Защо той не казва Обичам те
Любов и партньорство Психология

Защо той не казва „Обичам те“

В една връзка може да има много преломни моменти. Именно от тях понякога зависи в каква посока ще поемат отношенията между партньорите и дали може да очаквате нещата да станат по-сериозни. Един от основните поводи за спорове и съмнения, главно при дамите, е въпросът защо техният партньор не им казва „Обичам те”. За една жена това е много показателно, че връзката преминава на нов етап. Когато мъжът не крие чувствата си или вече е сигурен в това, което той изпитва към партньорката си, със сигурност ще каже тези думи. Понякога обаче, колкото и да ви се иска, това така и да не се случва. Ето някои причини:

Вашият партньор може да чака вие първа да го кажете. Много е възможно партньорът ви да не е сигурен как се чувствате и да чака вие да направите първата крачка. Ако сте сигурни, че сте влюбени в човека до вас, трябва да бъдете смела и да го кажете, без да се притеснявате. Това може да подтикне и човека до вас също да сподели чувствата си и заедно да преминете през този неловък момент от вашата връзка.

Вашият партньор може да се чувства неудобно да изразява любовта си. От друга страна, ако вече сте казали на половинката си, че го обичате и той все още не е отговорил, е хубаво да потърсите обяснение за това.  По деликатен начин и  не с обвинителен тон го попитайте какво биха могли да означават тези три думи за него. Разберете дали му е неудобно да казва „Обичам те “ на хората като цяло, включително семейството и приятелите си, или е специфично за запознанствата или конкретната ви връзка. Възможно е да е отгледан в семейство, където изразяването на любов не е било преподавано или насърчавано.

Вашият партньор може да е бил отхвърлен в миналото. Някои мъже може да изпитват страх от това да признаят любовта си, ако преди време са били отхвърляни от други жени и това да им е нанесло сериозна травма, която да пречи на изразяването му. Сблъскването с такъв вид отхвърляне, дори веднъж, би могло да попречи на някой да иска да го каже отново, дори ако вече сте изразили собствените си чувства. Ако случаят е такъв, тогава най-доброто, което можете да направите, е да се уверите, че вашият партньор се чувства подкрепен и обичан. Не бива да позволявате колебанието на партньора ви да ви възпрепятства да изразите себе си. Тогава трябва вие да поемете инициативата и да му покажете, че намеренията ви са сериозни и искате да имате незабравими моменти заедно. Говорете за общото ви бъдеще и постепенно ще усетите разлика в поведението му.

Партньорът ви може да се дистанцира. Ако вашата половинка не се опита да даде разумно обяснение, когато повдигнете този въпрос и вместо това се опита да избегне темата, това може да е сериозен проблем за вашата връзка. Невъзможността да кажете „Обичам те“говори за страх от прекалена близост и нежелание за сериозно обвързване към този етап. Опитайте един или два пъти и ако това така и не се случи, проведете сериозен разговор, за да изложите вижданията си и да разберете дали имате сериозно бъдеще с човека до вас.

Tagged , , ,
на горе