След изневяра – развод или не
Любов и партньорство

След изневяра – развод или не?

Изневярата е най- сериозното изпитание във всяка една връзка. Това може да бъде момент, в което всичко между вас да пропадне, заради едно решение, за което ще съжалявате може би цял живот. Ако се стигне до това нещо, е напълно нормално нараненият партньор да си зададе въпроса дали да сложи край на взаимоотношенията с другия. Вариантите са два  – или раздяла, или да се направи огромен компромис, да се даде прошка и животът ви да продължи, но връзката ви ще бъде белязана завинаги от тази изневяра. Кое обаче е правилното решение?

Много хора не са склонни да се разведат след афера поради наличието на деца и въздействието, което раздялата може да окаже върху продължаващия растеж и развитие на малките. Много е важно двамата партньори да решат какво да кажат на децата в случай на раздяла и развод, като понякога това е доста трудно заради повишеното напрежение и кавги, причинени от изневярата.

Разводът често носи със себе си и финансова криза, тъй като всеки в двойката вече трябва да има отделно домакинство, вместо едно общо. Когато са замесени деца, няма как те да живеят и на двете места едновременно и тук започват проблемите с попечителството.

В резултат на изневярата и гнева, който тя предизвиква, не е необичайно нараненият партньор да иска да отмъсти на този, който е изневерил, като използва децата като оръжие и да ги настройва.

Дори когато децата не са замесени, има икономически резултати от развода. Две заплати обикновено улесняват живота на хората, вместо всеки да е сам и да има един доход. След това възникват и въпросите за разделяне на имоти и активи, ако притежават една или повече къщи.

Всяко човешко същество е уникално по начина, по който може да реагира на афера въз основа на естеството на изневярата. С други думи, на някои хора може да им е по-лесно да простят връзка за една нощ. За тези партньори една извънбрачна романтика би била по-пагубна от мимолетна афера и кривване от пътя. Отново, това зависи от индивидуалните темпераменти и личностни структури. Много зависи и от основните мотиви, които са довели до изневярата. За някои хора е по-лесно да простят импулсивна грешка в момента, отколкото дълга и романтична извънбрачна връзка.

Има обаче допълнителни променливи, които човек трябва да вземе предвид. Отговорете си на въпроса дали това е първата и единствена афера или се попаднали в ситуация, в която своенравният  ви съпруг е имал и други връзки преди това? Ако ситуацията е втората, това би означавало, че причините за аферата се крият в личностните проблеми на конкретния човек, а не в брака.

Има хора с различни личностни разстройства, които търсят любов или интимност на друго място, защото не уважават брака или своята съпруга например. Сред тях са хора с нарцистични личностни разстройства и някои видове социопатични личности, които са безразлични към последствията във всички дейности.

От друга страна, ядосан съпруг може да има връзка за отмъщение, може да използва аферата, в знак на разочарование и нещастие от отношенията със съпругата си и брака изобщо. Разбира се, това не е здравословен или желан начин за справяне с брачните проблеми, но се случва.

Както вече разбрахте отговорът на въпроса дали да се разведете след изневяра или да простите не е никак лесен. На първо място трябва да разберете причините за създалата се критична ситуация. Ключът е комуникацията и ако изговорите проблемите си, можете да преминете през това. Изневярата е разрушила много връзки, но има и партньори, които са станали по-силни след нея. При всички случаи не действайте емоционално, а вземете решение като зрели хора, едва след като сте обмислили всички последици от това. Всеки заслужава втори шанс, но когато изневерите станат тенденция при даден човек, не трябва да очаквате от него да се промени.

Вижте още ⤵️

Повелители на шестото чувство или зодиите с най-силна интуиция 

Той иска да спи с мен? Ето как да разбереш

Четирите зодии, чийто живот ще се промени през 2022 г

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
на горе