Прости начини да накарате тръпката ви да ви забележи

Прости начини да накарате тръпката ви да ви забележи
Любов и партньорство Психология

Прости начини да накарате тръпката ви да ви забележи

Почти всеки в живота си е изпитвал симпатия към някого, който дори не го забелязва. В любовта е така. Никога няма гаранции, че искрата ще пламне веднага и чувствата ще дойдат и от двете страни. В повечето случаи ви се иска да направите впечатление с поведението си, действията си или дори със снимки в социалните мрежи, но това не е давало резултат. Не се отказвайте. Може би просто човекът, който харесвате, не гледа там, където трябва. Нужни са ви няколко хитри похвата, които със сигурност ще го накарат да ви забележи. Ето кои са те:

 

Привлечете погледите

 

Физическият външен вид не е всичко, което трябва да гледате, когато харесвате някого. Въпреки това, всички знаем, че това е първото нещо, което привлича вниманието на хората. Ето защо, ако искате той да ви забележи, физическата привлекателност може да бъде първата стъпка. Не е нужно да носите секси дрехи, обемисти аксесоари, много грим  и скъпи обувки. Кичът прави лошо впечатление, така че не прекалявайте. Това, което трябва да направите, е да бъдете представителни, спретнати и акцентирате върху положителните си страни. Вместо да ходите на опашка например, може да си пуснете свободно косата, ако тя е гъста и красива. Носенето на червено също е привлекателно, особено ако сте със светла кожа. Заложете на естествената красота, сложете лек грим, който да я подчертава.

 

Неустоим аромат

 

Не е нужно да изглеждате като някой топ модел, за да бъдете привлекателни. Вашият аромат може да играе голяма роля в привличането на вниманието на човека, който харесвате. Носете любимия си парфюм, за да миришете свежо. Уверете се обаче, че ароматът на парфюм не е твърде силен, защото може да дразни хората около вас, включително човека, който харесвате.

 

Винаги бъдете усмихнати

 

В този свят, изпълнен със стрес и натиск, яркото излъчване може да бъде привлекателен актив. Хората са привлечени от тези, които имат положителен възглед в живота, въпреки негативните обстоятелства – и най-добрият начин да го покажете е чрез постоянна усмивка. Всеки път, когато сте в дупка и тогава някой ви се усмихне, се чувствате по-добре, нали? Усмивката към вашата изгора всъщност може да му помогне да развие това приятелско чувство към вас. Това е добро начало.

 

Покажете нещо повече от външен вид

 

Физическата привлекателност не е всичко. Трябва да има нещо повече от вас, отколкото изглежда на пръв поглед. Затова разберете в какво сте добри и се стремете да развиете това свое умение. Със сигурност ще направи добро впечатление колко сте интересни като човек. Например, ако сте добри в рисуването, защо да не се присъедините към клуб или да откриете своя собствена изложба? Или ако свирите на инструменти, можете да бъдете част от група или да участвате в събития. Можете също така да посещавате семинари, които могат да ви помогнат да подобрите своите таланти или умения.

 

Бъдете приятели с него

 

Приятелството е най-добрата основа за добри отношения. Ето защо, ако искате нещо повече с него, направете си услуга, като се сприятелите с този човек. Това не само ще ви помогне да бъдете забелязани, но и ще имате добри шансове да го опознаете по-добре. За да бъдете приятели с вашия любим, трябва да имате смелостта да кажете „здравей“, да предложите помощ, ако е необходимо, или да сте част от същата компания като него. Действайте възможно най-естествено, за да не сте очевидни.

 

Разберете неговите интереси

 

Ако искате да започнете интелигентен разговор с човека, който харесвате, трябва да разберете с какво се занимава той. Може дори да откриете, че имате същите интереси. Когато говорите за нещо общо, това създава връзка и интерес един към друг. Това също ще ви помогне да избегнете теми, които не харесвате. Говоренето за тези неща ще отегчи в даден момент и ще създаде впечатление, че сте скучен събеседник. Ще станете още по-близки, ако имате общи интереси.

 

Покажете искрена загриженост и интерес към човека

 

Ако искате любовта ви да се интересува от вас, трябва да покажете, че имате искрена грижа и за него. Когато той говори, слушайте внимателно и имайте подходящи реакции. Задаването на въпроси за това, което той говори, създава впечатлението, че наистина се интересувате от него. Когато разговаряте помежду си, поставете мобилния си телефон в чантата или в джоба си, за да избегнете разсейване. Уверете се, че очите ви не се скитат наоколо, но поддържайте зрителен контакт с него и вниманието ви е фокусирано към темата. Показвайте интереса си, когато говори и ако имате да добавите нещо, направете го, за да направите разговора още по-интересен.

Tagged , , , , ,
на горе