Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня

Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня
Добра форма

Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня

Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня. Според постулатите на източната медицина, през човешкото тяло минават така наречените енергийни меридиани, свързани с всички органи. Тяхната основна задача е да контролират непрекъснатия поток от енергия и съответно здравето на всеки орган. В зависимост от времето на деня се активират меридианът и органът.

В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Бъдете млада и красива и на 50

Ноктите показват дали сте болни и имате недостиг на витамини

Така че, ако искате организмът да работи като часовник, спазвайте биоритмите на деня. В тези определени часове въздействието върху органите с фитотерапевтични и други средства е най-ефективно.

 

От 23.00 до 3.00 ч. през нощтапомогнете на жлъчката и черния си дроб

Именно през този период от време започва да работи жлъчният мехур или, както го наричат ​​още, господарят на тялото. Колко важна е ролята му за храносмилането и цялостното здраве? Как можете да поддържате тялото си през нощта? Добре е да приемате 0,5 ч.л. магнезиев сулфат, който предварително се разтваря в 0,5 чаши топла вода, между 23-я и 1-я час на нощта. След като го изпиете, трябва да легнете на дясната си страна и да поставите нещо топло, например ръка, върху този орган. Това ще допринесе за разширяването на каналите, премахването на спазъм в жлъчния мехур и по-доброто изтичане на жлъчката, предотвратяването на нейния застой и удебеляване, както и образуването на камъни.

Приемът на магнезиев сулфат през нощта също ще помогне за прочистване и излекуване на черния дроб, тъй като меридианите на този орган се включват от 1 до 3 часа сутринта. И по такъв прост начин можете значително да подобрите състоянието на цялата хепатобилиарна система.

Противопоказания: холелитиаза (камъни в жлъчката) и сериозни чернодробни заболявания.

 

Белодробните меридиани се активират от 3 до 5 ч.

Астматиците и пациентите с бронхобелодробни заболявания неведнъж са забелязвали, че най-острите пристъпи на задушаване и кашлица се появяват през тези часове. За предотвратяването им и подпомагането на белите дробове както през деня, така и особено в ранните часове на нощта, трябва да се консумира специална белодробна супа. След варене и охлаждане, супата трябва да се раздели на малки порции и да се замрази, а по време на пристъп на кашлица да се затопли и да се яде.

Приемът на супа за укрепване на бронхопулмоналната система ще помогне на всички по време на зимните настинки и заплахата от коронавирус. Трябва да вземете половин килограм бели дробове на всяко животно, например говеждо или свинско. Измиват се, нарязват се, варят се в 2 литра вода. Отцедете първата вода след като ври за няколко минути. Месото се залива с нова вода, нарязват се 5 средноголеми глави лук. Лукът съдържа сяра, има добро отхрачващо действие и лек антибиотичен ефект. Вари се 40 минути, смила се максимално с миксер или през цедка. Към нарязаната готова супа добавете 0,5 ч.л. сух джинджифил, 1 г корен от женско биле, 2 г мащерка, 0,5 ч.л. подбел, стрит на прах. Добавете 2-3 с.л. сметана.

От 5 до 7 сутринта се погрижете за дебелото черво

 

По това време червата трябва да се изпразнят и да премахнат преработената храна, заедно с токсините, от тялото. Ако човек е приемал магнезиев сулфат вечерта, това ще улесни изпразването на червата. През тези часове трябва да изпиете 1-2 чаши топла вода (по-близо до гореща). Тя ще промие храносмилателния тракт от токсините, натрупани през нощта от работата на жлъчката, активира отделителната функция на дебелото черво. Тези, които пият гореща вода сутрин, по този начин предотвратяват появата на жлъчно-каменна болест, бъбречни заболявания и на ставите.

Ако няма изпразване на червата в рамките на тези два часа или в продължение на няколко дни, това може да причини главоболие, пристъпи на паника, кожни обриви, алергични реакции и др. За да улесните изпразването и да нормализирате храносмилането, трябва да изпиете още една чаша достатъчно гореща вода. Ако не стимулира червата да работят, можете да направите клизма с кафе, а преди нея за прочистване – клизма с физиологичен разтвор.

За да направите клизма с кафе, варете 50 г от него, но винаги натурално смляно кафе, в 0,5 литра вода, прецедете и направете клизмата. Кафето съдържа антиоксиданти и допълнително ще помогне за премахване на неспецифичния чревен колит.

Ако мъжете са загрижени както за запек, така и за аденом на простатата, тогава можете да направите трета клизма – от тиквен сок, който ще поддържа здравето им: разредете 100 ml прясно изцеден сок със 100 ml топла вода и направете клизмата. В същата пропорция с вода можете да си направите клизми от прясно изцеден сок от червени картофи или моркови. Тази процедура за терапевтични цели може да се направи в рамките на една седмица, след консултация с Вашия лекар.

Консумацията на сушени ябълки през целия ден, които са богати на пектини и стимулират изпразването на червата, ще помогне за подобряване на състоянието на дебелото черво. Трябва също така да пиете компот от сини сливи като слабително, прочистващо средство. Но ако човек страда от диария, тук ще ви помогнат компоти от сушени диви круши.

Противопоказания: сериозно заболяване на червата.

От 7 до 9 сутринта стомахът е най-активен

Ненапразно закусваме през този период от време. Наистина, от 7-я час меридианът на стомаха се активира и всичко изядено ще бъде добре усвоено, особено ако човек се придържа към предишните препоръки. Добре е преди закуска да се приема по 1 лъжица дестилирано масло от жълт кантарион, което е антидепресант, има антибиотични свойства, или друго масло и да изпиете 50 мл сок от калина, разреден 1:1 с вода или сок от тиква или морков. Тогава стомахът ще работи добре, жлъчката ще се освободи, което означава, че по-нататъшното храносмилане ще бъде успешно.

За да стимулирате работата на стомаха и всички храносмилателни органи, е добре да пиете малко натурално кафе сутрин. Кафето има холеретични свойства. Както се казва в тибетската медицина – когато жлъчката се изчисти, панкреасът се радва. Защото такава синергия в работата на тези два органа е от съществено значение за нормалното храносмилане и предотвратяването на стомашни заболявания.

9-11 ч. е най-доброто време за здраве на панкреаса

Есента е идеалното време за събиране на корен от глухарче. Горчивината му е мощно лечебно средство за всички органи на храносмилателната система и особено за панкреаса. Изсушеният корен трябва да бъде фино смлян до състояние на прах и 0,5 ч.л. се приема след ядене, 3 пъти на ден, с няколко глътки вода, а за предпочитане с отвара от ленено семе. Отварата от лен е особено показана при повишена захар, панкреатит, стомашна болка. За целта 1 с.л. ленено семе се сипва в 0,5 литра вода, разбърквайте няколко минути, за да се образува желеобразна маса.

Коренът от глухарче може да се приема и като отвара (ако има стомашни проблеми и употребата на праха причинява дискомфорт): 1 ч.л. в 1 чаша вода, оставете да къкри на слаб огън за 5 минути. Вземете 0,5 чаша, 3 пъти на ден, 15 минути преди хранене.

За закуска не се препоръчва млечна каша от овесени ядки, която е популярна сред мнозина. Тя, подобно на паста, запечатва панкреаса, не му позволява да работи пълноценно. При първото хранене е полезно да ядете каша от елда с гъби или грахова каша, варен боб с гъби и подправки.

11-13 ч. – време за добавяне на енергия към сърдечносъдовата система

За тези, които имат проблеми в работата на сърцето и кръвообращението, е важно да не пропускат тези часове и да приемат природни средства за подобряването им. За това е отличен виненият оцет, който повишава добре хемоглобина, разтваря кръвните съсиреци и активира сърдечносъдовата система.

За пациенти с хипотония, за нормализиране на ниското кръвно налягане, е подходящо специално горещо вино: разредете 50 ml червено вино с 50 ml вряла вода и добавете розмарин на върха на ножа. Пийте възможно най-горещо, на малки глътки. Напитката повишава кръвното налягане, подобрява кръвообращението в мозъка, мозъчната дейност и работата на сърцето.

За хипертоници, вместо розмарин, добавете смляна трева от ароматна рута на върха на ножа. Ако сте се събудили в лошо настроение, летаргични, с шум в главата, трябва да добавите малко канела към това вино. Ще намали налягането, ще разшири кръвоносните съдове.

От 13 до 15 ч. – време за стимулиране работата на тънките черва

Това е часът, в който е най-подходящо да се регулира работата на тънките черва. Те осигуряват не само добро храносмилане, но и силен имунитет, както и производството на витамини от група В. На работа най-добрият лекар е балансираният обяд. Имайте предвид, че тънките черва не обичат суровите салати, трудно ги усвояват, което може да причини подуване. За тяхната работа е полезно да се консумират млечно-кисели бактерии, които идват с ферментирали храни (кисело зеле, ябълки, краставици), както и ябълков оцет, кефир, млечна закваска. Също така е добре да задушите лук с гъби, месо или риба за обяд. Той трябва да е топъл и маслен. Червата са любители на различни видове трици, които помагат за прочистването им, и подобряват паметта. Те могат да се добавят към супа, кефир, сок.

Преди хранене, за да стимулирате работата на тънките черва и „огъня на храносмилането“, трябва да вземете 1 ч.л. масло (тиквено, ленено, бял трън и др.), пийте прясно изцеден сок, за предпочитане от цитрус или ябълка-тиква-морков: 50-100 мл.

 

15-17 ч. – погрижете се за пикочния мехур

Този период от време е идеален за възстановяване на този важен отделителен орган – пикочният мехур, чието състояние е пряко свързано със здравето. Който се наслаждава на дините през лятото, а и в тези часове, постъпва правилно. Така прочиства бъбреците и пикочния мехур, което е полезно както за мъжете, така и за жените, особено за страдащите от спонтанно уриниране и чести обостряния на цистит.

В динята, подобно на нейните роднини в градината: тикви, пъпеши, тиквички, краставици, всяка частица има лечебни свойства. Семките на динята, ако са изсушени, се смилат и се приемат по 0,5 ч.л. преди хранене, измити с вода, помагат за премахване на уринарна инконтиненция и възпаление. Употребата на зелена кора от диня е много добра при урогенитални заболявания. Измийте добре динята, обелете, подсушете, смелете в кафемелачка. Приема се по 1 ч.л. с гореща вода.

Когато готвите тиквена каша, не изхвърляйте тиквените опашки. Винаги в селата жените ги сушели и правели солена отвара, която помага при болки в ставите, когато се отлагат соли в прешлените и коленете. Сварете 50 г тиквени опашки в 0,5 л вода за 30 минути, прецедете, пийте през деня, като добавите на 250 мл 1 ч.л. ябълков оцет и мед, капка йод. Това отлично солено лекарство ще подобри и функционирането на пикочния мехур, паметта и има антисклеротични свойства. Курс – 21 дни.

17-19 ч. – активират се бъбречните меридиани

Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня. Бъбреците отстраняват излишната течност, а с нея и водоразтворимите токсини. Те са почистващият филтър на нашето тяло и също така регулират кръвното налягане. За да подпомогнат тяхната добре координирана работа, китайските лекари в този момент препоръчват използването на всички многокомпонентни билкови препарати, които почистват бъбреците. Отлична фитосмес за бъбреците: боровинки и плодове от хвойна, корен от глухарче, листа от къпина, кардамон, бабини зъби, полска попова лъжичка. Вземете по равно от тези билки, смилайте и консумирайте по 1 ч.л. в 19 ​​ч. за подобряване на бъбречната функция (може да се приема като запарка от 1 ч.л. на 1 чаша вряла вода). Пийте тази смес със специално вино. В 100 ml бяло вино сложете 20 г нарязан магданоз, варете 10 минути, настоявайте, прецедете, вземете 50 ml от виното, докато е топло.

Също така е добре да ядете комбинация от различни леко задушени зеленчуци: магданоз, целина, тиква, моркови, краставици с червени боровинки. Това е страхотна вечеря, към която можете да добавите царевично масло, което помага за прочистване на бъбреците, както и царевична каша. Добре е да добавяте подправки към ястията, по-специално кардамон, куркума, които помагат за прочистване и предотвратяване на възпаление.

19:00 до 21:00 ч. – погрижете се за мозъка си      

През тези часове за по-добра мозъчна дейност, мозъчно кръвообращение и силна памет е добре да изядете 10 ореха. В същото време не изхвърляйте преградите и черупката им. От преградите се приготвя тинктура: залейте ги с водка, така че да ги покрие добре, и настоявайте за няколко седмици, а за предпочитане месеци. За подобряване на паметта, работата на сърдечносъдовата система, щитовидната жлеза приемайте 20 ml тинктура, преди хранене. Курсът на прием е един месец.

Отварата от орехови черупки е отлично средство за облекчаване на високо кръвно налягане. За да направите това, изсипете 10 черупки в 1 литър вода, оставете да ври 10 минути, прецедете и напарете краката си. Отварата може и да се пие през целия ден на малки глътки за поддържане на сърдечносъдовата система.

21-23 ч. – време на активност на хормоналната система

Това е оптималното време за лягане. Най-добре е да заспите преди 22:00 часа. Защото сънят, както знаете, е най-добрият лекар, който насърчава производството на хормони, които осигуряват здрав сън, дават състояние на радост, поддържат репродуктивните и други функции.

Ако човек има проблеми или иска да се предпази от заболявания на щитовидната жлеза, може да си направи компрес от извара. Вземете 20 г домашна извара и нанесете върху щитовидната жлеза за 20 минути, като покриете с целофан.

Компрес от цвекло може да се редува с извара през ден: смесете 30 г настъргано сурово цвекло с 1 с.л. отвара от жълтурчета и невен, и нанесете сместа за 20 минути върху гърлото.

За този компрес се прави отвара от невен, като 5 цвята се запарват в 50 мл вряла вода за 5 минути. Настоявайте 10 минути. По същия принцип се приготвя отварата от жълтурчета. Поставят се само стъблата и листата на жълтурчета, като се слагат 2-3 пъти повече от невена.

Консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате дадените тук препоръки.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе