4 въпроса, които да си зададете, преди да се омъжите
Любов и партньорство

4 въпроса, които да си зададете, преди да се омъжите

Сключването на брак е голяма крачка и преди да се омъжите, трябва да сте наистина сигурни в решението си. Човекът, когото сте избрали за партньор в живота, ще повлияе на всеки аспект от живота ви, така че избирайте разумно.

Независимо дали сте свободни или във връзка, вероятно сте чували своя дял от непоискани съвети за брак преди да се омъжите. Може да е трудно да филтрирате тези съвети в търсене на самородни мъдрости и още по-трудно – да погледнете обективно на това защо се омъжвате или оставате във връзката си. Затова ще ви помогнем.

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Лили Иванова е стихия! Енергия! Вдъхновение! Вибрация! Любов!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Задайте си тези четири въпроса, преди да се омъжите, за да сте спокойни, че сте избрали правилното решение.

Омъжвате ли се, защото не искате да останете сами?

Кое е по-страшно: да останеш сам или да избереш да се омъжиш за следващия човек, който се появи, просто защото ти е омръзнало да си сам, а той се оказва ужасна партия за теб? Не сте вие, които единствени се сблъсквате с тази тревога, преди да се омъжите. Опитайте се да не позволявате на страха да попречи на това да се наслаждавате на всеки сезон от живота или на това как оценявате себе си като личност.

Страхът, че ще останете сами, се корени в това как оценявате себе си, но познайте какво? Вашата стойност не се определя от това с кого сте (или че сте с някого). Първо разберете кои искате да бъдете, а след това намерете някой, който се радва да бъде с вас, защото вие вече живеете най-добрия си живот.

преди да се омъжите

Чувствате ли се задължени да сключите брак?

След като една двойка обяви годеж, новината се разпространява, започва планирането на сватбата и може да се почувствате като булката-беглец. Първоначално е лесно да бъдеш обхванат от вълнение и да блокираш всички негативни, натрапчиви мисли. Дори ако човек започне да се чуди дали прави правилния избор за себе си, може да му се струва, че е навлязъл твърде дълбоко.

Преди да се омъжите може да мислите, че ще разбиете сърцето на бъдещия си съпруг, ако поискате да забавите темпото. Също така ви притеснява, че ще разочаровате родителите си, ще изгубите авансовите плащания или ще се почувствате неудобно, когато оттеглите ангажимента си в социалните мрежи. Всичко това може да създаде достатъчно вътрешно вълнение, което да ви принуди да последвате брака, за който не сте сигурни, че искате.

преди да се омъжите

Дори преди да се омъжите задължението може да приеме други форми. Такива например са членовете на семейството да ви кажат „часовникът ви тиктака“ или да се почувствате така, сякаш „дължите“ на половинката си дата за сватба, защото сте се срещали известно време. Много хора смятат, че „трябва“ да се оженят. Задължението може да бъде и неуловимо, като например мисленето за брака като за символ на статус или точка от измисления график, която трябва да бъде отметната. Каквото и да е, сключването на брак, за да докажете нещо на някой друг – или дори на себе си – може да ви накара да изберете човек, когото иначе не бихте избрали. Затова е важно да си отговорите на този въпрос, преди да се омъжите.

Сключвате ли брак по парични причини или заради финансова стабилност?

Има и други предимства, свързани с брака, като например финансови или здравни придобивки, които могат да накарат двойките да сключат брак, преди да са готови за това. Разбира се, трябва да има повече причини да се омъжите за някого, отколкото само любовта (въпреки че и тя определено трябва да присъства!). Такива са да изградите живота, семейството или преживяванията, които винаги сте искали, и да бъдете с човека, който ще ви даде възможно най-щастливия живот.

Бракът е начин да се формират два живота заедно и сигурността трябва да бъде предимство на брака, но финансовата сигурност не трябва да бъде причина за това. Ако имате финансови проблеми преди да се омъжите и смятате, че бракът ще ги реши, може да ви накара да пренебрегнете големи ценностни или личностни различия. Също да се придържате към някой, който не иска същите неща от живота като вас.

преди да се омъжите

Притесненията относно възрастта ви карат ли ви да искате да сключите брак?

Много хора имат представа за това как искат да изглежда животът им на определена възраст, а един от етапите за много хора е бракът. За някой, който наближава възрастта, която е определил като възрастта, на която „трябва“ да е семеен, да се омъжи може да стане по-важно от това за кого се жени.

Като оставим настрана възрастта, собствената ви нагласа за сключване на брак също може да ви тласне към олтара. Чувството преди да се омъжите, че сте готови за това и не искате да чакате повече за „правилния“ човек, може да ви накара да чувствате, че човекът, с когото сте, е „достатъчно добър“, дори да не е така.

Ако четете този списък и нещо резонира с вас, няма нищо страшно, ако все още искате да се омъжите. Само вие можете да решите кое е подходящо за вас. На първо място, преди да се омъжите е важно да обсъдите терзанията си с партньора. Ако той е човекът за вас, заедно ще намерите решение.

Вижте още:

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе