Как да изберем и съчетаем подходящите аксесоари към дрехите си

Как да изберем и съчетаем подходящите аксесоари към дрехите си
Лайфстайл Мода

Как да изберем и съчетаем подходящите аксесоари към дрехите си

Може би много дами неведнъж са се чудили как да изберат подходящите аксесоари за своите дрехи. Искате ли да знаете как? Ако ви е доскучало от ежедневните ви аксесоари, не е нужно да купувате нови. Отворете гардероба си и преценете ситуацията. Вероятно имате много добри неща, които трябва да преразгледате оново. И правилно подбраните аксесоари ще ви помогнат по този въпрос!

Какво имате? Ръкавици, шапки, шалове, гривни, колиета, колани и брошки и т.н. Може би повечето от тях дори не сте ги носили, но не сте мислили толкова по въпроса, когато сте ги купували, само защото на момента са ви харесвали. В бъдеще се оказва, че избраното колие или обеци изобщо не съвпадат на стила ви.

Как да изберем подходящите аксесоари?

Първо определете типа на външния си вид: формата на лицето и веждите ви, какъв вид прическа имате. Ако имате остри черти на лицето, изберете заострени геометрични елементи. Ако имате заоблени черти, трябва да си купите кръгли или овални бижута. По този начин ще подчертаете естествената си красота. Помислете и за „температурата“ на външния си вид. Ако студените нюанси на цветовете ви подхождат, тогава отдайте предпочитание на сребърни метали, ако те са топли – тогава изберете златни. Ако е трудно да го разберете, смело комбинирайте злато и сребро!

Правилна цветова комбинация:

Комбинирайте топлите цветове с топлите, а студените със студените. Топлите цветове са тези, които имат жълт пигмент, докато студените цветове съдържат в себе си синьо. Освен това оранжевото винаги е топъл цвят. А синьото може да бъде или топло, или студено. По принцип всеки цвят, различен от черен, бял и оранжев, може да бъде или топъл, или студен. Разбира се, има и много красиви комбинации от топли и студени цветове – за това е необходимо човек да борави с цветното колело. И за един обикновен човек с нетренирано око ще бъде много по-лесно да бърка в цветовите комбинации. Но правилото за температурата винаги работи безотказно.

Задайте стила си на обличане!

Обичате ли да се обличате в духа на Америка от 30-те? Ако е така, обърнете внимание на перлени конци, болеро от кожа и красив ватиран клатч. Не е необходимо да се обличате напълно в тоалета от онези времена. Достатъчно е само да добавите няколко акцента от избрания стил към визията си. Ако сте свикнали с небрежния стил, добавете метални обеци във формата на сърце, съчетани с колие с надпис „Любов“. Стройните и дребни красавици е по-добре да носят малки или средни бижута.

Относно носенето на часовници:

• За много хора ръчният часовник е предмет, който не само показва времето, но и подчертава техния стил. За да намерите идеалния си модел, решете с какво ще го носите.
• Часовник с тъмна кожена каишка и едноцветен циферблат ще изглежда добре в съчетание с класически костюм. Без излишни украшения. Или циферблат с тънък овал, или правоъгълен на метална гривна.
• Кръгъл часовник с каишка от плат или кожа, както и с гривни и малка висулка е подходящ за обикновени дънки и тениска.
• За празнична или вечерни събирания са допустими часовници с естествени камъни или кристали. Стилният комплект ще бъде идеално допълнен от електронен циферблат на пластмасова каишка. Желателно е те да са в тон с дамската чанта и да се комбинират с останалата част от тоалета ви.

Аксесоари, които пасват към палтото:

Палтата могат да бъдат съчетани добре с различни елементи: шал, ръкавици, красива шапка, барета, изискан шал и т.н. Кашмирен шал, вързан около врата, или дълъг вълнен шал, ще подхождат идеално на вашето палто. Копринени ръкавици и трапецовидна чанта ще допълнят красиво ансамбъла. Топлите ръкавици от бял пух също няма да са излишни. Елегантна лъскава брошка ще добави жар. Към това можете да добавите плетена шапка.

Tagged ,
на горе