6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г.

6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г.
Идеи за дома

6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г.

Трапезарията често е последна в списъка, когато става дума за ремонт на дома, като изостава от много от другите ни жилищни пространства по отношение на приоритета. Това отчасти се дължи на нашия натоварен съвременен живот, който леко намалява употребата и времето, прекарано в тази конкретна част от дома. Въпреки това, не трябва да се забравя напълно, тъй като има някои страхотни възможности за дизайн и някои много стилни тенденции в трапезарията, които да ви вдъхновят.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако ви предстои ремонт на вашето жилище – потърсете нашите партньори от Диас Билд! Гаранция за качество и стил!

 

Интериорен дизайн за спалня с пастелни цветове

Червени детайли в интериора

5 златни правила за обновяване на дома

Топ 7 трика за красив интериор (СНИМКИ)Как да направите акцентна стена в дома

6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г.

1. Създаване на по-непринудено настроение

трапезарията
6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г. снимка: pinterest

2024 се превърна в годината за преосмисляне на официалната, традиционна трапезария. В миналото те често са включвали луксозни тъкани, богато украсени мебели и елегантни аксесоари, за да впечатлят посетителите и да зададат изтънчен тон. За заетите, модерни домакинства, правенето на пространството по-непринудено и функционално ежедневно им позволява да извлекат повече от него.

Идеи да направите трапезарията по-небрежна е да оставите масата съблечена. Когато масата за хранене не е подредена, тя предлага открита покана да седнете и да се отпуснете, да пишете домашни или да правите занаятчийски проекти. Можете също така да изберете семпли, спокойни мебели за по-спокойна атмосфера, която улеснява бързото хранене и събиранията.

2. Смели и красиви цветове

трапезарията
6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г. снимка: pinterest

Партитата по време на хранене и вечерите често са събития с висока енергия и собствениците на жилища все повече търсят начини да подобрят атмосферата на трапезарията чрез декор и дизайн. Добавянето на смел и стимулиращ цвят е тенденция в трапезарията за 2024 г., която се превърна в един от най-популярните трикове, които да опитате. Виждали сме всичко от закачливо розово до успокояващо жълто и релаксиращо зелено – не най-традиционната цветова схема на трапезарията, но меко казано оживена и енергична.

Блокирането на цветовете, което включва съчетаване на няколко плътни нюанса в контраст един с друг, също започва да се появява през 2024 г. Това създава много динамичен външен вид, който със сигурност ще предизвика някои ободряващи разговори на масата в трапезарията.

3. Мебели за трапезария с извивки

Трапезариите се предлагат във всякакви форми и размери, което означава, че очевидно има дизайнерски тенденции както за големи, така и за малки пространства. За последното повечето предпочитат почти изключително кръгли маси за трапезарията.

Те са елегантни и по-гъвкави, тъй като могат да се поберат в зони, където правоъгълни или квадратни маси не могат. Нещо повече, можете да видите всички останали на масата и разговорите протичат лесно.

Собствениците на жилища също ги съчетават с трапезни столове, които са леко извити със закръглена облегалка, за да имитират формата на масата. Това създава по-мек, по-приветлив тон и известна кохезивност на дизайна.

4. Бялото все още предлага безотказен стил

трапезарията
6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г. снимка: pinterest

Белите цветови схеми винаги са присъствали доста последователно в списъците с тенденции в интериорния дизайн, защото това е нещо, което просто работи. Семплите, но изискани, бели стени и мебели могат да превърнат трапезарията в успокояващо светилище.

Може също така да помогне за създаването на чисто, привлекателно пространство, което можете лесно да актуализирате с течение на времето. Например, можете да преминете от изцяло бял дизайн към комбинация от бели стени с декор в смели цветове, за да създадете хармоничен контраст и наслояване.

5. Да бъдеш едно цяло с природата

Популярна и лесна за настройка тенденция в трапезарията е включването на няколко стайни растения. Те не само осигуряват филтриран въздух, но и внасят свежа и отличителна атмосфера в цялото ви пространство за хранене.

Не е нужно да се ограничавате до едно самотно саксийно растение в трапезарията. Можете да поставите група кактуси или малки сукуленти на масата за хранене, за да направите стаята по-оживена.

Освен това можете да добавите растения с пъстри и многоцветни листа, като бегонии или драконови растения. Те могат да помогнат за добавяне на богата текстура към вашето пространство, като същевременно създават завладяваща зона за хранене.

6. Уникален стайлинг с неоново осветление

трапезарията
6 стилни тенденции в трапезарията за 2024 г. снимка: pinterest

Неоновите светлини олицетворяват вълнението и забавлението, поради което хората все по-често ги включват като избрани елементи в домовете си.

Страхотното нещо при трапезарията с неоновите светлини е, че те са много персонализирани, което означава, че потенциално можете да ги направите по ваш собствен дизайн, ако не можете да намерите точно това, което търсите. Много хора правят това като начин да направят своите пространства малко по-уникални, като създават цитати или дори фамилното име осветява с флуоресцентна светлина.

Tagged , ,
на горе