Цветът на очите говори много за вашата личност

Цветът на очите говори много за вашата личност
Добра форма

Цветът на очите говори много за вашата личност

 

Оказва се, че цветът на очите може да каже много за нашия характер. Всички хора са различни и кои сме ние зависи от много фактори.

 

Външният вид може да разкаже много за нас самите, а цветът на ириса показва дали сме родени лидери или имаме спокоен нрав. Струва си да обмислим внимателно какъв е цветът на очите ни, защото той показва нашата склонност към определени заболявания, както и нашата толерантност към болката. Цветът на очите също показва колко сме изложени на риск от развитие на алкохолна зависимост. Оказва се, че тъй като хората с кафяви очи са по-чувствителни към алкохола и се напиват по-бързо, те са по-малко уязвими към този вид зависимост.

Какво определя цвета на очите и неговите най-популярни цветове

Цветът на очите зависи от количеството пигмент – меланин. Ако човек има твърде малко от него, тогава той ще има светли очи: сини, светлозелени или сиви. Повечето от тези хора имат светла кожа и руса коса едновременно. И колкото повече меланин, толкова по-тъмен е цветът на очите, косата и кожата.

Има следните цветове на очите:

* синьо

* зелено

* сиво,

* лешниково,

* светло кафяво,

* тъмно кафяво.

 

Цвят на очите и здраве

Цветът на очите също може да каже много за вашето здраве. Той е пряко свързан със заболявания като захарен диабет, меланом или витилиго. Цветът на ириса също може да ви каже за устойчивост на болка. Очевидно хората със светли очи се справят по-добре с всякакви лекарства, депресия и болка, например при раждане.

Сини очи

Хората със сини очи са положително настроени към света, усмихват се и излъчват енергия, благодарение на което печелят сърцата на хората около тях. Те имат огромна вътрешна сила, достатъчно са спокойни и замислени, с чувствителни души. Те са страхотни приятели, които винаги ще се притекат на помощ. Не обичат да рискуват, всяка тяхна стъпка е обмислена и анализирана. Обичат да планират всеки ден, справят се отлично със задачи, които изискват разработване на подробен план за действие! Те предпочитат постоянството, отколкото постоянна промяна.

 

Зелени очи

Хората със зелени очи се считат за изключително привлекателни и загадъчни. Те са изключителни, с висок интелект и интуиция. Те обичат да флиртуват и знаят как да постигнат целите си. На пръв поглед са спокойни, но могат да се похвалят и с енергия и креативност. Силни са психически и здраво са стъпили на земята. Не всички от тях обаче знаят как да се доверяват, следователно са разумни в отношенията между хората. Но когато става дума за чувства, те са верни, искрени и предани.

 

Сиви очи

Сивите очи може да изглеждат скучни, но същото не може да се каже за техните собственици. Те са силни, креативни и амбициозни хора. Към всяка задача се подхожда много сериозно и с голяма отговорност. Обикновено успяват в социалния и професионалния живот. Нещата са малко по-зле в любовната сфера. В този случай те са твърде пресметливи и не всеки може да се довери.

 

 

Кафяви очи

Кафявите очи са комбинация от сиво, кафяво и зелено. Трудно е да ги характеризираме еднозначно. По правило тези хора са не само много чувствителни, но и смели. Тези, чиито очи са по-светлокафяви, са по-оптимистични за света, докато тези с по-тъмни ириси са приятелски настроени и лоялни.

 

Светлокафяви очи

Хората със светлокафяви мембрани в очите са много приятелски настроени същества. Топли, грижовни и учтиви, те често са домът на най-съкровените тайни на своите приятели. Обичат да слушат, но казват малко за себе си. Предпочитат да се фокусират върху другите, отколкото върху себе си. Те не издават чужди тайни и не са склонни да говорят за своите. Те се справят отлично, както със собствените си проблеми, така и с тези на другите.

 

Тъмнокафяви очи

Това са естествени лидери, които диктуват собствените си правила и много рядко ги нарушават. Те имат много силна личност, поради което много хора се отнасят към тях с особено уважение и доверие. Те са обречени на успех поради своята решителност и упорита работа. Собствениците на тъмнокафяви очи са мистериозни, има нещо в тях, което привлича хората. Един от недостатъците е, че понякога губят представа за време  и често поради това закъсняват за срещата, особено, ако дневният им график е претрупан със задачи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе