Приятелство ли е, когато има омраза и завист и как да разберем това

Приятелство ли е, когато има омраза и завист и как да разберем това
Психология

Приятелство ли е, когато има омраза и завист и как да разберем това

Вие сте приятели от цяла вечност, така че определено можете да усетите, когато нещо не е наред с вашето приятелство.

Въпреки това, искате да им дадете предимство. В края на краищата, какво ще стане, ако те просто преминават през труден период? Вие сте достатъчно зрели, за да знаете, че приятелствата се променят с времето. Въпреки това не можете да се отърсите от подозрението си, че има нещо повече от това и че може би приятелят ви всъщност ви мрази!

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

За да сте сигурни, обърнете внимание, ако вашият приятел прави много от изброените по-долу неща

Ти си този, който протяга ръка

Това е било най-добрият ти приятел. Приятел, с който постоянно сте си разменяли съобщения, а телефонните ви разговори са били с часове. Той знае всичко за теб, както и ти за него. Тези дни обаче той говори все по-малко. Промяната, разбира се, беше постепенна. От ежедневно до през ден, до седмично, до два пъти месечно. И ти си бил единственият, който е търсил своя приятел.

Той не е много развълнуван да те види

Вече не се виждате толкова често и не може да поддържате връзката, която преди сте имали, но все пак ти решаваш да поканиш своя приятел на гости, за да наваксате за времето, в което сте били разделени. И очакваш да си изкарате страхотно. Разбира се, това не се случва.

За последните няколко срещи, които ти отново си организирал, той закъснява и бърза да си тръгне. И дори вече не си прави труда да се извини. Винаги отказва, когато ги попиташ дали иска още едно питие. Всъщност продължава да си поглежда часовника и няма търпение да си тръгне.

Може да е много зает и стресиран и да има важни неща наум или може би просто смята за безсмислено да се срещат с теб, ако дълбоко в себе си този човек те мрази.

Фалшивият приятел е най-опасният човек, когото може да срещнеш

Твоите въпроси изведнъж стават обидни за него

Когато попиташ „Как е връзката ти?“, за твоя приятел това звучи все едно питаш „Защо все още сте заедно?“ Когато попиташ „Как е работата?“ за него това звучи така, сякаш питаш „Все още ли работи на онази скучна работя, чието заплащане е твърде малко?“

Той обаче не показва, че е обиден. Не искат да покаже слабостта си. Вместо това ще забележиш, че настроението му се променя. И всичко, което казваш или правиш, независимо какво е, става твърде дразнещо и досадно за него. Той вече не ти отвръща с усмивка, не ти дава обяснения, не ти споделя нищо. Винаги, каквото и да кажеш – започва да твърди противното на казаното от теб, дори и да не е прав.

Той се радва да те тормози

Не може да приеме шегата, но обожава да те унижава „случайно“ пред всички. И за него това ще е забавна игра, която му доставя удоволствие. Защото този ваш „приятел“ умира да те унижава публично. И знаеш ли защо го прави? Защото той те мрази. Всъщност може дори да си неговият любим човек, когото да тормози сега.

Освен това, приятелят, който те мрази иска да те омаловажи при всяка възможност, но го прави със забавно-саркастичен тон, така че да нямаш право да се обиждаш.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Причини съпругът ви да говори за бившата си

Да се влюбиш в твой приятел означава да рискуваш приятелството си с него

Неудобен въпрос: Как да го накараш да плаче от удоволствие в леглото

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе