Защо Вселената ни изпраща хора, които ни нараняват

хора които ни нараняват
Интересно

Защо Вселената ни изпраща хора, които ни нараняват

Никой не обича да бъде наранен и да бъде каран да страда – нито в психологически, нито във физическия смисъл. Особено, като се има предвид, че психологическото страдание често пъти се усеща и на физическо ниво, а психическата болка понякога се оказва далеч по-силна от физическата.

Боли ме, значи съществувам или защо Вселената ни изпраща хора, които ни нараняват

Да, болката е постоянен спътник на живота на всички ни. Когато се роди дете, то изпитва първата болка още при самото раждане. След това  са наред болките от колики, зъбките започват да никнат и те също сърбят и болят. Първите стъпки също са свързани с болка – докато бебето се научи да ходи, постоянно пада.

Болката ни придружава на всички етапи в нашия живот, когато се случват или трябва да настъпят важни промени. Тя често е предвестник на това, че е назрял моментът за промяна.

Болката ни кара да вървим напред, когато се придържаме към работа или връзка, от която е трябвало да се отървем отдавна. Болката ни сигнализира, че нашият праг на поносимост е достигнат, което означава, че те трябва да започнем възстановяване, в противен случай тази ситуация може да ни унищожи.

Най-често болката е показател за поет грешен път. И от всичко казано дотук, изводът е един – болката е съзидателно чувство, което има за цел да ни стегне и накара да поемем в правилната посока.

Хората, които ни нараняват ни изграждат като личности

Хората, които ни нараняват, идват при нас, за да ни направят по-силни, по-уверени, по-отговорни. За да ни провокират да опитаме нови неща, да се отворим за възприемането на други хоризонти, за да се развиваме, за да предприемем по-амбициозни проекти и да си поставим по-високи цели.

Оказва се, че тази болка е добра за нас, но само при условие, че не я избягваме, а я превръщаме в „гориво“ за нашите победи. Без значение дали лични, професионални, творчески или материални.

Какво да правите, ако почувствате, че някой се опитва да ви нарани

Когато почувствате, че някой се опитва да ви нарани, отделете време, за да помислите върху това послание. Запитайте се защо този човек се е появил във вашия живот? На какво може да ви научи той? Какъв е поуката в тази връзка? И помнете, че всеки урок е добър, колкото и да е болезнен.

В момента съществува ли във вашето обкръжение човек, който се опитва да ви нарани? Какво мислите, на какво иска да ви научи живот, изпращайки ви именно него?

Tagged , , ,
на горе