8 стъпки за повече увереност
Психология

8 стъпки за повече увереност

Много неща могат да допринесат за липсата на увереност на човек. Семейният живот, нещата, които може да са преживели в детството си, и други житейски преживявания са склонни да играят роля при оформянето на увереността на индивида. Генетиката също може да повлияе.

Вашият темперамент също може да играе роля. Предпазливите по природа хора са склонни да бъдат по-несигурни в себе си и в решенията, които вземат. В някои случаи липсата на увереност е причинена от тормоз или травма.

Искате да излезете с него? Поканете го

8 начина да разберете, че той си пада по вас

Как да превърнете уязвимостта си в сила

10 признака в поведението му, по които да познаете, че ви харесва

8 стъпки за повече увереност

1. Гордейте се с малките неща

увереност
8 стъпки за повече увереност снимка: pinterest

Тези с увереност вярват в целите си. По пътя си към постигане на по-голяма увереност, измислете цел или няколко малки цели. Използвайте дневник, за да запишете тези цели и да проследите напредъка си.

Празнувайте всяка победа, независимо колко малка може да изглежда. Например, може да сте самотен родител, който иска да получи определена кариера. Първата стъпка към постигането на тази кариера е намирането на надежден доставчик на грижи за деца. След като намерите такъв, празнувайте този гол. Всяко постижение, което имате, ще ви изгради като личност.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

2. Не съдете другите

увереност
8 стъпки за повече увереност

Осъждането на другите обикновено означава, че те имат нещо, което ви липсва. Вместо да съдите някого, опитайте се да намерите какво го прави специален и намерете начини да го насърчите. Всеки човек има дарба, която го прави уникален и която може да предложи на света. Помислете, че човекът, когото ще съдите, също може да няма увереност и комплимент от вас може да му помогне да се почувства по-уверен.

 

Тук може да намерите на най-добри цени, необходимите ви стоки за спорт и фитнес.

 

3. Научете се да казвате „не“.

Да казваш „не“ на хората може да бъде здравословно, особено ако е нещо, в което не искаш да участваш. Не е нужно да помагате на най-добрия си приятел да се премести, ако вече имате планове с децата си. Не е нужно да се чувствате виновни, че казвате на някого, че не можете да отидете на излет или на разходка, защото искате да си починете в почивния ден. Научете се да казвате „не“ на неща, които не искате да правите с увереност и избягвайте да използвате фрази като „Ще помисля за това“ или „Ще се свържа с вас“.

4. Говорете

увереност
8 стъпки за повече увереност снимка: pinterest

Уверените хора не се страхуват да говорят и да изразят мнението си. Ако имат нещо ценно за споделяне, го правят с увереност. Те не се страхуват да грешат и виждат приноса на другите като възможност за учене. Бъдете уверени в мнението си и не приемайте грешката за нещо лично. Вместо това използвайте обратната връзка като начин за подобряване.

5. Отделете време да слушате

Слушането на другите ви дава шанс да научите нови неща, особено от тези, които са по-опитни. Позволява ви да придобиете знания и да научите нови умения, които могат да ви помогнат да подобрите нивата си на увереност. Като слушате активно и обръщате внимание на другите, можете да имате по-продуктивни и възнаграждаващи взаимодействия.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

6. Вярвайте във вашата кауза

увереност
8 стъпки за повече увереност снимка: pinterest

Уверените хора са склонни да се придържат към своите убеждения и мнения, дори и да се чувстват несигурни. Ако сте уверени, оптимистични и вярвате в каузата си, други вероятно ще последват примера ви. Например, ако смятате, че е необходима промяна за вас и вашите колеги, говорете от тяхно име и го направете с увереност. Хората са по-склонни да слушат вашите идеи и това, което имате да кажете, когато ги изразявате с убеденост.

7. Приемете, че е добре да грешите

Хората с увереност не се страхуват да грешат. Вместо това те гледат на грешката като на възможност да се учат от грешките си. Когато грешат за нещо или е направена грешка, уверените хора са склонни да се държат отговорни и да намерят начини да се подобрят за в бъдеще. Приемете, че всеки, дори и най-увереният от хората, понякога може да греши.

8. Правете упражнения

Упражненията могат да бъдат чудесен начин да повишите вашата увереност. Всеки, независимо от здравословното си състояние или ниво на фитнес, може да се възползва от упражненията. Поставете си цели и водете дневник, за да следите напредъка си.

Tagged ,
на горе