Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни
Мода

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

Кой носи хипи стил и кои са неговите тайни? Кои са хипитата? Чували ли сте за „Лятото на любовта“ (The Summer of love)? Дори популярният филм „Алф“ е посветил една от сериите си на хипи движението през 60-те и 70-те години, в която Уили Танер и Кейт Танер носят дрехи в хипи стил.

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

Модна икона или бедствие – какво говори зодията за стила ви

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Тайните на бохо стила и аксесоарите

Какво е хипи движение?

Хипи течението е много популярно движение, възникнало през 60-те години на 20 век в САЩ. Хипарството намира отзвук в музика, мода, изкуство, култура и литература. Мощни революционни идеи проповядват хипитата тогава в обществото: любов, сексуалана свобода, интерес към източни религии, мистика, любов към природата, бунтарство, критикуване на войната. Стилът на хипитата обръща общоприетите норми с тяхното различно поведение, изразяване, обличане и външен вид.

Най-известен е фестивалът, който се състои през 1969 година в Удсток. Идеите им за свобода и мир навлизат широко във всички клонове на обществото, първо в САЩ, а после и в Европа. Към 70-те години започва да изчезва.

Стилът на хипитата обръща общоприетите норми на поведение, изразяване и обличане.

Отличителни черти на хипи стил

По какво ще познаете хипитата: широки джинси, дълги цветни рокли, дълги свободни поли, туники в ярки цветове и десени като дъгата, потници, тениски, ризи, шорти, пуловери, якета, дънково облекло и елеци, масивни, шарени гердани от камъни, дърво и цветни гривни, венчета от цветя на главата и много дълга коса. Носят се бандани, шалове, колани. Дрехите са пъстри и удобни за носене. Леки, ефирни, дават свобода на движение, подчертават женската красота. Носи се много деним. Кожени панталони. Предпочитат велур за сако, елек или ботуши.

Стилът на обличане на хипитата е отражение на техния уникален образ и субкултура. Дрехите са толкова ярки, че привличат погледите: оранжево, жълто, синьо, лилаво, пясъчно, кафяво. Обичат топлите, пастелни, светли цветове. Смесват се индийски и марокански елементи, геометрични и флорални десени. Обичат етно стила. Прекрасна визия и стил, които може да носите и вие.

Хипи стилът прилича на бохо стила, но използва само естествени материи: памук, лен, вълна, батист. В един хипи стил се влага много фантазия, смесване на цветове и дрехи, творчество и индивидуланост. Може да видите смесване дори на неподходящи материи и цветови комбинации, които отразяват точно тази индивидуалност.

Музиката, която обичат е предимно рокендрол и неговите подвидове.

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

Ето 5 модни тайни в хипи стил:

Хипи стилът е наричан „Децата на цветята“, защото те са обичали природата, свободата и любовта.

Рокли

Без рокли не може да имате хипи стил. Те са леки, полупрозрачни, дълги, от естествени материи  и най-често с щампа. С тях се движите свободно. Носят се женствени сукмани и рокли. Любима дреха на жените от това движение.

Поли

Предпочитат се само дълги поли, които стигат до земята. Те са леки и свободни. Много пъстри, с цветни петна по тях, геометрични десени и пачуърк. Не се носят къси поли. Кройките могат да бъдат под формата на камбана, слънце, трапец.

Потници, елеци и тениски

Носят се дълги тениски, понякога стигат до средата на бедрата. Носят се в комбинация с къси панталони, дънки и дълги поли. Цветовете на горната и долната част на тоалета са различни, което създава индивидуалност. Много често тениските имат надписи, лозунги, рисувани елементи. Тениски се носят и под сукмани.

Дънки

Най-типично за хипи стил са дънките. Създават небережна визия. Хипитата са тези, които са помогнали на денима да се превърне в един обикновен ежедневен стил за носене. Предпочитани са дългите до земата крачоли на дънките и тези които покриват напълно крака. Най-добрият модел дънки са износен вид, пропрязвания, скъсвания, лепенки, декорация с ресни, перли, мъниста или специални знаци.

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

Туники, ризи

Материите на ризите са леки, свободно падащи, прозрачни, в светъл цвят и много често се носят с колан. Широки са и падат свободно. Може да имат бродерии, щами или да са чисто бели.

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

Дънковите якета и ризи са най-подходящи за хипи стил.

За прическите е характерно да се носят дълги коси, ленти на главата или плитки. Косата трябва да излъчва простота, свобода и небрежност.

Аксесоарите са колани, шалове, слънчеви очила, плетена шапка, ленти за коса, широки гривни, които може да се носят по няколко на ръката, малки кокетни чантички през рамо или торба от плат. Предпочита се ръчната изработка.

Комбинирайте тези елементи и ще имате тоалет в идеален хипи стил.

Ах, този хипи стил – 5 модни тайниЛесни стъпки да подредите дрехите си в малък дрешник – съвети от дизайнера на знаменитости Лиза Адамс

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе