Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим
Мода

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Как да изберем шал и как да го съчетаем с дрехите? Кои са модните тенденции за шаловете пролет 2023?

Шалът е най-разпространеният моден аксесоар.

Аксесоарите силно изразяват вашата индивидуалност. Те са основна част от вашето облекло и стил. Всеки аксесоар ви кара да изпъкнете сред тълпата: с цвят, модел, материя, начин на носене. Яркочервен шал или червена чанта, червени обувки, издават вашата страст и енергия, вашата женска сила и воля!

Тук ще научите някои идеи и нови модни тенденции за шаловете.

Шалът е винаги модерен и свеж! Той е навсякъде с вас! На работа, в парка, на парти. Той е много удобен и се носи лесно!

Различни дължини и модели! Цветове! Винаги на мода!

Необходимост или допълнение към тоалета ви е шалът?

Ако погледнем практично, шалът ни предпазва от студ и вятър. Но към неговата практичност, се добавя и елегантаната, индивидуална визия, която създава.

През зимата и есента се увиваме във вълнен или кашмирен шал за повече топлина, а през пролетта шалът е от коприна и шифон– един цветен акцент върху дрехите.

Пролетта настъпва и всеки иска промяна. Шаловете могат да ви съдадат нов облик и да обновят гардероба ви.

Вече започват да излизат на модния подиум леки, ефирни платове и материи.

Шалът е много удобен и излъчва вашия стил. Той се носи към всеки вид дрехи: яке, сако, рокля, палто, тренч, риза, дори тениска.

Интересното е, че шаловете са моден аксесоар, който се ползва и от жени, и от мъже.

Малка черна рокля – лукс за всеки

Street style – 3 полезни модни съвета

Най-стилните зодии, от които да взимате съвети за модата

Мария Бакалова е музата на световноизвестен дизайнер, облече я в рокля за 6 000 долара

Малко история

Всички знаем как изглежда шалът. Това е дълго, правоъгълно или квадратно парче плат, което увиваме около врата или раменете си, или ползваме за украса. Някои шалове се носят с религиозна цел или като традиционна част от официално облекло.

Историческите данни показват, че шалът произхожда от Китай, където са открити първи свидетелства от около III в. пр.н. е. Някои изследователи смятат, че шалът е свързан с Египет и кралицата Нефертити. По време на Римската империя, шаловете се носели под ризницата за предпазване на тялото. По късно сред хърватските военни части са открити данни за носене на шал, който бил по-скоро за отличаване на различните военни рангове в армията. Постепенно шалът навлиза във Франция (носи се като моден аксесоар) и в Англия, където той показват определен социален статус.

Така от миналото до наши дни шалът преминава и се превръща от част на военно облекло към обикновен аксесоар.

Видове шалове

Има огромно разнообразие от шалове. Най-важното е да знаете с какви дрехи ще го носите, каква кройка, цвят и модел да бъде. В момента най-известна марка за производство на шалове е френската марака Hermes.

Всички сте чували за: класически шал, шал-яка, шал-ръкав, парео, пончо, снуд, фишу, бактус, манишка, кърпа, бандана, арафатка, боа, слинг, перелина, типпет, Burberry шалове.

Класически шал

Той е дълъг, правоъгълен, носи се около врата, но  понякога може да се увие около талията.

Шал-яка

Обикновено има продължение към врата. Предимно се носи зимата, защото има плетени модели.

Снуд

Това е шал, който няма начало и край, а представлява един кръг, който се слага през главата и се прехвърля 1-2 пъти. Прилича по форма на пръстен. Много практичен и красив външен вид. особено добре изглежда на палто или яке, а може и класическа блуза. Използва се особено през зимата, като може да го вдигнете над главата и да се превърне в шапка.

Бактус (Baktus)

Произлиза от Норвегия, от техния фолклор. Предимно плетен шал, и прилича по начин на носене на банданите около врата. Може да е с ресни или помпони или ажурена плетка. Дизайнът е на ивици от различни цветове.  Прилича на триъгълен руски шал.

Арафатка

Това е така нареченият палестински шал. Носи се предимно от мъже. Жените по-скоро го носят като тюрбан на главата.

Парео

Много нежен шал, който е от тънки материи – памук, коприна или тънък тюл. На плажа може да го увиете около тялото като рокля. За моден аксесоар може да го привържете на чантата си или като колан на панталона си.

Слинг

Предназначен за носене на малко дете пред гърдите. Най-често изработен от трикотаж и здрави материи. Удобен за майката да носи детето си и да издържа на тежест.

Дамски шал Burberry

Най-известаната марка за дрехи и шалове. Луксозни и класически модели. Дизйнът е обикновено на клетъчен принт. Носи тяхното лого.

Как се носят топ 3 на модерните шалове през пролетта:

Шал около врата

Това е най-класическият начин на носене на шал от тънка материя.

Изпробвайте едноцветни шалове или шалове с принтове, които правилно да се комбинират с вашите дрехи.

Изберете шал от коприна, шифон, фин пмук, нежно фишу.

Нека лицето ви де грее с този шал, а не да пречи на вашето излъчване!

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Шал на косата като лента

Шалът може да вържете около своя кок. Може да носите лентата на спусната дълга коса. Може да го вържете като панделка на конска опашка. Може да го вържете на панделка окол врата си в комбинация със слънчеви очила. Панделките са много модерни за пролетта! Може да изберете бохо принт и да изглеждате в хипи стил. Радвайте се на новата си променена визия за пролетта!

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Шал за чанта

Шалът през пролетта и лятото може да се носи като аксесоар за чанта. Вържете го за дръжките, като пуснете краищата свободно да падат надолу. Също, може да го вържете на панделка. Изберете подходящ десен за шала, който да съответства на чантата.

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Изключително популярни, шаловете са незаменим моден аксесоар в гардероба ви през пролетта и лятото. Не можете без тях, защото те дават свежест и нов вид на всяко облекло. С избора на шал, винаги може да изтъкнете вашата индивидуалност и собствен стил.

Той вижда съобщението, но не отговаря – 11 причини

4 зодии, които след случайна връзка се влюбват

Лайфхак: Как да спестите пари за 7 дни?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе