Билкови еликсири за предотвратяване на диабета

Билкови еликсири за предотвратяване на диабета
Добра форма

Билкови еликсири за предотвратяване на диабета

Диабетът, за жалост, е една от най-масовите болести не само у нас, но и по света. Вече и все по-млади хора заболяват от „сладката болест“.

1 глава лук дневно понижава кръвната захар

Билки за детокс на черния дроб

Безценни отвари при цистит

Помощ от билките при аритмия

Затова ви предлагаме няколко рецепти на билкови еликсири за предотвратяване на диабета.

За профилактика на диабета се препоръчва да се пие чай от следните билкови смеси:

  1. Смесете по 4 г листа от боровинки и листа от боб, 3 г шипки и листа от ягода, 1 г бял равнец.
  2. Смесете по 4 г листа от коприва, шипки, боровинки и горната част на цъфтящ овес, 3 г корен от репей, 2 г корен от глухарче.

Начин на приготвяне на двете рецепти:

Залейте с 1 чаша вряла вода билковата смес, загрявайте 20 минути на слаб огън, а след това оставете настойката да се запарва 30 минути и пийте вместо чай.

На всеки 3-4 седмици от лечението трябва да направите почивка за 5-10 дни.

  1. Хората, които са претърпели нервни сътресения, трябва незабавно да извършат цялостна успокояваща терапия, за да предотвратят развитието на диабета. По-специално, е препоръчително да се използват успокояващи лечебни билки.

Първа рецепта

билката орехче – 3 части

обикновен хмел – 2 части

мащерка – 3 части.

Втора рецепта

жълта комунига – 3 части

див пелин – 3 части

син полемониум (коренище) – 3 части.

Трета рецепта

дяволска уста – 3 части

валериана лекарствена – 2 части

теснолистна върбовка – 2 части.

Начин на приготвяне на билковите смеси:

Те се приготвят по една и съща схема: залейте с вряла вода билките, оставете настойката да се запарва 30 минути на водна баня, извадете, увийте съда в кърпа и запарвайте още 1,5-2 часа. Прецедете и охладете настойката.

Пийте по 1 чаша на ден, 3-4 дози дневно.

Ако вашата работа изисква постоянна концентрация на вниманието (шофьори, хирурзи, диспечери и др.), тогава е по-добре да пиете отварата през втората половина на деня, 2 пъти по 0,5 чаши, в 17-18 часа вечерта, а останалата част от отварата – 1-1.5 часа преди лягане. Курсът на лечение е месец и половина; ако е необходимо, повторете го, с почивка за не повече от 2 седмици.

  1. При диабет вземете концентрирана инфузия от суха вероника: 1 супена лъжица на чаша вряла вода.

Пийте по 1 супена лъжица, 30 минути преди хранене.

  1. При диабет е ефективно да се използва корен от репей. Корените се изкопават през есента или началото на пролетта и се консумират сурови, пържени, варени, добавени вместо картофи в супи, питки, котлети, тесто.
  2. Една супена лъжица от нарязаната на ситно сушеница залейте с чаша вряла вода. Оставете да се запарва 2 часа, прецедете. Вземайте от настойката при диабет по 1 супена лъжица, 30 минути преди хранене, 3-4 пъти на ден.
  3. Детелината (стъбло, листа, цвят) се събира по време на цъфтежа. Билката се залива с преварена вода (1 чаша на 1 чаена лъжичка от билката) и се пие по 1/3 чаша, половин час преди хранене.
  4. 15 г шушулки от фасул се заливат с 1 литър вода и се варят 2 часа. Вземайте по 1/2 чаша, 3-4 пъти на ден от охладената настойка.
  5. 20 броя нарязани млади листа от орехи или преградки от 10-12 ореха се заливат с чаша вряла вода и се варят в продължение на 10 минути, Полученото количество се изпива до края на деня.
  6. Десет дафинови листа се заливат с 3 чаши вряла вода, настояват 2-3 часа и се прецежда. Вземайте по 1/2 чаша, 3 пъти на ден.
  7. Смес от листа от мента и корени от глухарче се препоръчва при захарен диабет, за подобряване на панкреатичната активност.

Начин на приготвяне:

1 чаена лъжичка нарязан корен от глухарче се смесва с 3 супени лъжици листа от мента и се залива с чаша вода. Варете 5-7 минути и оставете да се запарва 30 минути в съд с капак, след това прецедете. Вземайте по една четвърт чаша, 2-4 пъти на ден, преди хранене.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе