Как да помогнете на домашния си любимец да отслабне

Как да помогнете на домашния си любимец да отслабне
Домашни любимци

Как да помогнете на домашния си любимец да отслабне

Домашните животни могат да имат най-различни проблеми през живота си, подобно на хората. Котките, кучетата, зайците и другите питомници, които отглеждате, страдат от болести, като борбата с килограмите също е срещана. Това може и да не е най-често срещана ситуация, но определено може да се стигне до нея. Причините, които могат да причинят затлъстяване в кучетата или котките, зависят както от храната, така и от интензивността на движение на вашия домашен любимец. Наднорменото тегло обаче може да се окаже голям проблем за здравето на животните. В повечето случаи дебелите котки или кучета могат да предизвикат смях в социалните мрежи или на улицата, но в действителност, ако не се вземат спешни мерки, ще имате неприятности в бъдеще. Повечето хора обаче често не знаят какво да направят, за да помогнат на любимците си да се върнат отново във форма. Отслабването при животните не се различава кой знае колко много от това при хората.

Ограничете калориите и увеличете упражненията. За щастие днес има редица опции за храна, които осигуряват достатъчен обем храна, но с намален брой калории. Обща препоръка е да се добави кутия несолен зелен фасул като закуска или да сложите в насипно състояние към това, което кучето яде. Те могат да се чувстват сити, без да прекаляват с калориите. Ако искате котката ви да отслабне, хранете я с повече консервирани или сурови храни. Препоръчително е храненията да са в малки порции по няколко пъти на ден на ден, вместо да ги оставяте да се хранят обилно веднъж. Насърчавайте упражненията с играчки и вертикални зони за игра.

Някои кучета обичат зеленчуците и по-специално зеления фасул. Други предпочитат зеле, трети краставици, трябва да експериментирате. Потърсете по-нискокалорични храни за кучета, които осигуряват повишено количество фибри и по-големи количества, които задоволяват кучето, но с по-ниска калорийна норма. Има уебсайтове, които могат да изчислят какви са нуждите на вашето куче от енергия в покой и които имат графики, които ви казват колко пъти трябва да умножите тази нужда от енергия в покой.

Важно е да не се примирявате с наднорменото тегло на животното ви. Това може да отключи болести, които да ви навлекат главоболия. Затлъстяването може да изложи на риск сърцето, белите дробове и ставите на животното ви, особено ако то е в по-напреднала възраст.

Tagged ,
на горе