писмо до мъжете
Любов и партньорство

„Отворено писмо“ до мъжката половина на човечеството

Скъпи мъже, знаем колко ви е трудно да общувате с нас, жените! Понякога сте такива „емоционални инвалиди“, че ни се струва, че говорим не с хора, а с извънземни. Но както ние можем да приемаме вашите странности, така и вие трябва да бъдете толерантни към нас!

Какво имаме да ви кажем?

Много неща, но ще се ограничим в най-важното. В това, което пречи отношенията между нас и вас да се развиват гладко и бихме казали, нормално. В смисъл, това, което ние, дамите, считаме за нормално.

На първо място, престанете да играете „игрички“ и бъдете откровени с нас. Ние не сме чудовища, които само дебнем да ви хванем, че изпитвате чувства към нас, за да го използваме както не би ви харесало.

Напротив, когато постоянно се опитвате да прикривате колко много значим за вас, ние се чувстваме дълбоко засегнати! Защото това означава, че ни нямате доверие. А винаги говорите за това, че трябва ние да ви се доверим. Е, честно ли е това?

Също така, не се инатете толкова, когато искаме просто да ви обичаме. Няма нищо лошо в това да приемете нашата любов, особено когато е напълно искрена. И да ни отвърнете със същото, разбира се. По вашия си начин – като се грижите за нас и като ни закриляте. Ние ценим това.

Фалшивите нотки винаги се усещат и не ни казвайте, че не можете да направите разликата, защото няма да ви повярваме. Много добре умеете да различавате кога някой иска да ви използва и кога наистина държи на вас. Но и не забравяйте, че ние също умеем да правим тази разлика.

Да, малко сме по-емоционални от вас, но какво от това?! Та нали точно за това ни харесвате! Имаме нужда от ласки, които не винаги трябва да водят единствено към леглото. Не забравяйте това! Прегръщайте ни по-често, това е много важно за нас! Утешавайте ни, когато се чувстваме разстроени. Не е нужно много – просто някоя добра дума и да ни уверите, че всичко ще се оправи, защото сте до нас. Виждате ли, не е никак трудно.

Ако проявявате по-често искрена загриженост и не прикривате чувствата си, ние ще бъдем трогнати. А когато сме трогнати, можем да направим чудеса за вас! Няма да си помислим дори да ви изневерим – знаем, че много ви е страх да не ни загубите. Но няма опасност, ако при вас ни е добре, защо ни е да търсим други?

Когато не успявате да ни разберете, не се цупете и не ни обръщайте гръб! Просто ни попитайте. Ще ви отговорим и ще изясним всичко недоразумения. Бъдете ни приятели, а не врагове. Не ни съдете, а се помъчете да се поставите на наше място. И ние също ще го правим.

Само така можем да вървим заедно напред и да сме истински щастливи!

Tagged , , , , , , ,
на горе