Признаци на влюбения мъж
Любов и партньорство

Признаци на влюбения мъж в различните етапи на връзката

Много жени, вложили чувства в отношенията си с даден мъж се притесняват и чувстват несигурно в отношенията си, защото не чуват правилните думи от отсрещната страна.

Затова психолозите ни съветват как да разпознаем сред действията на възлюбения тай-явните признаци, които говорят за любов и грижа. На какво да обърнем внимание?

Дори и най-любящият мъж, не винаги може да говори директно за чувствата си. Причините за това може да са няколко: лична сдържаност, липса на пример в родителското семейство или социално възприето отношение към мъжката тежест. Но пък за сметка на това той може да изразява любов, обич и уважение чрез действия, различни за конкретния етап от връзката.

Най-ранните признаци на влюбения мъж – от запознанството до първия месец

Поддържа зрителен контакт по време на разговор.

Когато и двамата сте сред хора, той реагира на всяка ваша фраза с усмивка или одобрителна забележка.

Търси и намира възможност да говори с вас, да прекарва повече време с вас.

Измисля причини за разговор по телефона и се опитва да удължи разговора.

Ако сте колеги, той се усмихва топло и неформално всеки път, когато ви срещне в коридора и когато се сблъска с работен или организационен проблем, винаги предлага помощ.

Той се интересува от неща и планове, в същото време си спомня неща, които дори небрежно сте споменали, а по-късно винаги пита за тях.

Признаци на влюбения мъж – от първия до третия месец от познанството

Следващият период на връзката подчертава нарастващата близост, приятелството и началото на интимната привързаност между вас. Начинът, по който мъжът показва, че имате значение за него, също се променя. Сега той показва загрижеността си по следните начини:

Винаги намира време за вас. Лесно жертва някои дела, за да прекарате вечерта заедно.

Отнася се с внимание към вашите желания. Например, ако той харесва екшън филми, а вие не, той превключва канала, за да ви угоди.

Изслушва търпеливо, когато се оплаквате, дори ако това трае дълго и темата за оплакванията е чисто женска.

Чувства се неудобно, когато сте разстроени и се радва на веселото ви настроение.

Ако той знае, че сте имали труден ден, той се обажда, за да попита за състоянието ви и да ви подкрепи.

Когато правите парти с приятели, той или сам ви прибира вкъщи, или иска някой да го направи. Обажда се след това, за да сте сигурни, че сте в безопасност.

Признаци на влюбения мъж – от третия месец до времето, когато вече сте двойка

 

Това е един много вълнуващ етап, когато двама са се избирали за връзка или дори са решили да живеят заедно. За привързаността му говорят следните неща:

Той си спомня какво обичате да правите и по собствена инициатива предлага да прекарвате времето си заедно.

Където и да се намира той мисли за вас и носи сладки дребни неща отвсякъде, само за да се поглези.

След натоварения ви ден ви посреща у дома с вечеря, ароматна баня или уютно легло.

Рядко се обажда по дреболии, но помни всички важни за вас служебни и житейски събития и набира вашия номер, за да ви пожелае късмет.

Предпазва ви открито, ако някой говори лошо за вас.

Създава атмосфера на безопасност и надеждност, подавайки рамо и оставайки до вас във всяка ситуация.

Представя ви семейството и приятелите – красноречив акт, който говори за желанието да ви пуснат в живота си за дълго време.

Влюбеният мъж винаги ще намери време за вас. Той няма да бърза да ви вкара в леглото. Ще предпазва от най-малката заплаха отвън. Дори и да не споделя чувствата си, действията му ще са напълно красноречиви.

Ясно е, че двойките са различни и начините на изява на мъжките чувства също са различни. Но ако сте забелязали повечето признаци от горните примери, можете да бъдете спокойни, че той ви цени и се грижи за вас, така че да се чувствате комфортно и спокойно до него.

Tagged , , , , , , ,
на горе