Пчелните продукти помагат на жените в менопауза

Пчелните продукти помагат на жените в менопауза
Добра форма

Пчелните продукти помагат на жените в менопауза

Веднага щом жената достигне „критична“ възраст, започват проблемите, но пчелните продукти помагат на жените в менопауза. Тя се усеща с раздразнителност, главоболие, депресия, повишено изпотяване, треска, нарушения на съня, често сърцебиене. Но промененото състояние на тялото може да не се ограничава до тези признаци. За някои жени животът се превръща в ад, от който няма сили да се измъкнат.

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Няма нужда да променяте нищо! Три прости неща, които трябва да направите, за да отслабнете с 10 кг

5 вида чай, които ни тонизират през зимата

Апитерапевтите подават ръка за помощ, тъй като някои от пчелните продукти помагат на жените в менопауза.

 

Хормоните контролират нашето здраве, настроение, външен вид, апетит, сън, интелект и други процеси.

Всяко тяло има женски хормони (естрогени) и мъжки хормони (андрогени). Естрогенът дава на жените закръглени форми и мека природа. Ускорява обновяването на клетките в тялото, предпазва кръвоносните съдове от натрупването на холестерол и придава блясък на косата и ноктите. В менопаузата, когато тези хормони не са достатъчно, жената бързо остарява, появяват се бръчки, кожата повяхва, а косата изтънява.

Образуването на естрогени в тялото е невъзможно без мъжки хормони – андрогени.

Те засягат някои биохимични процеси, по-специално метаболизма на въглехидратите, липидите, процесите в костната и мускулната тъкан. Те имат антибактериални свойства, повишават синтеза на протеини и предотвратяват тяхното разграждане, намаляват нивата на кръвната захар и подкожните мазнини, и предотвратяват развитието на атеросклероза и сърдечносъдови заболявания. Андрогените регулират работата на потните жлези и космените фоликули, насърчават образуването на протеини в мускулните влакна. Те са отговорни и за сексуалното желание.

Риган, най-силната билка срещу гъбички, паразити, хрема, грип, невроза

Жълт кантарион – Лекът за 99 болести

Ето защо, когато по време на менопаузата яйчниците спрат да произвеждат яйцеклетки

Настъпва хормонален срив в тялото, жените изпитват същите проблеми, които причиняват дискомфорт. Липсата на естрогени и андрогени води до нарушаване на всички съответни функции.

Не всички жени реагират толкова остро на менопаузата.

Ако нивото на естрогени, женските хормони, в кръвта намалява бавно, тогава промените в тялото не се забелязват. Но, когато естрогените се губят бързо, се появяват сложни симптоми: пръстите могат да изтръпнат или да треперят, да се почувстват спазми в тях и се наблюдава сухота на лигавиците. Тези симптоми могат да се появят дори 2-5 години след менопаузата. Започват проблеми с уринирането, метаболитни нарушения, сърдечносъдови заболявания, остеопороза и дори болести на централната нервна система.

Цвят от бял бъз: ползи и рецепти

Лесни домашни средства срещу косопад

Конструкцията на тялото също има значение.

Крехките хора могат да страдат повече от остеопороза и психо-емоционални разстройства, а жените с наднормено тегло са по-притеснени от главоболие, хипертония и затлъстяване. При тези, които са имали пременструален синдром и безплодие, менопаузата може да бъде трудна и с различни усложнения. Повечето от тези прояви обаче изчезват, когато тялото се адаптира към новите хормонални нива.

Съществува ясна връзка между загубата на полови хормони и развитието на постменопаузална остеопороза

Тя води до болки в костите и повишен риск от фрактури, болестта на Алцхаймер, която причинява тежки мозъчни увреждания и загуба на паметта, опасност от сърдечносъдови заболявания и рак на дебелото черво. Затова хормоналният баланс е много важен в този труден период и пчелните продукти помагат на жените в менопауза.

Официалната медицина разполага с малко средства за разрешаване на подобно състояние.

Хормоналните лекарства могат да доведат до хормонален дисбаланс. Но апитерапията има хуманен начин да помогне на жените в „критична“ възраст да компенсират липсата на необходимите хормони. Вместо хормонални препарати, вземете пчелно млечице. Особеността му е, че не може да предозира количеството хормони, тъй като организмът сам избира определена доза естрогени и андрогени от пчелното млечице.

Той знае от какво има нужда и подбира правилното количество хранителни вещества. Ако има достатъчно хормони, тогава хормоналният фон е доста висок. Също така е важно нивото му да бъде приведено в баланса, предхождащ менопаузата.

И като се има предвид, че през този период могат да бъдат нарушени функциите на храносмилателната, ендокринната, пикочно-половата и нервната система, апипродуктите са просто незаменими за регулиране на тяхната дейност.

Пчелното млечице е един от продуктите, които помагат на жените в менопауза.

То е и едно от основните средства в апитерапията, тъй като има способността да регулира функциите на много системи в организма. По-специално, нормализира хормоналните нива, кръвното налягане, сърдечната дейност и коригира имунната система. При прояви на менопауза е добре да се разрежда с мед: на 100 г мед се взема 1 г пчелно млечице. 1 чаена лъжичка от тази смес съдържа 0,1 mg пчелно млечице. А средната дневна доза е 0,2 г. Това са 2 чаени лъжички от сместа на ден. Приема се сутрин на гладно, 30 минути преди хранене, като се разтваря в устата.

Също така по време на менопаузата помагат супозитории, съдържащи пчелно млечице. Основата на състава на свещите е какаовото масло. Те се прилагат ректално, така че полезните вещества на тези два продукта се усвояват директно в организма и допринасят много добре за премахване на патологичните симптоми.

При полипи на матката може да се предложат свещи с билки – жълтурчета и горчив пелин. Те имат противотуморен ефект, в първия или средния стадий на полипите могат да ги елиминират напълно или да ги намалят.

Мехлеми и супозитории с пчелен клей се използват широко при лечението на патологична менопауза и сексуални разстройства, при нарушение на функцията на яйчниците, тумори на матката. Но най-голям ефект се постига чрез комбиниране на всички тези апи-продукти с ужилване на пчели. Такъв комплекс от мерки по-добре регулира нарушенията на ендокринната и вегетативната система. Изпотяването и други прояви изчезват. Ужилването на пчели се прилага в до 10 сесии в лумбалната зона и зоната на яйчниците. Има активни центрове, които могат да регулират хормоналния дисбаланс в тялото на жената.

Не са малко пчелните продукти, които помагат на жените в менопауза. Прополисното масло също е полезно през този период. Приготвя се по следния начин: 20 г прополис (предварително замразен във фризера и настърган) се добавят към 100 г висококачествено масло, разтопено на водна баня и се държи на водна баня, като се разбърква, 10 минути – до получаване на прополисно масло. След това прецедете през тензух, изсипете в буркан и съхранявайте в хладилник. Приема се по половин или една чаена лъжичка, 2-3 пъти на ден, преди хранене. Курсът на лечение е 3-4 седмици.

При хемороиди, които също често се проявяват в тази възраст, прополисното масло се използва за намазване на болезнения участък.

Така че, опитайте – природата ни е дала много пчелни продукти, които помагат на жените в менопауза.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе