4 съвета как да се справите с ревността
Любов и партньорство

4 съвета как да се справите с ревността

Почти всеки човек има проблеми с ревността.Всеки изпитва лека ревност от време на време. Но когато тези чувства на ревност започнат да вбиват клин във връзката ви и ви причиняват стрес, вероятно е време да започнете да търсите начини да се отървете от ревността си. Може да звучи малко обезсърчително, но ние сме тук, за да ви помогнем по пътя. Съставихме списък с техники, които да ви помогнат да обмислите ревността си и да преминете по здравословен начин от всяка фрустрация, която може да изпитвате. След като прочетете тези съвети, се надяваме, че ще разберете по-добре своята ревност и ще сте готови да се изправите директно срещу нея.

Навици, които съсипват и най-здравия брак

9 неща, за които да помислите, преди да се съберете с бившия

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Велико е! Истинско, силно, смислено и разтърсващо … до болка

4 съвета как да се справите с ревността

1.Признайте чувството си на ревност.

ревността
4 съвета как да се справите с ревността снимка: pinterest

Признаването, че изпитвате ревност, е първата стъпка към разрешаването на проблема с ревността. Когато забележите, че започва да се прокрадва чувство на ревност, отделете няколко минути, за да проверите със себе си. Запитайте се „Ревнувам ли в момента?“ Напълно нормално е да ревнувате от време на време, така че не се съдете твърде строго. Но понякога само назоваването на емоциите ви може да ви помогне да придобиете контрол над тях.Някои признаци на ревност включват:

Да прекарвате по-голямата част от времето си в желание да имате това, което другите имат, вместо да оценявате това, което имате.
Постоянно се сравнявате с приятелите, членовете на семейството и колегите си и установявате, че винаги не успявате.
Чувствате се нещастни, когато видите приятелите си да излизат с други хора.
Да се ​​разстройвате, когато вашата половинка взаимодейства с някого, когото смятате, че може да намери за привлекателен.
Постоянно преглеждате социалните медии на половинката си за признаци, че ви изневеряват.

2.Намерете корена на вашата ревност.

ревността
4 съвета как да се справите с ревността снимка: pinterest

Понякога има по-дълбоки проблеми, които подхранват ревността. След като признаете, че се борите с ревността, е време да започнете да търсите защо се чувствате така. Например ниското самочувствие често е причина за ревност. Когато чувствате, че изоставате от всички останали, е лесно да станете ревниви, когато видите успехите на други хора. Други възможни причини включват:

Вашите основни вярвания относно връзките: Например, може да чувствате, че бившите на партньора ви винаги са заплаха за връзката ви или че ако вашите приятели се забавляват с някой друг, те вече няма да ви харесват.
Минали травми: Например, може би сте били измамени в миналото и това ви е накарало да започнете да се чувствате несигурни в бъдещи връзки.
Нарушения на психичното здраве: Неща като тревожни разстройства и депресия може да ви накарат да почувствате ревност към другите или несигурност относно собствените си взаимоотношения.

3.Използвайте ревността си, за да се мотивирате.

ревността
4 съвета как да се справите с ревността снимка: pinterest

Вашата ревност може да е точно това, от което се нуждаете, за да преследвате това, което искате. Докато хората често гледат на ревността като на нещо лошо, ревността всъщност може да ви предостави ценна възможност за учене. Когато ревнувате, това обикновено е, защото сте намерили нещо, което искате, но не притежавате.

Така че вместо да задушавате тези чувства на ревност, полагайте усилия да излезете и да получите каквото искате.
Например, може би изпитвате ревност към най-добрия си приятел, защото той преследва кариера като артист, докато вие се страхувате да предприемете тази стъпка.

Това може да е знак, който ви казва да преосмислите кариерата си.
Ако завиждате на начина, по който се облича колега, работете върху развитието на свой собствен уникален стил.
Вместо да завиждате на някого с много пари, накарайте вашите долари да се броят. Спестете парите си, за да купите само няколко хубави артикула, които ще ви накарат да се почувствате добре с това, което имате.

4.Бъдете доверчиви на вашия партньор или приятел.

ревността
4 съвета как да се справите с ревността снимка: pinterest

Вижте дали има рационална причина да ревнувате. Ревността често е знак, че се страхуваме да не загубим човек, който е близо до нас, но това всъщност не означава, че той прави нещо нередно или е неверен.Бъдете наистина честни със себе си относно това дали вашият партньор или приятел ви е дал причина да изпитвате ревност.

Потърсете конкретни доказателства, като например приятел, който многократно отменя планове без извинение, или флиртуващи съобщения, които вашият партньор е изпратил на някой друг. Ако дойдете с празни ръце, може в крайна сметка да е нищо.
Например, ако ревнувате, че вашият приятел прекарва време с някой нов, но той все още отделя време за вас, вероятно няма за какво да се притеснявате.
Ако партньорът ви често е нечестен с вас или е нарушил доверието ви преди, вашата ревност всъщност може да е инстинктът ви, който ви подсказва, че нещо не е наред. Помислете дали да направите крачка назад, за да можете да помислите дали това наистина е здравословна връзка.

Tagged , , , ,
на горе