Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на костите

Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на костите
Добра форма

Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на костите

Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на костите. Старши научният сътрудник от SFVAMC и професор по медицина от университета Сан Франциско в Калифорния, Бърнард Халлоран, твърди, че сушените сини сливи ускоряват заздравяването на травмите на опорно-двигателния апарат. Учените провели експеримент първо върху животни, а след това и върху доброволци от двата пола, на възраст от 60 до 70 години. Половината от тях вече са имали хронични навяхвания и счупвания. Останалите се намирали в групата с висок риск от остеопороза.

Билкови елексири за предотвратяване на диабета

1 глава лук дневно понижава кръвната захар

Билкиза детокс на черния дроб

В менюто на участниците в експеримента въвели смлени на прах сини сливи, с които подправяли плодовите им салати. След такова ежедневно хранене стигнали до извода, че скоростта на рехабилитация в двете групи се увеличила средно с 30%.

 

Рецепти при артрит

Артритът се развива заради натрупването на соли в ставите. Понякога това заболяване го наричат ставен ревматизъм. Тъй като в началото не предизвиква никакви симптоми, лечението на ревматоидния артрит започва тогава, когато болката вече е стигнала до костите в истинския смисъл на думата. Затова ще е много полезно да имате под ръка рецепти от народната медицина. Много ефективно е мазилото от благоуханния златен мустак.

Ароматната кализия, или златният мустак, е билка с антинеопластично средство – противораково, освен това облекчава болката и възпалението, а това са първите стъпки при пристъп на артрит. Използва се и за укрепване на имунната система, както и за детоксикация.

Съставки:

  • Сок от листата на ароматната кализия – 1 с.л.
  • свинска мас – 3 ч.л.

Приготвяне:

За приготвяне на мазилото ще ви е нужно зряло растение – ако има тъмнолилав цвят на стъблото, на повече от 3 месеца е и има най-малко 10 пръстена.

Вземете една супена лъжица от листата на златния мустак, нарежете ги на ситно и изстискайте сока им. Вземете хубава, висококачествена свинска мас и разбъркайте сока с мазнината в съотношение 1:3. Вместо свинска мас, може да вложите и гъша, да използвате вазелин, восък, глицерин. Старателно разбийте до получаване на гладка смес. Напълнете буркана и го затворете плътно. Съхранява се на хладно и тъмно място.

Мехлемът се използва по два начина – чрез втриване върху засегнатото място и чрез компрес. Компресът се прави по следния начин: върху засегнатата част поставете марлята с мехлема и плътно увийте с бинт. Компресът се оставя върху кожата за 30 минути. За компреса може да замените сока с намачкани на кашица листа или дори с настойка от златен мустак, приготвена на базата на алкохол или спирт. Противопоказно е използването на мехлема от златен мустак от бременни жени и пациенти с бъбречна недостатъчност, както и с аденом на простатата.

Билков лек при остеохондроза със сливи

Сушените сини сливи предотвратяват чупливостта на коститеТя е заболяване, което засяга гръбначния стълб, като най-често причинява поражения на междупрешленните дискове. Много често срещана е шийната остеохондроза.

Рецепти:

  1. Залейте 10 супени лъжици ситна сол, може морска, с 20 супени лъжици нерафинирано растително масло и хубаво разбийте. След няколко дни се получава бяла маса от ситни частици сол и масло. Всеки ден намазвайте шийните прешлени, ако проблемът е в тях, гръбначните прешлени, кръста и на местата, където усещате болка, като масажирате енергично. Отначало 2-3 минути, като всеки следващ ден прибавяте по още 2-3, стигайки накрая до 20 минути. След масажа обтривайте шията, съответно гърба или кръста, с влажна гореща тъкан.

След 8-10 процедури ще забележите радикални промени в състоянието си. И забележете, освен всичко друго, ще се подобри и зрението ви. Имайте предвид, че при такъв солев масаж кожата леко се изтрива, но постепенно, след спиране на процедурите, бързо заздравява. В процеса на такова лечение се ускорява и обмяната на веществата, изчистват се шлаките, а това може да предизвика слабост, сънливост, главозамайване. Но не е задължително. По принцип, всичко преминава без странични действия.

  1. Настържете един суров картоф на ситно ренде и смесете с мед в съотношение 1:1. Наложете на шията и раменете компрес от приготвената смес. Отгоре сложете хартия, най-добре вестник, и увийте с голям шал или кърпа, като добре закрепите превръзката. Компресът се държи 2 часа. Като го свалите, изтрийте с топла салфетка мястото и намажете с масло от бяла ела – продава се в аптеките или дрогериите. Курсът на лечение е 7-10 дни. Подобно лечебно действие оказва и медовият масаж, след който наложете медов компрес. Такива процедури имат противовъзпалителен и обезболяващ характер.

Безценни отвари при цистит

Помощ  от билките при аритмия

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе