По-добър живот: 10 ценни съвета
Психология

По-добър живот: 10 ценни съвета

Кое е най-важното за нашето здраве и по-добър живот?

Какво да правите, за да оздравите живота си?

Как да подобрите начина си на живот и да спазвате здравословен режим? Кои са важните съвети, които помагат да изработите здравословни навици и да ги спазвате ежедневно?

Мисия: Как да подобрите здравето и качеството си на живот!

10 лесни стъпки към здравословно хранене

Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня

В кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Тук ви предлагаме топ 10 полезни съвета за по-добър живот:

Винаги си обещаваме да започнем всичко отначало в Новата година.

Да ходим на фитнес, да ядем по-малко, да пием повече вода, да се разхождаме повече.

Но докато се обърнем и вече сме навлезли в месец март, а не сме подобрили и постигнали нищо.

Предлагаме ви, от списъка по-долу, да изберете един от нашите съвети и да го спазвате през деня. Може да продължите да следвате тези стъпки около 2 седмици и всеки ден да правите нещо хубаво за себе си. Ще имате голям успех, ако действате и изпълнявате тези съвети по-дълго време.

Почистете стаите в къщи

Подредете дома си, като следвате правилото „от по-малкото, към по-голямото“. Започнете с нещо малко, някое рафтче с книги, част от гардероба. Така, постепенно ще почистите всички разхвърлени места и ще освободите място за нещо ново. Според древното изкуство Фън Шуй, неподредените места спират потока на положителната енергия и ви пречи да почивате или работите пълноценно. След като почистите и подредите дома си, ще се чувствате по-леко и по-хармонично.

Купете си книги за здравословен начин на живот

Някои от тях може да намерите в онлайн книжарници: „Пет стъпки към здравето : Енциклопедия на чистия организъм“- Делия Куайли, „Добави години към живота си и живот към годините си“- д-р Димитър Пашкулев, „Кислородната вода – страж на здравето“ – Иван Павлович Неумивакин, „Гладът – приятел и лекарство“ – Лидия Ковачева.

Много книги за алтернативна медицина навлизат на книжния пазар и ви помагат за запазване на здравето, за лечение и по-добър живот. Ако четете такива книги, ще бъдете добре подготвени.

Пригответе си билков чай

Направете си хубав билков чай и бавно изпийте течността. Мислете само хубави неща и си представете местата, от където са набрани тези билки. За предпочитане е да си купите пакетчета български билков чай, за да усетите аромата на мащерка, риган, кантарион, мента. Според Учителя Петър Дънов, трябва да се храним с храните и продуктите, които се намират на територията на нашата страна.

По-добър живот: 10 ценни съвета

Сгответе вкусно ястие

Този съвет е свързан с това, да започнете да се контролирате. След като приготвите ястието, не бързайте да се нахвърлите и да го изяждате самички. Опитайте се да се храните много бавно, така че организмът по-бързо да се засити и така няма да чувствате постоянен глад.

По-добър живот: 10 ценни съвета

Купете си ново портмоне

Шопингът носи голяма радост на жените и голямо спокойствие.

Според Фън Шуй червеният цвят привлича парите, така че купете си червено портмоне, което може да ви донесе така желаното богатство. Купете си нещо по ваше желание и така ще се почуваствате по-добре.

Използвайте само положителни утвърждения

Не се поддавайте на изкушението да използвате изрази, които ви вредят: „Не се чувствам добре!“, „Аз нямам късмет“, „На мен не ми върви“. Опитайте се да ги замествате с положителни изречения: „Вселената ме чува и ми помага“, „Обичам себе си и всичко, което правя ще има успех“. Всички те ще ви водят към положително мислене и ще подобрят качеството на живот.

Слушайте музика

Опитайте да си пуснете откъс от класическо произведение. Класическата музика носи успокоение и релакс. Доказано е, че произведенията на гениалния Моцарт действат благотворно срещу меланхолия. Препоръчваме да обърнете внимание и на изкуството – да разгледате някоя известна картина. Учени са доказали, че когато се докосва до класическото изкуство, човек започва да се чувства в хармония със света.

Направете нещо срещу безсъние

Направете нещо за вашия по-добър живот. Ако имате безпокойство през деня, това нарушава спокйния ви сън. Затова трябва да обърнете внимание на ритуалите преди лягане: послушайте релаксираща музика, направете леки дихателни упражнения от йога, вземете топла ароматна вана, разходете се преди сън. Чистият въздух ще насити организма ви с кислород, който е полезен за здравето.

Правете масаж

Добре е да използвате специална четка за масаж. Движенията се правят от долу нагоре, като се започва от долната част на десния крак към бедрата, после левия. От външния край на ръцете, по-нагоре и така по продължение на тялото. След това може да вземете душ.

За по-добра здравна хигиена, е добре да се грижите за зъбите и венците си. Правете изчеткване на езика сутрин, срещу развитие на бактерии.

Изгответе си индивидуален хороскоп

Добре е да намерите астролог, който е специалист в изготвянето на индивидуален здравен хороскоп. Това ще ви помогне да откриете дали нямате някои заболявания по наследство и да се предпазите от тях.

Спаването на всички тези лесни и полезни 10 съвета, ще ви даде един по-добър начин на живот. Вече ще бъдете по-здрави, по-подготвени и ще водите нов и по-качествен живот.

Шарън Стоун и на 64 показа мегаизваяните си крака

6 сигурни начина да създадете сигурна връзка с мъж, който е несигурен

Топ 3 на шаловете тази пролет: как да ги носим

Tagged , , , , , ,
на горе