Признаци, че сте разбили сърцето на партньора си
Любов и партньорство

Признаци, че сте разбили сърцето на партньора си

Да преживеете любовно разочарование е едно от най-неприятните неща, които могат да ви се случат. Това може да бъде следствие на много фактори, но резултатът винаги е един и същ. Вие сте тъжни, депресирани и не желаете да се виждате с никого. Разбитото сърце минава трудно и винаги остава рана, която да ви напомня за нещастието, което ви се е случило. А замисляли ли сте се дали именно вие не сте направили точно това с някой друг? Ето как можете да разберете дали сте разбили сърцето на вашата половинка:

 

Той започва да прекарва по-малко време с вас

 

Понякога някои хора се справят с разбитото сърце, като стоят далеч от човека, който им  го е причинил. Ще разберете дали сте разбили сърцето на партньора си, ако той винаги намира причина да бъде с приятелите си или семейството си, вместо с вас, само защото така се чувства по-малко наранен. Вероятно е време да поговорите с него и да разберете какво всъщност се случва и каква е причината за поведението му? Добрата комуникация може да реши дори най-сложните проблеми в една връзка.

 

Той е необичайно тих

 

Ако сте с някой, който обикновено е силен и весел, а  изведнъж се превръща в тих и плах човек, значи нещо трябва да е причинило тази драматична промяна в поведението му. Повечето хора не са толкова изразителни, когато са наранени и често биха прибягнали до това, което знаят, че е най-безопасно – мълчанието. Опитайте се да погледнете назад и да помислите какво може да се е объркало. Мислите ли, че сте казали или сте направили нещо лошо? Ако той  все още не е готов да говори, уважавайте мълчанието му и изчакайте подходящия момент.

 

Той вече не се смее на шегите ви

 

Начинът, по който хората реагират на нечие чувство за хумор, говори много за това как виждат другия човек. Всъщност хората, които се смеят дори на най-гадните ви шеги, всъщност са тези, които ви харесват не просто като човек, а като потенциален партньор. Но какво ще стане, ако сте в напълно противоположна ситуация с вашата половинка? Разбирането на това, което се е объркало и какво можете да направите, трябва да бъде първият ви ход. Най-доброто, което трябва да направите, е да се опитате да проведете подходящ разговор с него.

 

Очите му казват всичко

 

Очите, които са прозорци към душата, могат да ни разкажат много за душевното състояние на човек и какво чувства в момента. Може би вашият партньор ви дава някакъв сигнал или ви изпраща съобщение, че е наранен или с разбито сърце, но просто се страхува да ви го каже с думи? Някои хора не искат да изразяват емоциите си поради страха, че това може да доведе до раздяла. Дайте на половинката си да разбере, че не трябва да се притеснява да изрази чувствата си и да покаже слабост пред вас. Покажете му, че сте там, за да слушате и да разберете какво го притеснява.

 

Той изведнъж се отдалечава

 

Ако партньорът ви изглежда далечен и откъснат, ще забележите по поведението му. Дори и той да е в стаята до вас, мислите му ще са някъде другаде. Може преди да сте си споделяли всичко за това как е минал деня ви, а сега дори и да не повдигате темата. Ако забележите тези признаци в поведението на партньора си, всъщност е най-добре да го попитате. В случай, че не му се говори,  дайте му време, докато реши да сподели с вас това, което го притеснява. Важното е да му покажете, че ви е грижа и че чувствата му са важни за вас.

 

Получавате студени отговори

 

Какво ще кажете за получаването на студените текстови съобщения с една дума или дори игнориране, когато се опитате да започнете разговор? Или дори когато сте заедно, всичко, което получавате, са кимания и стандартните „да“ и „не“? Дори и да не обръщате голямо внимание на детайлите, е невъзможно да не забележите тези признаци. Ако знаете какво сте направили, за да заслужите неговите студени и безразлични отговори, научете се да се извинявате. Ако нямате представа какво наистина се е случило, няма да ви навреди да попитате и ако наистина сте виновни, намерете начин да поправите стореното.

 

Спира да изразяват какво чувства

 

В началото на всяка връзка партньорите се чувстват сигурни и уверени да бъдат себе си и да разкажат на своята половинка интересна своята житейска история, да й предадат своя  опит, както и да й разкрият това, което ги прави щастливи и това, което ги натъжава. В даден момент от връзката обаче той може да се е почувствал наранен или несигурен поради това, което неговата половинка е направила или не е. Ако забележите тези признаци, направете нещо, с което да му покаже колко е важен за вас. Кажете му, че чувствата му имат значение и оценявате тази откритост и начина, по който показва истинското си аз без маската и стените. Нека отново ви се довери.

,

Станал е прекалено емоционален

 

Обикновено е присъщо на жените да са по-емоционалният от двата пола, но понякога ролите могат да се разменят. Повечето хора, които са били наранени от любовта на живота си, понякога нямат смелостта да изразят чувствата си, мислейки, че това може да предизвика проблем в отношенията. Той може да избухне от най-дребното нещо, защото вътрешно се чувства уязвим и напрегнат. Не го оставяйте да бъде тъжен и сам, докато се опитва да скриете болката, която сте му причинили. Не го обвинявайте, а първо потърсете причината в себе си. Опитайте да поговорите открито с него за чувствата му и за това, което  го е накарало да се чувства зле.

Tagged , , , , ,
на горе