Прегърни естествената си красота и бъди истински щастлива!

Прегърни естествената си красота и бъди истински щастлива!
Психология

Прегърни естествената си красота и бъди истински щастлива!

Естествената красота е това, което ни прави уникални. Не е новина, че социални медии и списания все още диктуват стандартите за красота за масите. Вземете всяка реклама в наши дни, независимо дали е душ гел, гел за лице или рокля, представя жена, която изглежда добре (и щастлива!) от глава до пети. Представена е като визуално съвършенство – косата , дрехите и гримът й са винаги на високо ниво.
Светът все още е обсебен от физическо внимание, милиарди и трилиони се харчат за грим, операции и козметика, които ви обещават да постигнете перфектното лице и тяло.
Но дали красотата е просто визуално изображение на нас? Истината е, че тези непостижими, вредни възприятия за красота могат да наранят самочувствието ни и да намалят любовта ни към себе си. И най-лошата част? Повечето от тези красиви изображения на жени, които виждате, са фотошопирани.
Единственият начин да бъдем истински щастливи е като приемем истинската си същност, вместо да се опитваме да си създадем образ на нещо, което не сме.
Истинската красота се крие вътре и истината е, че

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Величието на жената е вечно

Жената с душа на творец – забележителна и неустоима за мъжа

Нищо не може да победи жена, която прегръща естествената си красота и се приема такава, каквато е прекрасна в действителност .

Няколко естествени правила за красота, които да следвате!

1. Обичайте кожата си без грим

Движението „без грим“ и „без филтър“ превзе интернет като буря. Толкова много знаменитости показаха естествената си красота и свежи лица без никакъв грим – и вие също можете. За да имате красива естествено изглеждаща кожа, добрата грижа е ключът, но не е нужно да сте благословени с кожа, която е перфектна. Познайте вашия тип кожа и потърсете почистващи продукти, овлажнители, масла и серуми, които са най-подходящи, за да поддържате кожата си здрава.

2. Обичайте естествения си тен

Много хора се опитват да променят естествения си тен, като използват опасни процедури за изсветляване на кожата, солариуми, които увреждат, или други методи, които вместо да подчертаят естествената ви красота, се опитват да я променят. Стига толкова, нали? Прегърнете естествената си красота и естествения си тен, защото той е красив такъв, какъвто вече е.
За да се грижите за кожата си, винаги носете минерален слънцезащитен крем, дори когато сте на закрито, за да предпазите кожата си от вредните ултравиолетови лъчи. Това е задължително за всеки.

3. Спрете да криете белезите си

Що се отнася до рождените белези, няма нужда да ги криете. Разбира се, те не са лесни за прегръщане, но те са това, което ви прави уникални. Научете се да приемете родилния си белег като трофей, който носите.

4. Признайте, че луничките ви са очарователни

Сбогом фон дьо тени с пълно покритие и здравейте, скъпи стари лунички. В наши дни луничките са толкова обичани, че хората дори ги рисуват, има толкова много филтри, за да ги създадете. Така че, оставете вашите лунички да блестят!
Не забравяйте, че ако приемете, че сте красиви по природа, ще се почувствате овластени и ще се гордеете със себе си. Можете да разкриете собствената си естествена красота, като имате добри мисли и положително отношение.

Ето няколко начина да осъзнаете, че сте зашеметяващи в собствената си истинска кожа и ничия преценка не може да реши вместо вас!

1. Поглезете се

Понякога сме толкова увлечени от живота и всичко, което ни поднася, че напълно забравяме да се грижим за себе си. Ние пренебрегваме телата си, което допълнително води до ниско самочувствие. Ако започнете да се отнасяте към себе си с по-голяма любов, ще се почувствате по-добре – емоционално, психически и физически.
Правете йога, прекарайте известно време навън, наслаждавайки се на природата, отидете на джогинг, яжте питателна храна и продължавайте да си напомняте колко естествено красива сте. Всички тези усилия ще помогнат на вашата естествена красота да се прояви.

2. Приемете себе си

Самоприемането е ключът тук. Ако не можете да приемете себе си такъв, какъвто сте, светът също няма да го направи.
Любовта към себе си трябва да бъде първата ви любов. И да, има някои части от себе си, които не можем да променим. Вместо да се стресирате от тях, отпуснете се в тях. Признайте истинското си аз и приемете онези части от себе си, които не харесвате. Приемането е първата ви стъпка към грижата за себе си и прегръщането на естествената ви красота, дори и да не е съвършена.

3. Огледайте се около себе си

Огледайте се добре около себе си и пребройте своите благословии, включително вашите деца, съпруг, семейство и приятели. Намирате ги за наистина красиви, независимо как изглеждат, нали? Намирате съвършенството в техните блещукащи очи и широки усмивки – защо? Защото сте благодарни за тях. Защото те са много повече от визуално. Напомнете си, че тези хора ви виждат по същия начин. Те са хората, които наистина утвърждават вашата естествена красота и ви обичат заради вас.

4. Признайте, че всяко човешко същество има недостатъци

Никой на този свят не е идеален. Всички ние идваме с нашите набори от несъвършенства и недостатъци. Когато откриете, че се фокусирате върху недостатъците си, вземете лист хартия и напишете нещата, които харесвате в естествената си същност като усмивката си, трапчинките, линията на челюстта, тялото или косата си. Не позволявайте никаква негативност да влезе между тях. Съсредоточете се върху положителните страни на себе си; вие сте чудо на естествената красота в тази вселена!

 

5. Обикнете тялото си. Наистина!

Борете се с идеята за самокритика и се фокусирайте върху любовта към себе си към тялото си. Голямо или малко, високо или ниско, слабо или плътно, вашето тяло е храм и има способността да създава живот, а това само по себе си е прекрасно.
Използвайте огледалото като информатор, а не като съдник; нека ви разкаже всички хубави неща за вашето тяло и цялата естествена красота в него.

6. Насочете креативността си

Намерете творчески подход за себе си, който позволява на вашата креативност да блесне. Вземете уроци по музика, фотография, танцувайте! Насочете допълнителното си време към научаване на нещо ново и креативно. Ако смятате, че сте добри в общуването с хората, създайте канал в YouTube или страница в Instagram, защото ..защо не? Ако сте добри в йога, давайте уроци по йога на хора, които са нетърпеливи да учат. Всичко това ще се отрази благотворно върху естествената ви красота и ще се почувствате по-доволни.

 

На финала

Да прегърнете естествената си красота означава да останете вярна на себе си. От вашето тяло до вашите извивки, вашата коса, вашия ръст, вашия тен …Когато се научите да приемате себе си и прегръщате естествената си красота, вие се изправяте пред света с тласък на самоувереност и гордост, излъчвате вибрации, които са само положителни.

Правете неща, които ви правят щастливи. Щастието е благословия и то не винаги идва с начина, по който изглеждате, а от нещата, които правите. Когато правите нещата, които обичате, радостта ви блести и озарява обкръжението ви.
„Сякаш гориш отвътре. Луната живее в лигавицата на кожата ти. ”- Пабло Неруда

Tagged , , , ,
на горе