Трудно е да оцелее връзка, когато партньорите гледат в различни посоки

Трудно е да оцелее връзка, когато партньорите гледат в различни посоки
Любов и партньорство

Трудно е да оцелее връзка, когато партньорите гледат в различни посоки

Изглежда, че всяка двойка има своите различия. И понякога тези различия се превръщат в големи проблеми. Може би се чувствате като „партньорът ми и аз искаме различни неща в живота“ или „той и аз нямаме еднакви цели“.

И така, какво можете да направите по въпроса? В тази статия ще предложа 10 практически съвета, които биха могли да ви помогнат. Може ли една връзка да оцелее, когато и двамата партньори гледат в различни посоки? Краткият отговор е да. Но ще отнеме известно време и усилия, за да разберете как да направите това.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Какво да направите

Говорете за това

Преди да вземете каквото и да е решение, трябва да се поговори много. Направете всичко възможно да се разберете. Чуйте се взаимно. Отделете време, за да изразите подробно целите си и да се изслушате един друг. Лесно е да правим предположения и да мислим, че знаем какво чувства и мисли партньорът ни. Разбирате ли напълно мечтите, мотивацията и намеренията на другия?

Говоренето за вашето „защо“ за каквито и да са житейските ви цели може да ви помогне да се разберете по-добре взаимно. Това не означава, че все още няма да имате различни цели. Но можете да укрепите връзката си въпреки различията си, просто като слушате и съчувствате на позицията на другия.

Припомни си защо сте заедно

Точно сега разбираемо забелязвате разликите между това, което и двамата искате. Може да е полезно да върнете вниманието си към приликите, които споделяте. Съсредоточете се върху това, което ви обединява, вместо върху това, където се чувствате разделени. Това може да помогне за поддържане на връзката ви и да ви сближи, така че да се справите с предизвикателствата си от един по-единен фронт.

Запитайте се какво споделяте помежду си. Може да казват, че противоположностите се привличат, но според много изследвания истината е, че като цяло сме по-привлечени от партньори, с които имаме прилики. Така че, съсредоточете се върху това, което ви събира, а не върху това, което ви разделя. Спомнете си защо се влюбихте в него.

Какво ви събра заедно? Дали защото споделяте едни и същи ценности? Търсихте ли някой, с когото да прекарате остатъка от живота си? Или сте били привлечени от определени аспекти на неговата личност?

Спомнянето на това ви помага да останете фокусирани върху положителните аспекти на връзката ви. Надяваме се, че ще успеете да си спомните колко общо имате всъщност с половинката си.

Ех, Любов! Без теб не можем! Спиращи дъха цитати за любовта

Опитайте се да не се напрягате за малките неща

Ако имате проблеми с намирането на общ език, опитайте се да не се вкопчвате прекалено в дребните неща. Малките неща се натрупват с времето и не след дълго се превръщат в големи проблеми.

Вместо да се фокусирате върху дребните неща, фокусирайте се върху по-голямата картина. Ще забележите, че ако погледнете голямата картина, често ще намерите някаква обща основа.

Съвместимостта е сложна. Все още можете да имате повърхностни различия, стига по-здравите основи като по-дълбоките ценности и вярвания да са подравнени. Много двойки откриват, че всъщност няма значение дали имат напълно различни интереси и хобита. Въпреки че може да не сте съгласни по някои по-малки точки, все пак можете да изградите здрава основа за бъдещето си.

В същото време е важно да знаете собствените си граници.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Неговата целувка ми горчи. Има вкус на несподелена любов

Когато жената е влюбена вижда и най-големия негодник като Мистър Съвършен

Как да спасите брака си след изневяра

 

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе