Рецепти при сърцебиене от лечителката Мария Требен

сърцебиене
Добра форма

Рецепти при сърцебиене от лечителката Мария Требен

Страдате от сърцебиене! Немската лечителка Мария Требен е била легендарна не само в Германия, но и по света. У нас също е много популярна книгата й „Здраве от аптеката на Господ“, където има стотици препоръки за билкова терапия на различни заболявания.

Билки за детокс на черния дроб

Помощ от билки при аритмия

Хвощът е безценен дар при камъни в бъбреците

Вълшебни рецепти с мед

Ето няколко рецепти при аритмия и сърцебиене:

 Отвара с бял имел при сърцебиене

Препълнена чаена лъжичка с бял имел (за една доза) се накисва в продължение на 12 часа в чаша студена вода. Извлекът се загрява и прецежда. Пият се на глътки до три чаши чай дневно. За по-голямо удобство дневната доза се налива в предварително затоплен термос. Това е отлично лебечно средство за всички увреждания на сърцето и кръбообращението.

Препоръчва се ежегодно да се провежда 6-седмичен курс на лечение с бял имел. В продължение на 3 седмици се пият по 3 чаши дневно, 2 седмици – по 2 чаши, а през последната седмица – 1 чаша чай на ден.

Баня с валериана срещу сърцебиене

Вана: 2-3 пъти седмично трябва да се прави баня с лечебна валериана (дилянка). Готовият екстракт се продава в аптеките и билковите дрогерии. Водата трябва да бъде с температура 37 градуса и в такова количество, че местата за измерване на пулса при къпането да останат над водата. Продължителността на банята е 10 минути, след това се взема студен душ.

Смесен чай при сърцебиене

Състав:

20 г лечебна пищялка

10 г розмарин

30 г маточина

10 г лавандула

20 г хмел

10 г червен кантарион

Начин на приготвяне:

Приготвя се билкова смес от 20 г лечебна пищялка, 10 г розмарин, 30 г маточина, 10 г лавандула, 20 г хмел и 10 г червен кантарион. 1-2 чаени лъжички от тази смес (за една доза) се запарват с чаша гореща вода. Оставят се да киснат 10-15 минути и се прецеждат. Чаят се пие топъл, бавно, на глътки.

Рецепти с обикновен глог за сърцебиене

Чай: 1 чаена лъжичка глог (използват се листа и цветове) се запарва в една чаша гореща вода, оставя се да престои половин минута и се прецежда. Пие се на глътки, по 2 чаши чай дневно.

Екстракт: Равни количества прясно откъснати листа и плодове от глог се поставят в стъклено шише и се заливат с 38-40% житна ракия. Шишето се оставя да престои на топло най-малко 2 седмици. От така получения екстракт се взимат от 4 до 10 капки дневно.

Една супена лъжица от плода трябва да се излее с 200 мл вряла вода и да се държи на слаб огън, докато обемът на течността се намали 2 пъти. Получената течност се приема половин час преди хранене, три пъти на ден, по 40 капки за една чаена лъжичка. Период на приемане – не по-малко от три месеца.

Отвара: Нарязаните плодове или цветя от глог се заливат не с вряла вода, а със студена. Поставят се на водна баня, престояват за 30 минути и след това се филтрират с марля. Приема се както в горната рецепта.

Тинктура: Изсушените цветове на глога могат да се използват за направата на тинктура. Слагат се в буркан и в него се изсипва водка. След това бурканът се затваря плътно и се поставя на тъмно място в продължение на 30 дни. Приемайте от получената настойка три пъти на ден, по една чаена лъжичка, за да се чувствате добре.


Отвара от дяволска уста за сърцебиене

15 грама нарязани билки се заливат с 200 мл вряла вода, изчакайте, докато чаят се охлади, след което се прецежда през тензух. Вземайте 2 супени лъжици, 3 пъти на ден.

Чай от маточина помага при сърцебиене

Една супена лъжица сухи листа от маточина трябва да се залеят с 500 мл вряла вода, да се изчака час и да се прецеди със сито или марля. Вземайте получения чай по 3 пъти на ден, по 1 винена чашка.

Настойка с валериана за сърцебиене

Билката валериана може да окаже не по-малко ефективна помощ по време аритмия и тахикардия. Вземете натрошен, прясно изсушен корен на растението (една супена лъжица) и го поставете вечерта в 500 г преварена вода. Оставя се да престои една нощ. На сутринта течността се прецежда и през първите три седмици се пие по една трета чаша от нея. След това до края на лечението – три пъти на ден, по една супена лъжица. Лечението продължава 2 месеца, прави се почивка за един месец, след което може да се повтори.

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе