Червени детайли в интериора
Идеи за дома

Червени детайли в интериора

Чудили ли сте се как да добавите червени детайли в интериора? Има много възможности, когато става въпрос за декориране с червено. Един от най-страстните и подобряващи живота цветове за използване в схема за декориране, червеното предлага луксозност.

Независимо дали подчертавате схема на интериорен дизайн с щрихи от внимателно подбрани аксесоари или боядисвате стените от пода до тавана в наситен нюанс на този универсален цвят, той може да преобрази интериора и да създаде различни настроения – от изискани до закачливи – в зависимост от приложението си.

В умерени количества, първичните червени работят добре в детските стаи, докато по-сложните, по-тъмни червени – като лудо червено и кошенил – правят приветливи фонове за трапезарии и коридори. Алено червените, които имат нотка на портокал в тях, предлагат уютна привлекателност за камината за всекидневните.

Изборът как и къде да използвате червеното като част от идеите за цвят на вашата стая може да създаде напълно различни ефекти. Напояване с цветове с червени стени и подходяща тапицерия като идеи за червени стаи предлага напълно потапящ ефект. За разлика от това, намаляването на процентното съдържание на червено до сбита гарнитура върху бяло спално бельо или до предния ръб на завеса като идея за червена спалня може да бъде също толкова вълнуващо.

Искате да излезете с него? Поканете го

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

 

5 начина да направите спалнята си по-луксозна

Червени детайли в интериора

1. Създайте енергизиращо и топло посрещане с боядисан в червено коридор

червени детайли
Червени детайли в интериора снимка: pinterest

Декорирането с червено в коридора, чрез боядисване на по-тъмно червено и светло неутрално отгоре създава едновременно практично и топло посрещане в коридора. Червени детайли не се забелязват лесно като драскотини и следи, които могат да бъдат свързани със зони с голям трафик, но добавят усещане за затопляне, което е балансирано от по-бледите нюанси.

Има много други идеи за червени коридори, които можете да опитате, за да създадете наистина привлекателен вход.

2. Добавете топлина в кухнята

червени детайли
Червени детайли в интериора снимка: pinterest

Добавете проблясък на топлина към дизайна на вашата кухня с боядисани червени шкафове, контрастиращи с по-светли стени, като използвате допълнителен нюанс за двуцветна схема. Струва си да научите как да използвате цветното колело за интериорен дизайн, така че да използвате правилните допълващи се цветове. Този свободностоящ шкаф-килер е богат и утешителен на фона на меките жълти стени за изискан външен вид.

Идеите за червена кухня могат да подхождат на много стилове на пространството, от съвременни до по-традиционни.

Когато използвате червени детайли в цветова схема, най-добре е да изберете нюанси, които са богати и топли, а не шумни и настоятелни. Кестенявото, бордото и шипката работят брилянтно с нюанси на зелено, докато наситените розово-червени са много адаптивни и се съчетават добре с каки или камък. Тъмните, разкошни червени нюанси се съчетават най-добре със златни метални нотки и носят известна степен на наследство, особено когато са смесени с тъмно дърво.

3. Използвайте фини червени линии в спалнята

червени детайли
Червени детайли в интериора снимка: pinterest

Само намек за червено в една схема понякога е всичко, което е необходимо в една спалня, която трябва да бъде място за почивка.

Допълнете неутрална схема с бяло спално бельо с червени детайли и комбинирайте с по-малки декоративни аксесоари, като произведения на изкуството, стъклария и свещи за хармония за идея за релаксираща спалня.

Като най-стимулиращият и силен цвят, червеното може да добави вълнение и драма
пространство, но може да бъде и непосилно в стаи, където искате да се отпуснете и да си починете. Използвайте го в декорирането, както бихте използвали подправки в храната: ако харесвате храната си гореща и пикантна, използвайте много смело червено.

4. Балансирайте червеното с други цветове

червени детайли
Червени детайли в интериора снимка: pinterest

Когато се използва червеното от стена до стена може да доминира в стаята, за да смекчите оттенъка, помислете за комбинирането му с други цветове, както е направено тук в тази игрива идея за боядисване на всекидневна.

Ако търсите да създадете модерна червена всекидневна от средата на века, тогава тази основна палитра от червено, синьо и жълто е страхотна основа – за да завършите обзавеждането на външния вид със скулптурни мебели от средата на века в топла кафява кожа и тен, за да донесете топлина. Балансирайте червени детайли с други цветове и ще получите неповторима комбинация.

Tagged , ,
на горе