СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА
Любов и партньорство

СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Връзката ви се е превърнала в ежедневна борба и желанието да спрете не напуска главата ви? Не забравяйте – паузите в отношенията имат свои строги правила.

Като начало се успокойте, налейте си вино и се настройте на размисъл. Експертите предупреждават: шансовете да помогнете на една връзка са 50%. И това все още са много оптимистични прогнози!
Всички съвети по-долу се препоръчват като най-доброто решение за онези двойки, които нямат избор или за които раздялата ще доведе до безкраен поток от проблеми и страдание. Струва си да се каже, че двойките, живеещи под един покрив от няколко години, или тези, които имат деца, са по-склонни да възстановят предишните си отношения. Ако просто се срещате, връзката ще бъде много по-лесна за прекъсване.

СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Ах, този хипи стил – 5 модни тайни

За и против разрешаването на конфликти с партньора чрез съобщения

За да се опитате да спасите връзката и да предотвратите риска всичко да приключи със скандал, трябва да следвате следните дванадесет препоръки:

 

1. Не се страхувайте

Паузата е време да обмислите нещата и да изясните нещата и за двама ви. Паузата не означава край, не е „кодова дума“ за раздяла, която се страхувате да изречете на глас, защото не искате да нараните. Ако сте взели решение да прекъснете една връзка, не се страхувайте, кажете го директно и уверено. Не се страхувайте и не отстъпвайте. Не забравяйте, че съзнателното действие може да спаси връзката ви.

2. Не изнудвай

Понякога всички сме преизпълнени с емоции и каквото ни се иска да кажем. Но помнете, никога не използвайте думата „пауза“ или „прекъсване“ като средство за изнудване. Не заплашвайте! Така тази дума губи своето значение и изобщо не се приема на сериозно. Тази манипулация никога няма да доведе до рационално и консенсусно решение за предоговаряне на връзката с таймаут.

СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

3. Определете причините

И сега внимателно, тази точка е особено важна. Вероятно ще можете да подредите нещата на този етап. След като сте събрали смелост и сте разбрали сами какво е „пауза“, трябва заедно да намерите отговора на въпроса защо имате нужда от почивка, какво очаквате от нея. Обмислете го предварително и едва тогава седнете на масата и започнете преговори. Опитайте се да бъдете честни с партньора си и със себе си. Не плачете. Не обвинявайте. Както показва статистиката, много двойки просто не знаят как да говорят помежду си и един обикновен разговор може да бъде спасението на една връзка.

СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

4. Без ултиматуми.

Само разговор. Раздялата трябва да е резултат от двустранно споразумение между партньорите. Ако паузата е приета съвместно и съзнателно, а не само вашето решение, шансовете за продължаване на връзката не са толкова малки!

5. Поставете краен срок

Почивка за „неопределено време“ не работи. Запомнете го добре. Помислете колко време ви трябва, за да подредите чувствата си и да организирате мислите си. Според експертите, за да се преодолее този път, са необходими поне три месеца. Въпреки това, не отлагайте повече от шест месеца. Твърде дългата пауза може да се превърне в точка за връзката.

СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

6. Външна помощ

Ако чувствате нужда от помощ, не се страхувайте да се свържете с психолог. Психолозите често се сблъскват с подобни ситуации, заедно определено можете да намерите отговори на тревожни въпроси. Причините за посещение при специалист могат да бъдат напълно различни. Знаем какъв стрес за тялото е приемането и осъзнаването на толкова важни неща. Но ако почувствате началото на безсъние или други симптоми на стрес – веднага потърсете помощ. Не носете това бреме върху себе си!

7. Сдържайте страстите

Доста често се случва един от партньорите да обича друг по време на прекъсване на връзката. Това не е най-приятното нещо, което може да се случи и често ни плаши още преди да вземем решение за таймаут. И не напразно. Пазете се от това! Това наистина може да създаде черна дупка във връзката ви и дори да успеете да възстановите всичко, най-вероятно тази афера (макар и несериозна) няма да даде добри резултати. Не забравяйте, че дори когато сте разделени един от друг, вие не сте непознати. Паузата не е синоним на почивка.

8. Обяснете на децата

Това правило важи за онези двойки, които вече имат деца. Съгласете се, че най-лошият вариант за всички е, когато всеки живее сам, но се преструва пред децата, че всичко е наред. Но не се заблуждавайте, като си мислите, че детето нищо не разбира и това не му носи страдание. Децата опознават живота с помощта на чувствата и пропускат всичко през себе си, моментално усещат нажежената атмосфера у дома. Като лъжете дете, вие мамите себе си, така че винаги бъдете честни и не се опитвайте да скриете нищо. Опитайте се да обясните на децата, че е имало неразбирателство между възрастните, но вие ги обичате и ще ги обичате както винаги. За да бъдете добри родители , е важно да подкрепяте и да останете близо до децата си, дори ако вие и вашият партньор сте си взели почивка от връзката.

9. Без големи промени

Не вземайте прибързани решения. Не подавайте документи за развод, не се местете, не сменяйте работата си, не е нужно да продавате имоти… Няма големи промени по време на таймаута! Изживейте това време както обикновено за вашето ежедневие. Този вид пауза в някои нюанси е малко като връзка от разстояние , само без честа комуникация.

СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

10. Границите на интимния живот

Колкото и грубо да звучи правилото, но тук е необходимо да се поставят граници. Нашият живот е такъв, че е невъзможно да се предвиди всичко. Разбира се, струва си да се признае, че в идеалния случай би било добре да се придържате към правилото „без секс“. Но ние не живеем в идеален свят. Не забравяйте, че ако случайно спите с някого, запазете го за себе си. Това е твоята съвест, твоя лична вина. Желанието да споделите това с партньор (независимо дали от сантименталност, в пристъп на гняв или пиянство) няма да доведе до нищо добро. Просто се смирете, направете изводи и не повтаряйте грешката си. Не наранявайте любимия човек, особено ако понятията за полиамория са му чужди .

11. Винаги бъди честен

Срещнахте ли някого по време на почивката си и искате да започнете нова връзка? Не чакайте, не отлагайте и не увъртайте. Ако започнете нов етап от живота, трябва да завършите предишния. Приемете го. Не превръщайте бъдещите нови връзки в тайна и лъжа, това ще доведе до още повече неприятности. Не карайте другите да чакат и да се надяват напразно.

12. Направете равносметка

Решихте ли да възобновите връзката си? Страхотно, повдигате мрачната статистика за раздялата. Но не е достатъчно просто да се върнете и да започнете отначало. Трябва да си направите равносметка, да оцените времето, което сте живели разделени . Това е необходимо, за да не стъпите отново в предишната среда и ритъма на същия рейк, който ви принуди да си вземете почивка. Промяната трябва да бъде усъвършенствана в главата ви, приета и разбрана и от двете страни. И, внимание, това изисква допълнителна работа! В противен случай сте пътували напразно с месеци.

infomax-logo-50-15-HW Истинският монарх на Великобритания, австралийски земеделец, получи покана за коронацията на крал Чарлз III

СПРИ СЕ! 12 ПРАВИЛА ЗА ИЗЧАКВАНЕ ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе