Учените откриха „магически“ мускул, който ви позволява да отслабнете, докато седите

"Магически" мускул
Добра форма

Учените откриха „магически“ мускул, който ви позволява да отслабнете, докато седите

Учени откриха лесен начин за изгаряне на калории, без да ставате от стола си. Така нареченият „магически“ мускул, разположен на гърба на подбедрицата под мускула на прасеца, чието име в научния свят е soleus, увеличава скоростта на изгаряне на въглехидрати при изпълнение на просто упражнение.

От тромава круша до строен лебед-изключителна техника за отслабване

Блогърката Лизи Питърсън сподели най-лесният начин за отслабване

Отслабване според хороскопа: как да останете стройни спрямо зодията си

„Mагическият“ мускул е само 1 процент от общото телесно тегло, но може да удвои или дори утрои скоростта на окисление на въглехидратите

Научното откритие е направено от професор Марк Хамилтън (Marc Hamilton) от университета в Хюстън и негови колеги. Експеримент, провеждан върху доброволци в продължение на няколко години, показа, че редовното упражнение на солеусния мускул ще доведе до намаляване на нивата на кръвната захар с 52 процента и нуждите от инсулин с 60 процента.

Известно е, че в човешкото тяло има над 600 мускула. Както се оказа, общо те изгарят само 15 процента от въглехидратите след хранене. Но гореспоменатият „магически“ мускул, който е само 1 процент от общото телесно тегло, може да удвои или дори утрои скоростта на окисление на въглехидратите. Учените от университета в Хюстън са убедени, че ако мускулът солеус се активира правилно, този процес ще продължи с часове.

За да започнете да отслабвате в седнало положение, според тях е достатъчно да поставите краката си на пода, да се настаните удобно и да отпуснете мускулите си. След това трябва да повдигнете петите, плътно притискайки предната част на стъпалото към повърхността на пода, и да ги спуснете, връщайки се в първоначалното им положение. Правейки това упражнение в продължение на 15 минути на ден, можете да увеличите скоростта на метаболизма, казва Марк Хамилтън.

Разбира се, не бива да си мислите, че ако правите САМО това упражнение, ще постигнете зашеметяващи резултати. По-скоро идеята е да се опитате дори, когато работите часове наред седнали, да упражнявате някаква активност. Солеусният мускул е мощен плантарен флексор и има значителен принос за изпълнението на дейности като бягане, ходене и танци. Това е и неговата основна функция. Затова – нищо не ви пречи да опитате гимнастиката на Хамилтън, но без да тренирате дисциплинирано (поне 2 пъти седмично), без да ядете дисциплинирано и почивате дисциплинирано, е нереалистично да имате големи очаквания.
Убедени сме, че с баланс на балансирана диета, здравословен и активен начин на живот, здрав сън, физическа активност и редовни медицински прегледи на тялото, 15-минутно натоварване на солеусния мускул наистина може да подобри благосъстоянието, но да заложите всички вашите надежди за него по отношение на бърза и лесна загуба на тегло, това е като да купите тамян в къщата, за да „привлечете пари“ и да чакате торба със злато да падне от небето. Шансовете са малки.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе