торта от тиквички
Идеи за дома

Торта от тиквички с домати и сирене

Рецепта за торта от тиквички с домати и сирене. Вече сме в сезона на много полезния зеленчук и ви представяме лесна рецепта как да си приготвите торта от тиквички. Вкусовите качества на доматите се съчетават идеално с тези на тиквичките, а освен това са чудесно допълнение към много ястия.

Торта от тиквички с домати и сирене е вкусна и с доста елегантен вид. А след като я овкусите и със сирене, ще се окаже с още превъзходен вкус. Тази рецепта се различава с това, че „блатовете“ за тортата се пекат във фурната.

Рецепта за торта от тиквички със сирене и домати

Рецепта за рулца от тиквички с пълнеж

Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе

Торта от тиквички с домати и сирене 5 дизайна за външен двор

Необходими продукти:

✔тиквички – 2-3 бр. със средна големина;

✔яйца – 2 бр.;

✔домати – 2 бр.;

✔сирене – 200 гр.;

✔брашно – 200 гр.;

✔майонеза или заквасена сметана – 200 мл.;

✔копър – 1 връзка;

✔чесън – 3 скилидки;

✔сол на вкус;

✔черен пипер на вкус;

✔растителна мазнина.

Пица с тесто от тиквички

Вкусно руло от тиквички

„Палачинки“ от тиквички

Торта от тиквички: начина на приготвяне:

Като стъпка едно, нека подготвим „блатовете“ за тортата. От това количество съставки се получават 7-8 броя. Разбира се, тук много зависи от диаметъра на тигана, който ще използвате.

Измийте и почистете тиквичките (ако са с по-дебела кора – отстранете я), след което ги настържете на едрото ренде. Посолете и поръсете с черен пипер, чукнете 2 яйца. Сега смесете съставките.

торта от тиквички
Рецета за торта от тиквички

Следваща стъпка… Изсипете брашното в текстурата от тиквички, смесете отново. Тестото трябва да има консистенция на гъста заквасена сметана.

В предварително загрят тиган в растително масло запържете палачинките от двете страни. Дебелината на всяка палачинка е около 0,5 см. След това готовите „блатове“ трябва да изстинат.

торта от тиквички
Блатове за торта от тиквички

Следващият етап от рецептата е ди си приготвите „крема“ за вашата торта от тиквички.

Измийте копърът и го нарежете на ситно. Смесете ароматната зелена подправка с майонеза или заквасена сметана (едно от двете по ваш вкус). Поръсете с малко сол, черен пипер и пресован чесън.

След това вземете сиренето и го настъргайте на едро ренде. Доматите нарежете на кръгчета с дебелина по ваше желание.

торта от тиквички

Вземете подходящ съд за печене и покрийте дъното с намаслена хартия печене. Върху хартията за печене започнете да сглобявате тортата.

Следвайте този алгоритъм: нанесете върху първият „блат“ (палачинка от сместа с тиквички) майонезен крем, поставете ред домати отгоре и поръсете със сирене. Така продължавате до последния „блат“.

Върху най-горната част на торта от тиквички нанесете слой крем от майонеза и поръсете със сирене.

Така подготвената торта се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

торта от тиквички
Торта от тиквички

След изпичане тортата трябва да изстине, тъй като се сервира като студено предястие.

Тази торта от тиквички е с необичайно нежен вкус. Опитайте и вие. Освен това е отличен вариант за вечеря, за мезе или да краси вашата трапеза за специални за вас хора.

Добър апетит!

„Чашки“ от тиквички

Защо хумусът е толкова полезна и много вкусна храна?

Tagged , , ,
на горе