Самопомощ при главоболие без аналгетици

Самопомощ при главоболие без аналгетици
Добра форма

Самопомощ при главоболие без аналгетици

Самопомощ при главоболие без аналгетици, съвет от остеопат. В повечето случаи главоболието е свързано с мускулно напрежение, това е така нареченото „тензионно главоболие“. Причинява се от стрес, физическа умора, промени във времето, заседнала работа – мускулите се напрягат и притискат черепа. В резултат на това се нарушава венозният отток, появяват се главоболия. Как да се отървете от тях сами?

Помогнете си без хапчета! Дъжд, сняг, ослепително слънце, вятър… Сутрин 3°C, вечер 20°C… Всичко това е пролетта, с нейната непостоянна природа, колебания на температурата и атмосферното налягане. Метеочувствителните хора се влияят силно. Ако имате главоболие, можете да получите облекчение без аналгетици и техните странични ефекти!

Самопомощ при главоболие без аналгетици

Топ 15 добавки за сърцето, мозъка, храносмилането и женското здраве

Безопасната скорост на отслабване: здравето е в ред и теглото се запазва

Чията е еликсир на младостта и здравето

Как да се отървем от главоболието?

В 80% от случаите то е свързано с мускулно напрежение и стрес. Но ние сме създадени да понасяме стреса без главоболия. Защо възниква тогава?

Причината за главоболието в 99% от случаите е свързана с нараняване на черепа, поради което костите са се изместили. Мускулите на шията, лицето, скалпа вече са първоначално напрегнати, така че малкото добавяне на напрежение при излагане на стресови фактори е критично.

Съответно, за да облекчите главоболието, трябва да отпуснете мускулите си. Но трябва да помним, че тялото е единна структура. Затова започнете да отпускате мускулите не от главата и дори не от врата, а от краката! Направете топла вана за краката и след това търкаляйте топка с краката си. Да, трябва ви най-обикновена топка или дървена точилка! Завъртете ги първо с единия крак, след това с другия. Не си струва да правите упражнението с двата крака наведнъж, защото всеки крак има свой уникален релеф. Тези области от стъпалото, в които се появяват болезнени усещания, се търкалят по-внимателно.

След това се отива по-нагоре по тялото и се разтягат мускулите на задната част на долната част на крака: опрете ръцете си на стената и отдалечете краката си от нея, след това последователно спускайте петите си на пода. Изпънете задната част на бедрото, като се наведете напред. Правете всички разтягания бавно и много внимателно.

Задължително се разходете на чист въздух! Движението на тялото при ходене позволява на мускулите да се успокоят, да се отпуснат. Напрежението неусетно напуска тялото, а главата се избистря и освобождава от неприятни мисли, тревоги и притеснения. Природата е велик лечител, винаги е до нас, нужно е само да се обърнем към нея за помощ и подкрепа. Ходенето също така ни заземява, т.е. отнема през ходилата напрежението, което сме натрупали през деня.

Tagged , ,
на горе