване на тялото с енергия, издръжливост, имунна защита, кардиологични функции, функция на черния дроб и нормализиране на холестерола. Гъбата подпомага работата на сърцето и кръвоносните съдове по различни начини, например чрез намаляване на холестерола и други нежелани вещества. Рейши помага за генерирането на енергия в сърдечните клетки. Продуктът защитава клетките на черния дроб и насърчава отстраняването на токсичните съединения от тялото. Оптимизирането на надбъбречната функция е друго свойство на тази гъба.
  • Кордицепс. Гъбата е в състояние да подобри функцията на белите дробове, да увеличи енергийния потенциал и сексуалното желание. Кордицепсът подпомага отпускането на бронхите и белите дробове, което подобрява притока на въздух в тях. Кордицепсът подобрява производството на енергия от мускулните клетки и минимизира вредната млечна киселина.

Гъбата подобрява функциите на нервната система и мозъка. Тази гъба съдържа вещества, които имат положителен ефект върху нервите. В резултат на това се задейства узряването на стволовите клетки и превръщането им в нервни клетки. Гъбата подобрява когнитивните функции, паметта, общото настроение. Такава част, като мицела на гъбата, допринася за по-добра концентрация на вниманието.

 

  • Чага. Гъбата има силно антиоксидантно действие, особено върху епителните клетки. Тези клетки покриват всички видове бариери в тялото ни. Кожата, храносмилателният тракт, белите дробове включват епителни клетки. Чага съдържа голям списък от вещества, които помагат за укрепване на имунната система. Чага ще помогне при свръхчувствителност на кожата, храносмилателния тракт, белите дробове, особено към дразнещи агенти от околната среда и хранителни продукти. Има начини за отглеждане на чага извън дивата природа. Тази устойчиво отгледана гъба съдържа по-висок процент полезни за здравето вещества.
  • Мейтаке (Curly Griffola) е кулинарна и медицинска гъба, която е показала противоракова активност срещу рак на гърдата, меланом и хепатомни клетки при проучвания върху животни. Протеоглюканът, който е част от майтаке, се свързва с имуностимулиращия ефект на гъбите.

В допълнение, in vitro и в проучвания върху животни е доказано, че полизахаридите, открити в майтаке, проявяват антивирусна активност срещу хепатит B.

  • Трамети многоцветни. В английски източници гъбата се нарича „turkey tail“. В традиционната медицина се използва терапевтично при гъбични инфекции и рак. Тази невероятна гъба съдържа биоактивни съединения, наречени бета-глюкани. Когато се консумират, бета-глюканите могат да засилят имунната система, като подобряват функцията на макрофагите и естествените клетки убийци, два вида клетки, които играят важна роля във вашата имунна система. Тя също съдържа пребиотици, които подхранват полезните бактерии в червата, за да поддържат цялостния имунитет. Тъй като гъбата е толкова ефективна за подсилване на имунната система, много хора я консумират по време на сезона на настинки и грип.

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе