6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024

6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024
Идеи за дома

6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024

Чудили ли сте се какви ще бъдат тенденциите в интериора през 2024 г.? Тъй като всяко пространство е уникално и трябва да се подхожда към него като такова, по-трудно е да се създадат общи насоки за цветовете. По-специално, пространствата имат своя собствена енергия в зависимост от това кога са построени и какви хора живеят в тях.

6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024 Как да избирате произведения на изкуството за дома

6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024 Как да изберете тапети за хола

Актуални тенденции за банята през 2024 г.

6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024

1.Шоколадово кафяво

интериора
6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024 снимка: pinterest

Единственият цвят в този списък при интериора, с който почти всички се съгласиха: тъмно кафяво. Повече от 90 процента от дизайнерите, които отговориха на проучване, казаха, че кафявото ще бъде цветът.,,От години чакам кафявото да бъде новият неутрален цвят“, споделя интериорен дизайнер. Въпреки че мнозина дизайнери, изтъкнаха, че кафявото винаги е актуално, те прогнозират, че „наситеното, шоколадово кафяво ще бъде популярно през 2024 г.“

Нарастващата популярност на тъмнокафявото говори за нашето обръщане към природата и стаите, които носят носталгично усещане, независимо дали се свързват с 19-ти век или просто със 70-те години на миналия век. С появата на тихия лукс виждаме гравитация към топли, занижени неутрални нюанси както в модата, така и в обзавеждането.

2.Огнено червено

интериора
6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024 снимка: pinterest

„В семейството на червените цветове виждам богати и уютни теракота и прашни розови нюанси, наситени червени тонове като бордо и ръждиво, меко лилаво и нюанси на кафяво със земни, червени нюанси.“ споделя интериорен дизайнер.Приложено към интериора, наситеното червено, което се появи на подиумите през есента на 2023 г., има силата да подсили по-тихите тонове. „Основните земни тонове се издигат, когато се съчетаят с бижутерски тонове като рубинено червено“, казва интериорният дизайнер.

3.Праскова

интериора
6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024 снимка: pinterest

Праскова, кайсия, райска ябълка? Независимо от това как наричате меките теракотени тонове, които виждаме навсякъде в интериора, те ще имат сила през идната година. Кайсиевият цвят показва важността на подхранването на ума и тялото. Това е перфектният нюанс за свят, търсещ спокойствие и оптимизъм, носещ необходимото привличане, докато потребителите продължават да се борят с редица емоции и несигурност за бъдещето.

4.Карамел

Топлото, светлокафяво ще замени сивото като неутрален избор през новата година. „След години на сиви тонове и монотонни стаи, мисля, че всички искаме да видим малко топлина и цвят в една стая, като същевременно запазим тази земна палитра“, казва интериорен дизайнер. Много от нас са привлечени от глинени тонове. Въпреки това, ние също искаме домовете ни да се чувстват възможно най-светли и просторни.Използването на по-светъл тон върху стените  незабавно прави стените по-леки и стаята по-голяма. Този цвят ще бъде топ в интериора за следващата година.

5. Тъмно розово

интериора
6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024 снимка: pinterest

Розовото е вечен цвят и изглежда никога няма да излезе от модата. Няколко предавания на този привличащ вниманието нюанс са били използвани в интериора с течение на времето; било то тъмно розово, коралово, прашно или светло розово.Много цветове вървят с розовото, което го прави лесен за използване и универсален нюанс в интериора.

Розовият цвят се очертава като централен елемент, противопоставящ се на очакванията и трансформиращ визуалното изживяване на пространството, карайки ни да се чувстваме затворени и топли. Но защо розово? Освен естетическата си привлекателност, този избор служи на по-дълбока цел. Той насочва вниманието ни към фокусната точка на къщата, пространство, което насърчава взаимодействието и връзката. Ако искате да създадете ефект на наслояване, използвайте два нюанса на розово в една стая. Изберете доминиращо розово за стени и големи предмети, допълнете го с контрастен нюанс за акценти, включете неутрални тонове за баланс и добавете текстура и аксесоари, за да създадете хармонично и визуално приятно пространство.

6. Златно

интериора
6 цвята, които ще са хит в интериора през 2024 снимка: pinterest

С естествен блясък, тези материали могат да отразяват и усилват други цветове в стаята и да добавят онази нотка на лукс, която търсим в живота си.

За пространството в интериора като дневна, семейна стая или стая за гости помислете за златни тонове, съчетани с различни зелени нюанси в произведения на изкуството, килими и модерно осветление, с бели стени и светъл дървен под в естествен тон.След това добавете голямо памучно одеяло и текстурирани възглавници за златна топлина. След това добавете още златни нотки в лъскав дизайн в дръжките и дръжките за мебели, корнизите и халките и в дръжките на вратите и пантите. Резултатът ще бъде цветно и въздействащо пространство с баланс на топли и студени цветове и малки изпъкналости от лъскав топъл метал, които действат като бижута в стаята ви.

Tagged , , ,
на горе