9 от най-често срещаните роли във връзката
Любов и партньорство

9 от най-често срещаните роли във връзката

Хората имат своите роли във връзката и те трябва да ги изпълняват, за да се радват на добри отношения с половинката си. Чудили ли сте се някога защо някои връзки са хармонични като добре репетиран хор, а други изглеждат като едночленна група, която пада по стълбите?

До голяма степен това се дължи на разбирането на ролите във връзката.

Точно така – да знаете кой държи дистанционното на емоциите и кой отговаря за филмовата вечер може да се окаже тайният сос към по-щастлива и хармонична връзка. Мислете за разбирането на ролите не като за поставяне в рамка, а по-скоро като за това да знаете в коя лента да карате в час пик. Ние разполагаме с вашия навигатор тук.

infomax-logo-50-15-HW „Пийпъл“ обяви Патрик Демпси за най-сексапилния жив мъж на планетата за 2023 г.

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Психология на ролите

Добре, вероятно си мислите: роли във връзката? Дали изобщо съм се явявала на прослушване за това? Не се притеснявайте, от вас не се очаква да изнесете монолог за любовта. Но разбирането на науката, която стои зад тези роли, всъщност може да накара връзката ви да не прилича на драма, а повече на романтичен филм.

Ако не сте си водили записки, сега е моментът да започнете. Сериозно, вземете химикалка, телефона си или дори си драскайте по ръката.

Ще се гмурнем в големия списък с роли във връзката, които повечето от нас играят, понякога дори без да знаят.

Нека ги разбием, за да можете да определите къде се вписвате или къде може би искате да направите някои корекции.

Човекът, полагащ грижи

Това е този, който винаги е насреща с рамо, на което да поплачете, или с купа супа, когато сте болни. Те изпитват радост от грижите и осигуряването на доброто състояние на партньора си. Но, грижата не е роля само за един пол, всеки може да се заеме с нея. Трикът е да не се вглъбявате в грижите дотолкова, че да забравите за собствените си нужди във връзката.

Партньорът, който носи финансовата стабилност във връзката

Човекът, който се е погрижил за финансовата логистика. Макар че традиционно тази роля е била присъща на мъжете, времената се променят и всеки може да бъде издържащ семейството. Осигурителите внасят стабилност и сигурност във връзката. Но внимавайте, не позволявайте парите да станат единственият език, на който говорите в любовта.

Слушателят

Този човек е емоционален гений, който попива казаното от вас като гъба. Те ви дават пространство, в което да се изкажете и да се почувствате разбрани. Слушателите са от съществено значение за здравословната комуникация във връзката. Само не забравяйте, че слушателите също се нуждаят от човек, който да чуе и техните проблеми.

9 от най-често срещаните роли във връзката
9 от най-често срещаните роли във връзката

Мотиваторът

Най-големият хипар в живота ви. Те ще ви окуражават по време на най-големите ви спадове и най-високите ви върхове. Мотиваторите помагат на партньорите си да видят най-доброто в себе си не само във връзката, но и като цяло. Запомнете обаче едно, уверете се, че не поставяте летвата твърде високо, така че тя да стане стресираща за партньора ви.

Планиращият

Често невъзпяваният герой, който знае кога трябва да се платят сметките и какво ще има за вечеря. Обикновено те са по-организираният във връзката. Планиращите хора помагат за поддържането на плавен ежедневен поток. Но, хора, животът не е списък със задачи, така че, скъпи приятели, позволете си понякога да се отпуснете.

Миротворецът

Някой, който знае как да намалява споровете и да разсейва напрежението във връзката. Когато кавгата е на път да избухне, те са преговарящите, които се намесват, за да успокоят нещата. Поддържането на мира е жизненоважно, но миротворците трябва да се уверят, че не потискат и собствените си емоции.

Социалният координатор

От двойни срещи до семейни събирания – те се грижат за пълния и вълнуващ социален календар във връзката. Те знаят как да създават контакти не само за себе си, но и за своя партньор. Но балансът е от ключово значение – не превръщайте любовния си живот в социален цирк.

във връзката
9 от най-често срещаните роли във връзката

Емоционалната котва

Те са човекът, към когото гравитирате, когато нещата са трудни. Стабилността е второто им име. Емоционалните котви придават усещане за последователност на ролите във взаимоотношенията. Само се уверете, че не се превръщате в изтривалка. Така вие ще загубите своята уникалност и никога няма да имате възможност да покажете истинските си добродетели.

Авантюристът

Спонтанността е тяхната игра. Независимо дали става дума за пътуване в последния момент или за неочаквана вечерна среща, те добавят настроение към връзката. Това е от съществено значение за поддържане на искрата. Все пак обаче, не забравяйте, че малко планиране никога не вреди на никого!

Вижте още:

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

4 съвета как да се справите с ревността

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Навици, които съсипват и най-здравия брак

Бен Афлек: Загубих най-ценното – жената, с която бях щастлив… Всичко, заради алкохола

Tagged ,
на горе