ЛЕСНИ ДОМАШНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОСОПАД
Добра форма Здраве и красота

ЛЕСНИ ДОМАШНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОСОПАД

Всеки знае, че красивата и гъста коса е знак за добро общо здраве. Ако забележите, че губите повече коса от нормалното (около 100 косъма на ден), то можете да приложите тези лесни домашни средства срещу косопад.

Знаете ли, че щипка сол към шампоана върши чудеса? 

Ако изведнъж установите, че имате прекомерна загуба на коса, трябва да се консултирате с лекуващият ви лекар, тъй като това може да се дължи на здравословен проблеми. Загубата на коса и накъсването могат да бъдат с хормонален произход (особено по време на менопаузата), проблеми с щитовидната жлеза и недостиг на важни микроелементи.

Представяме ви 7 лесни домашни средства срещу косопада и укрепване на косата.

Пазарът изобилства от скъпи козметични продукти за лечение на чуплива и изтъняваща коса, но има съмнения относно тяхната ефективност. Редица фактори, свързани с недостиг на витамини и начин на живот, могат лесно да бъдат преодолени сами, без големи разходи, като използвате тези 7 лесни домашни средства срещу косопад.

# 1: Направете ревизия на начинът ви на хранене.

Има редица ключови фактори в диетата за здравословен растеж на косата. Протеинът е важен за укрепване на косата и насърчаване растежа — сухото месо, млечните продукти и боба, са добри източници. Омега 3 мастните киселини също са важни, защото намаляват възпалението и поддържат здравето на скалпа, за целта включете в диетата си ядки и семена, яйца и риба.

# 2: Хранителни добавки.

Препоръчваме ви да говорите с вашия лекар или фармацевт, преди да започнете да приемате някакви хранителни добавки, но има някои, които при правилно приемане, със сигурност ще са полезни за лечение на косопад. Ако загубата на коса е причинена от анемия, желязото ще помогне за борба с нея. По същият начин хората с метаболитни нарушения могат да имат тънка и чуплива коса, като в този случай цинкът и биотинът са полезни добавки.

# 3: Ограничете излагането на химикали.

Повечето от нас, буквално, „бомбардират“ косата и скалпа с химикали под формата на шампоан, балсам и други продукти за коса. За някои кожата не реагира добре на сулфати, което означава да изберете органични или естествени продукти за коса.

# 4: Масажирайте скалпа.

Нежният масаж с върха на пръстите подобрява кръвообращението, стимулира космените фоликули, намалява стреса и подобрява умствената работа. Опитайте масаж с кокосово или бадемово масло.

# 5: Използвайте алое вера.

Алоето съдържа ензими, които насърчават здравословния растеж на косата, а алкалните му свойства могат да балансират нивата на pH на скалпа. Също така, се бори успешно с възпалението и дразненето на скалпа, които могат да бъдат фактори за изтъняване на косата. Нанесете гел или сок от алое директно върху скалпа и оставете за няколко часа, след което изплакнете с топла вода.

# 6: Намалете топлинният ефект.

Ако редовно използвате сешоар, изправяне или къдрене, то допълнително натоварвате, вече изтощената ви коса.

Освен намаляване на термичното въздействие, опитайте тази рецепта: смесете яйчен жълтък с една супена лъжица зехтин и нанесете маската върху влажна коса. Оставете да действа 30 минути и след това изплакнете с хладка вода. Протеините, мазнините и маслото помагат за възстановяване на увредената коса.

# 7: Намалете нивото на стреса.

Емоционалният стрес се отразява на физическото ви здраве и косата не прави изключение. Ако сте стресирани до точката, в която това се отразява на съня и храненето, това допринася за преждевременно стареене, включително и загуба на коса.

Tagged , , , , , , , ,
на горе