Знаете ли, че щипка сол към шампоана върши чудеса?

Знаете ли, че щипка сол към шампоана върши чудеса?
Здраве и красота Интересно

Знаете ли, че щипка сол към шампоана върши чудеса?

Знаете ли, че добавена щипка готварска или морска сол към любимият ви шампоан може да върши чудеса? Ще ви бъде трудно да повярвате на невероятният ефект!

Искате ли винаги да изглеждате страхотно? Тогава, отворете шкафа и го направете с обикновена готварска или морска сол.

Готварската сол е леснодостъпно средство, което можете да си закупите от всеки магазин. Освен това, ще заплатите толкова ниска цена, а ефектът ще бъде поразителен. Знаете ли, че много звездни красавици знаят, че солта е един от най-добрите помощници за красива коса?

1. Ползите от солта се дължат на химичния й състав:

– Солни кристали – насищат епидермиса с микроелементи, активират кръвообращението, улесняват клетъчното дишане, увеличават достъпа на кислород до корените.

– Йод и хлор – в излишък такива компоненти могат да изсушат нишките, но когато се използват правилно, компонентите помагат за отстраняването на излишната мазнина и мръсотия от скалпа, елиминират бактерии и гъбички, включително тези, които причиняват себореен лишей.

Минерали – магнезий, натрий, калий, бром, флуор, стронций – възстановяват чупливата и увредена коса.

Научете за всички тайни на щипка сол в шампоана:

№ 1: Грижа за косата.

Ако косата ви се омазнява твърде бързо, то тогава можете да опитате този лесен и евтин трик:

Добавете 1-2 щипки сол към шампоанът, който използвате. Измийте косата и състоянието й ще бъде отлично. Обърнете внимание как досадното омазняване постепенно ще започне да намалява.

Като алтернатива можете да опитате следният трик, за да увеличите обема на косата си:

Добавете щипка сол към балсама за коса, загрейте сместа на котлона. След това с масажиращи движения, нанесете от коренът до върха на косъма. Оставете да действа около 20 минути и измийте. Тази терапия работи ефективно, защото предотвратява накъсването на краищата и придава повече обем.

Забележка: Можете да използвате, както обикновена готварска сол, така и морска сол. Вторият вариант е по-добър, тъй като продуктът е наситен с голям брой хранителни вещества.

№ 2: Рецепта за натурален шампоан с морска сол:

Необходими продукти:

– 5 с.л. сол;

– 2 жълтъка;

– една с.л. качествен зехтин.

Начин на приготвяне и приложение:

Разбъркайте всички съставки, до получаване на гладка смес. Нанесете върху косата. Оставете да действа около 15 минути. След това измийте косата. Може да използвате билкова вода.

Прилагайте 1-2 пъти седмично. Ефектът зависи от индивидуалните характеристики на кожата и структурата на косъма.

№ 3: Грижа за лицето.

Смесете щипка сол с течен сапун или мляко за почистване на лице. С въртеливи движения, внимателно нанесете сместа върху кожата си и изплакнете с топла вода. Това трябва да помогне за поддържане нивата на влажност на кожата и за отстраняване на мъртвите епидермални клетки на кожата.

Моля, обърнете внимание на следните ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

– Необходимо е да внимавате, ако имате увредена кожа на главата, защото когато солта попадне в нея, се появява силно парене, което може да доведе до кървене.

– Не използвайте този метод при наличие твърде тънка и чуплива структура на косъма.

– Морската сол може да предизвика алергични реакции, като копривна треска, зачервяване на кожата, сърбеж, лющене. Ако забележите някой от изброените симптоми, незабавно спрете приложението на този метод.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе