„Защо той не се обажда?“ или какво плаши мъжете на първа среща

той те се обажда
Психология Любов и партньорство

„Защо той не се обажда?“ или какво плаши мъжете на първа среща

Той не се обажда…Струва ви се, че срещата е била успешна, но след това… господинът изчезва. Вместо да хипнотизирате мобилния си телефон и да се питате за хиляден път: „Защо не се обажда “, разберете дали сте направили всичко правилно.

Причините, поради които мъжът бяга от жена след първа среща, обикновено са много сходни, казва Рейчъл Гринуолд, автор на „Защо той не се обажда“, която интервюира над 1000 мъже, преди да започне книгата.

Ако повечето от първите ви срещи приличат на първата палачинка, завършват еднакво зле и искате да промените това, тогава внимателно прочетете описанието на всеки тип, опитайте се да намерите своя собствен „профил“ и коригирайте грешките.

Ето причините поради, които той не се обажда

Шефката

„Имам достатъчно агресия и в работата. Искам някой нежен и грижовен да ме чака у дома.“

 

Шефката води списъка на жените, с които мъжете не искат да общуват. Респондентите в проучването смятат, че тя е привлекателна, но твърде авторитарна и категорична. „Шефът с пола“ се възприема от тях като прекалено независима и състезателно ориентирана личност с „понижена женственост“. Шефът всява ли страх у мъжете? Няма отговор на този въпрос, но на въпроса с жена с каква професия сте готови да свържете бъдещето си, повечето мъже отговарят – с учителка в детска градина.

 

 

Скучната

Срещата не мина нито вълнуващо, нито зле, нито добра, нито лоша – мъжко заключение: Не бива да се срещам повече с нея. Ако мъжете описват срещата си като „много хубава“ или „приятелска“, тогава има малък шанс да се състои друга среща. Най-вероятно не е имало достатъчно „Уау-ефект“, който принуждава мъжа да изразходва енергията си за завладяване на жена. Най -често срещаните грешки са скучни – тя няма мнение, твърде е скучна.

 

Измамната

Ясно е, че днес не можем без самопрезентация. Но наистина ли сте били мис топ модел , успешна състезателка и страстна мажоретка? Ако истината излезе наяве (а това често се случва, ако обичате да се забавлявате, особено да пиете), тогава мъжът няма да е много очарован, че сте го излъгали.

 

 

Принцесата

Ето признаците, по които можете да разпознаете класическата принцеса: тя има много високи изисквания – преди всичко материални, всичко трябва да е най-доброто, модерно, дизайнерско и т.н. Мъжете я харесват, но тя изглежда някак изкуствена, а не истинска. В същата категория попадат не само „екземпляри от висшата класа“, но и егоцентрични, твърде придирчиви хора. Когато един мъж срещне принцесата, той започва да чувства, че не е достатъчно добър за нея или че не може да си позволи да излиза с нея.

 

 

Обсесивната

„Думите й звучаха така, сякаш бях на предварително интервю в банката на спермата“

 

Обсесивната е жена, обсебена от желанието да има гадже (по -добре от съпруг) и дете, оптимално и двете. Мъжката логика е проста: не бива да се очаква нищо добро от такъв партньор. Ще се залепи по такъв начин, че да не можете да се откачите, ще натиска по всички въпроси, свързани с децата, и ще се превърне в източник, който подхранва чувството за вина.

 

 

Злодейката

 

Изключително трудно е да се нарече злодейката сладка, търпението не е нейната добродетел, но тя има повече от достатъчно раздразнителност. Ако тя реши, че е провокирана, веднага преминава в контраатака и реагира много отровно. Мъжете вярват, че Злодейката има труден характер и проблеми с агресивността. Наред със страха да не се окажат „на линията на огъня“, те се притесняват и от факта, че поради маниера на тази жена, може да изглеждат грозно на публично място.

 

Хленчещата

„Тя само се оплаква. Стори ми се, че съм дошъл не на среща, а да посетя 90-годишната си баба.“

 

Разбира се, Хленчещата има някаква причина, поради която настроението й почти винаги е ниско, но това й гарантира, че повечето мъже няма да проявят голям интерес. Те жадуват за среща с позитивен, енергичен човек, а когато очакванията им не се оправдаят, това не им доставя никакво удоволствие. Хленчът е досаден. Такава жена непрекъснато се оплаква и прави цинични коментари, чашата й винаги е полупразна и абсолютно никой не е в състояние да й се хареса.

 

 

Бившата

„Тя бърбореше непрекъснато, говорейки за миналите си връзки. А мен, честно казано, не ме интересува какво е имала с бившия си. “

 

Бившата има само една тема на разговор – бившият й. Обикновено нейният „репортаж“ се отличава с изобилие от детайли и ненужни подробности. Въпреки стотиците книги и статии, обясняващи защо не бива да говори за бившия си, тя се връща към темата с упоритост. Мъжете реагират на такава жена много негативно. Те искат да продължат напред, интересуват ги перспективите, а не миналото. Жена, която все още е влюбена в бившия си партньор или е носи сериозен емоционален баласт, който пречи на това движение, не ги интересува.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе