Помощ от билките при аритмия
Добра форма

Помощ от билките при аритмия

Аритмията е много често срещано състояние и потенциално опасно за здравето, ако стане хронична и не се лекува от специалист. Тук ви предлагаме помощ от билките при аритмия чрез няколко изпитани рецепти. Те не са трудни за изпълнение, но затова пък са чудесно помощно средство към основната терапия, предписана от лекар. Може също да се използват за профилактика на аритмията.

 

Вижте нашите 5 рецепти при аритмия

 

 Рецепти за отвара с глог 

 

1.Прави се запарка от глогов цвят, като 1 супена лъжица дрога се залива с 250 мл вряща вода и се оставя да кисне 2 часа. Пие се по 1 винена чашка, 3 пъти дневно. В аптеките се приготвя или купува готова глогова тинктура (1:5), от която се вземат по 20 капки, 2-3 пъти дневно.

2.Една супена лъжица от плода трябва да се излее в 200 мл вряла вода и да се държи на слаб огън, докато обемът на течността се намали 2 пъти. Получената течност се приема половин час преди хранене, три пъти на ден, по 40 капки за една чаена лъжичка. Период на приемане – не по-малко от три месеца.

3.Нарязаните плодове или цветя от глог се заливат не с вряла вода, а със студена. Поставят се на водна баня, престояват за 30 минути и след това се филтрират с марля. Приема се както в горната рецепта.

4.Изсушените цветове на глога могат да се използват за направата на тинктура. Слагат се в буркан и в него се изсипва водка. След това бурканът се затваря плътно и се поставя на тъмно място в продължение на 30 дни. Приемайте от получената настойка три пъти на ден, по една чаена лъжичка, за да се чувствате добре.

 

Рецепта за отвара от дяволска уста

 

15 грама нарязани билки се заливат с 200 мл вряла вода, изчакайте, докато чаят се охлади, след което се прецежда през тензух. Вземайте 2 супени лъжици, 3 пъти на ден.

Рецепта за отвара от маточина

Една супена лъжица сухи листа от маточина трябва да се залеят с 500 мл вряла вода, да се изчака час и да се прецеди със сито или марля. Вземайте получения чай по 3 пъти на ден, по 1 винена чашка.

Рецепта с коприва

За да приготвите чая, трябва да вземете 5 супени лъжици сухи листа от коприва, да ги залеете с 500 мл студена вода и да ги поставите на огън. След като заври, оставете чая на огъня за още 5 минути, след което охладете. Вземайте по 100 мл, 3-4 пъти на ден.

Рецепта с валериана

Билката валериана може да окаже не по-малко ефективна помощ по време аритмия и тахикардия. Вземете натрошен, прясно изсушен корен на растението (една супена лъжица) и го поставете вечерта в 500 г преварена вода. Оставя се да престои една нощ. На сутринта течността се прецежда и през първите три седмици се пие по една трета чаша от нея. След това до края на лечението – три пъти на ден, по една супена лъжица. Лечението продължава 2 месеца, прави се почивка за един месец, след което може да се повтори.

Tagged ,
на горе