Ще помогне ли временната раздяла на брака ви
Любов и партньорство

Ще помогне ли временната раздяла на брака ви

Когато имате сътресения в брака с партньора си, понякога временната раздяла е единственото решение, което може да спаси връзката ви. Това не означава да напуснете партньора си, а просто да си дадете време и пространство, за да намерите най-правилното решение.

Ще помогне ли временната раздяла на брака ви

infomax-logo-50-15-HW Ралица Паскалева и Теодор Салпаров показаха бебето си

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Когато водопадите са 5 и си в сърцето на джунглата на остров Бали

Ще помогне ли обаче временната раздяла на брака ви наистина? Всичко зависи от вас. Ако искате отговорът да е „да“, то трябва да следвате някои важни стъпки:

Определете целите си

Преди да започнете временната раздяла, седнете с партньора си и проведете сърдечен разговор за това какво се стремите да постигнете през това време на раздяла. Дали това е да придобиете перспектива за вашата връзка? Да работите върху индивидуални цели? Или да проверите дали искрата все още е налице? Ако знаете какво всеки от вас се надява да спечели от временната раздяла, това ще ви помогне да постигнете това, което искате.

Определете граници

По време на временната раздяла е важно да определите ясни граници за комуникация и поведение. Обсъдете какъв вид комуникация е подходяща и какви дейности са позволени или не са позволени през това време. Ще продължите ли да говорите по телефона? Можете ли да излизате на срещи един с друг? Тези разговори могат да бъдат трудни, но са нужни, за да могат и двете страни да разберат къде се намира другият.

Ще помогне ли временната раздяла на брака ви
Ще помогне ли временната раздяла на брака ви

Отделете време за себе си

Временната раздяла в брака, колкото и да е с позитивни намерение, може да е много стресиращ процес и за двамата. Именно затова е важно да обърнете внимание и на себе си през този период. Прекарвайте време с близките и приятелите си, ходете н курсове, посветете се на любимото си хоби или пък прочетете книгите, за които така и не ви е оставало време. По този начин ще станете по-силни и ще можете да се изправите смело срещу проблемите.

Потърсете външна помощ

Справянето с временната раздяла не е никак лесно, дори и да знаете, че това е единственото решение. Ако ви е трудно или се чувствате изгубени, потърсете помощ от външни източници, като например съветник или терапевт. Те могат да ви предложат инструменти, с които да се справите с емоциите и предизвикателствата на пробната раздяла, и да ви дадат насоки как да работите по всички нерешени въпроси.

временната раздяла
Ще помогне ли временната раздяла на брака ви

Използвайте ефективно комуникацията

Това, че си взимате почивка от съвместния живот, изобщо не значи, че не можете да продължите да общувате. Всъщност поддържането на открита, честна и уважителна комуникация е много важна успешното протичане на пробната раздяла. Това може да включва определяне на редовни контролни срещи, използване на видеоразговори или изпращане на текстови съобщения, или просто да сте на разположение за бързо телефонно обаждане, когато е необходимо. Ключът е да се гарантира, че и двамата партньори се чувстват изслушани и ценени по време на раздялата.

Бъдете реалисти

Бъдете реалисти по отношение на това, което желаете постигнете по време на временната раздяла. Не поставяйте твърде високи или твърде ниски очаквания. Разберете, че може да е необходимо време, за да се справите с проблемите си, и бъдете готови да се изправите пред трудни разговори. Преминаването през този процес изисква време, усилия и търпение. Като имате предвид тези съвети, ще успеете да създадете среда, която е продуктивна, здравословна и дава възможност за развитие.

Ще помогне ли временната раздяла на брака ви
Ще помогне ли временната раздяла на брака ви

Заключение

В крайна сметка временната раздяла може да доведе до много различни резултати. Тя може да се превърне или в инструмент за израстване и помирение, или началото на края на една връзка. Независимо от резултата, важно е двойките да общуват открито през цялото време, за да опитат да се справят с проблемите. Въпреки че вземането на трудно и емоционално решение може да бъде трудно, временната раздяла може да бъде стъпка към намирането на щастие и мир в личния и романтичния живот.

Вижте още:

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

5 разлики за това как мъжете и жените приемат раздялата

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Tagged , , ,
на горе