Тайните на бохо стила и аксесоарите

Тайните на бохо стила и аксесоарите
Мода

Тайните на бохо стила и аксесоарите

Ако все още не сте чували за него, бохо стилът, представлява невероятна комбинация от фолк, етно, гръндж и хипи елементи с бохемски стил и нотка романтизъм. И този стил е доста любим на известни звезди като Кейт Мос, Хелена Бонъм-Картър и Джони Деп. Интересно, нали? Ще ви разкажем малко за него в по-долните редове.

Тайни в избора на аксесоари в стил бохо

Моля, обърнете внимание, че стилът бохо, и по-специално аксесоарите, се характеризира със следните неща:

• Естествени материали: кожа, метали, естествени камъни, пера, конци, велур.
• Етно елементи.
• Възможни са доста груби обувки, обувки с ресни, животински щампи върху тях. Според моделите това могат да бъдат боти и ботуши в каубойски стил, велурени ботуши над коляното, сабо, сандали с каишки около глезена и пищяла, обувки с висока платформа.
• Грубо изплетени шапки и шалове, вълнени шапки с широка периферия, тюрбани, ленти за глава.
• Чанти с ресни, раници от кожа и велур, миниатюрни кадифени или метални чанти, както и текстилни такива, бродирани с мъниста.
• Можете да комбинирате различни текстури на тъкани: дантела, фланела, кадифе, кожа, вълна, ресни и трикотаж. Например можете да облечете ефирна флорална рокля, а отгоре да носите жилетка или кожено, велурено палто.
• Голямо разнообразие от декорации в изобилие. Многослойни гривни, многоетажни колиета и мъниста, пръстени, бижута за крака. Разбира се, безмислено е да се накичвате с всички аксесоари и да изглеждате прекалено натруфени. Всички детайли трябва да бъдат подбрани с вкус.
• Смес от сребро и злато. Ако по-рано беше невъзможно да се смесят тези два благородни метала, сега, ако комбинирате златни и сребърни бижута с вкус, ще получите доста оригинален образ. Заслужава си да се отбележи, че комбинацията от златни и сребърни бижута дава динамичен метален ефект, като по този начин двата цвята се преплитат и създават уникален външен вид.

Не забравяйте, че не е нужно да се обличате напълно в бохо стил дрехи, за да си позволите да носите и аксесоари в този стил. Понякога можете да добавите и само един бохо елемент към визията си, ако дрескодът ви позволява. Можете да добавите малка чанта с ресни към официален или бизнес костюм. Такъв външен вид ще изглежда много оригинално.

Как да изберем подходящите бохо аксесоари?

С помощта на бохо аксесоарите, можете не само да си създадете интересен и уникален стил, но и да коригирате някои ваши недостатъци във външния ви вид. Ако притежавате остри черти на лицето, тогава е най-добре да изберете заострени геометрични бижута, а ако имате заоблени черти на лицето, тогава сред вашите аксесоари трябва да присъстват кръгли или овални елементи. Е, ако имате смесени черти на лицето, тогава можете да изберете смесени елементи. По този начин ще подчертаете вашата естествена красота.

С помощта на аксесоарите, можете и визуално да регулирате ръста си. Това е доста просто, основното е да научите няколко правила и да ги спазвате. Тези съвети са идеални за жените миньончета:

• С помощта на дрехи с ресни, може визуално да подобрите ръста си. И, между другото, това да ви накара да изглеждате и по-слаби.
• Чантите с дълга верижка също могат да създадат визуално подобрение във височината ви. Също така е по-добре миниатюрните момичета да обърнат внимание на дължината на дръжката на чантата и да видят дали тя е твърде дълга за тях, и следователно може да бъде регулирана.
• Когато избирате аксесоари, обърнете внимание, че те трябва да бъдат пропорционални на вашата фигура и ръст.
• Не забравяйте, че шапките с широки периферии правят човек да изглежда по-нисък, така че за дамите миньончета е най-добре да изберат шапки с не много широки периферии.
• Модерните ленти за глава и кърпи в стил бохо, ви позволяват не само да подчертаете вашата индивидуалност, но и да коригирате височината си. Момичето, което носи кърпа на главата си, изглежда по-високо, особено ако повдигне косата си нагоре.

Tagged , ,
на горе